Beursdagboek Trader Guy 5 oktober 2017, 08:39

...

Wall Street zet race verder, AEX even een pauze

5 oktober 2017, 08:39 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Een nieuwe reeks records op Wall Street waar de BULL voor­lop­ig de baas bli­jft, de AEX nam een rustdag en sluit nage­noeg onveran­derd. De DAX daar­ente­gen kende wel een posi­tieve sessie waar er wat werd inge­haald door dat de beurzen daar dins­dag dicht waren, de DAX zet op slot­ba­sis wel een nieuw record neer, nog nooit stond de DAX zo hoog. Kan de uit­braak van­daag en mor­gen een beves­tig­ing kri­j­gen en ger­aakt de DAX tot boven de 13.000 pun­ten dan verwacht ik nog hogere standen de komende weken. Voor­lop­ig bli­jft alles dus bull­ish, een tussen­ti­jdse con­sol­i­datie zou uit­er­aard kun­nen na de mooie ral­ly maar ik denk niet dat zow­el de indices hier in Europa als op Wall Street deze uit­braak meteen gaan onder­breken. Uit­er­aard moeten we alti­jd reken­ing houden met onverwachte zak­en maar gezien deze keer alle sec­toren aan de sti­jging mee­doen en de kwartaal­ci­jfers eraan zit­ten te komen bli­jft de kans op een verdere sti­jging grot­er dan andersom.

We kijken nu alvast uit naar de cijfers over de werkgele­gen­heid mor­gen om 14:30, als die goed uit­pakken dan kan de dol­lar wat oplopen wat dan weer goed is voor de indices hier in Europa. Verder bli­jven we rustig in onze posi­ties zit­ten en houden de doe­len en de stops goed in de gaten. 

US Mar­kets Trad­ing nu vanaf €39 tot 1 DECEMBER:

Inschri­jven:
De maan­den okto­ber en novem­ber komen eraan, meestal zeer beweeglijke (volatiele) maan­den op de beurzen, aan ons om daar­van zo goed mogelijk mee te prof­iteren door op de beste momenten te han­de­len. U kunt nu via de nieuwe aan­bied­ing die loopt tot 1 DECEM­BER inschri­jven van­daag en dan staat u mor­gen al op de lijst en kri­jgt u de updates, de overzicht­en en toe­gang tot de besloten box­en en de Trader­shop waar u de lopende posi­ties kunt vol­gen op elk moment van de dag. En we zien bijvoor­beeld mooie kansen bij de AEX, de Dow Jones en vooral bij de VIX die zeer laag staat waar­door we een inter­es­sant moment kun­nen kri­j­gen om te kopen. Wie zich inschri­jft kan meteen zien welke posi­tie we hier­mee bedoe­len, u kunt dan ook nog kopen uit­er­aard … Inschri­jven kan via de link hieronder …

Vanaf €39 tot 1 DECEM­BERhttps://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Wall Street:
De S&P 500 zet na een redelijke sessie wederom een nieuw record neer op 2538 pun­ten met daar­bij een uit­braak boven de weer­stand die we zien door de lijn over de recente top­pen. Het bli­jft behoor­lijk sterk alle­maal en met kansen op een verdere sti­jging de komende peri­ode. We mogen nu reken­ing houden met een verdere sti­jging tot het eerste doel 2550 pun­ten, lat­er kun­nen we ons mogelijk al gaan richt­en op de 2575 en de 2600 pun­ten want we zien ner­gens weer­stand voor­lop­ig. Ste­un nu eerst de 2515 – 2520 pun­ten, lat­er de 2475 en de 2450 pun­ten maar door de nieuwe sit­u­atie die er is ontstaan voorzie ik voor­lop­ig even geen snelle dal­ing meer op gang komen op korte ter­mi­jn. Dat is voor lat­er, mogelijk moeten we daar nu een tijd­je op wacht­en.

De Dow Jones breekt duidelijk uit tot boven de vorige top die op 22.420 pun­ten lag, de index zet de ral­ly door en ger­aakt zelfs tot boven de weer­stand die we door de lijn over de recente top­pen zien. Een dubbele beves­tig­ing dat er een uit­braak tot stand is gekomen de afgelopen dagen die er betrouw­baarder uitzi­et dan bij de vorige reeks All Time Highs bij de Dow Jones. Daarom kan het nog verder omhoog met nieuwe doe­len in het vooruitzicht. De eerste weer­stand verwacht ik nu rond de 22.750 pun­ten, lat­er de 23.000 ofwel het nieuwe ronde getal als doel voor de Dow Jones. Ste­un nu de vorige top op 22.420 pun­ten, lat­er de 22.250 en de 22.100 pun­ten als ste­un. Belan­grijk om te weten is dat vri­jwel alle indices op Wall Street nieuwe All Time Highs neerzetten waar­door de sit­u­atie totaal anders is dan pak­weg een maand gele­den, de markt wordt nu over de gehele lijn posi­tief gedra­gen.

Nas­daq:
De Nas­daq zet opnieuw een All Time High neer met een slot op 6535 pun­ten. Als de Nas­daq door kan trekken dan gaan we waarschi­jn­lijk snel de 6660 of de 6750 pun­ten zien ver­schi­j­nen waar dan meteen mijn eerste koers­doe­len wacht­en. Vanzelf­sprek­end kun­nen de negatieve vooruitzicht­en van toen de index er enkele weken totaal geen zin had om uit te breken opge­bor­gen wor­den, we richt­en ons nu eerst via de nieuwe uit­braak op hogere koersen bij de tech­nolo­gie aan­de­len. Ste­un wordt uit­er­aard de oude top rond de 6460 pun­ten, lat­er de 6340 en de 6300 pun­ten maar na de uit­braak nu even ter indicatie.

Europa:
De AEX breekt uit en laat de vorige jaar­top (538) al duidelijk achter zich met gis­teren een slot op 541,65 pun­ten, net onder de hoog­ste stand van het jaar. Zolang de AEX boven de 538 pun­ten kan bli­jven is er door het bereiken van de zone 538 – 567 maar weinig weer­stand meer te vin­den tot de top van 2007 (567) net voor de cri­sis begon. Bij de AEX ligt er dus plots veel poten­tie omhoog waar we als beleg­ger goed van kun­nen prof­iteren. We let­ten nu eerst op de 543 – 545, lat­er richt­en we ons op de 552 – 555 en wan­neer de AEX daar boven weet te sluiten dan kun­nen we snel het koers­doel 565 – 567 pun­ten opzoeken. Wel eerst nog even afwacht­en of de AEX boven die 538 pun­ten kan bli­jven de komende peri­ode, dat is het belan­grijk­ste. Er zit nu mogelijk toch nog een mooie ral­ly aan te komen richt­ing novem­ber-decem­ber ofwel het einde van het jaar. De indi­ca­toren staan door de recente con­sol­i­datie nog niet echt op over­bought, op week­ba­sis zien we dat de MACD zelfs net een koopsig­naal afgeeft. Ste­un nu zoals ik al aan­gaf de 538 pun­ten, lat­er de 533 – 534 en de 528 punten.

De DAX doet het ook, een record op slot­ba­sis dus een nieuwe All Time High op 12.970 pun­ten. Nog een tik­je erbij en de 13.000 pun­ten staat op de bor­den, daar­boven ligt de weg open richt­ing de 13.150 en de 13.250 pun­ten. We zullen zien of er nog veel meer in het vat zit want de DAX kri­jgt nu vrij spel omhoog. Aangezien Wall Street ook nog geen krimp geeft voorzie ik niet veel prob­le­men om via nieuwe records op zoek te gaan naar hogere top­pen. Ste­un nu de 12.960 en de 12.750 pun­ten, pas onder de 12.500 en de 12.390 pun­ten kan de DAX in de prob­le­men komen. Voor­lop­ig kun­nen we niet veel anders zeggen dan dat de index bull­ish bli­jft tot het tegen­deel wordt bewezen. Vanaf de bodem eind augus­tus op 11.870 pun­ten laat de DAX nu al een sti­jging van 1100 pun­ten zien ofwel bij­na 10%.

Brent olie:
De olie moet wat inlev­eren na het mak­en van een jaar­top rond de 59 dol­lar, ste­un nu de 55 dol­lar waar de Brent gis­teren boven wist te bli­jven. Onder de 55 dol­lar kan de olie terug tot eerst de 53,5 dol­lar en lat­er tot de 51 – 52 dol­lar het­geen ik niet verwacht. De weer­stand waar we nu naar moeten kijken is de 57,5 dol­lar, daar zien we nog alti­jd de top van begin dit jaar uitkomen. De Brent kon daar al boven uit­breken maar viel terug tot onder dat belan­grijke punt, toch let­ten we eerder op de top van vorige week die rond de 59 dol­lar wacht en bij een sterke rebound omhoog weer als doel kan wor­den gezien.

AEX:

DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.