Beursdagboek Trader Guy 6 oktober 2017, 08:36

...

Wall Street trekt verder door, AEX volgt rustig

6 oktober 2017, 08:36 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Een sterke dag op Wall Street maar Europa lijkt wat afwach­t­end door de sit­u­atie in Span­je, hoe zich dat verder zal ontwikke­len is nog maar de vraag maar nu Europa ook zegt dat ze Cat­alonië niet zullen toe­lat­en de de ECB zal het denk ik niet zo ver komen. Het houdt de beurzen wel wat op de plaats maar we mak­en wel zow­el bij de AEX als bij de DAX nog nieuwe jaar­top­pen. Als de AEX en de DAX uit­breken, de AEX doet dat in feite al, dan voorzie ik net zoals op Wall Street enkele dagen met snel oplopende koersen. In mijn video-update van gis­teren heb ik al een en ander daarover ver­meld, die kunt u bek­ijken via de link http://​www​.usmar​kets​.nl/​s​i​t​e​/​v​i​d​e​o​b​l​o​g​/​106​/​p​layer

We kijken alvast uit naar de cijfers over de werkgele­gen­heid van­mid­dag om 14:30, als die goed uit­pakken dan kan de dol­lar nog wat verder oplopen het­geen dan weer goed is voor de indices hier in Europa. Verder bli­jven we rustig in onze posi­ties zit­ten en houden de doe­len en de stops goed in de gaten. 

US Mar­kets Trad­ing nu vanaf €39 tot 1 DECEMBER:

Inschri­jven:
De maan­den okto­ber en novem­ber komen eraan, meestal zeer beweeglijke (volatiele) maan­den op de beurzen, aan ons om daar­van zo goed mogelijk mee te prof­iteren door op de beste momenten te han­de­len. U kunt nu via de nieuwe aan­bied­ing die loopt tot 1 DECEM­BER inschri­jven van­daag en dan staat u mor­gen al op de lijst en kri­jgt u de updates, de overzicht­en en toe­gang tot de besloten box­en en de Trader­shop waar u de lopende posi­ties kunt vol­gen op elk moment van de dag. En we zien bijvoor­beeld mooie kansen bij de AEX, de Dow Jones en vooral bij de VIX die zeer laag staat waar­door we een inter­es­sant moment kun­nen kri­j­gen om te kopen. Wie zich inschri­jft kan meteen zien welke posi­tie we hier­mee bedoe­len, u kunt dan ook nog kopen uit­er­aard … Inschri­jven kan via de link hieronder …

Vanaf €39 tot 1 DECEM­BERhttps://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Wall Street:
De S&P 500 zet na een sterke sessie wederom een nieuw record neer op 2552 pun­ten waar­door de uit­braak oven de weer­stand alleen maar aan kracht wint. Het bli­jft behoor­lijk sterk alle­maal waar­door de kans op een verdere sti­jging de komende peri­ode alleen maar toe­neemt. We mogen nu reken­ing houden met een verdere sti­jging tot eerst 2575 pun­ten en lat­er de 2600 pun­ten want we zien ner­gens weer­stand op de grafiek. Ste­un nu eerst de 2520 – 2525 pun­ten, lat­er de 2475 en de 2450 pun­ten maar door de nieuwe sit­u­atie die er is ontstaan voorzie ik voor­lop­ig even geen snelle dal­ing meer op gang komen op korte ter­mi­jn. Dat is voor lat­er, mogelijk moeten we daar nu een tijd­je op wacht­en.

De Dow Jones laat de oude top (22.420) duidelijk achter zich en zet de ral­ly door, ook breekt de index tot boven de weer­stand die we zien door de lijn over de recente top­pen. Een dubbele beves­tig­ing dat er een uit­braak tot stand is gekomen de afgelopen dagen die er betrouw­baarder uitzi­et dan bij de vorige reeks All Time Highs bij de Dow Jones. Daarom kan het nu nog verder omhoog met nieuwe doe­len in het vooruitzicht. De eerste weer­stand verwacht ik rond de 22.850 pun­ten, lat­er de 23.000 ofwel het nieuwe ronde getal als doel voor de Dow Jones. Ste­un nu de vorige top op 22.420 pun­ten, lat­er de 22.250 en de 22.100 pun­ten als ste­un. Belan­grijk om te weten is dat vri­jwel alle indices op Wall Street nieuwe All Time Highs neerzetten waar­door de sit­u­atie totaal anders is dan pak­weg een maand gele­den toen de kar door slechts een paar aan­de­len werd getrokken, de markt wordt nu vri­jwel over de gehele lijn posi­tief gedra­gen.

Nas­daq:
De Nas­daq trekt nu ook de Nas­daq 100 mee omhoog en zo zetten ze bei­den een mooie nieuwe All Time High neer, de Nas­daq sluit op 6585 pun­ten ter­wi­jl de Nas­daq 100 op 6057 pun­ten sluit. Als de Nas­daq door kan trekken dan gaan we waarschi­jn­lijk snel de 6660 of de 6750 pun­ten zien ver­schi­j­nen waar meteen mijn vol­gende koers­doe­len wacht­en. Vanzelf­sprek­end kun­nen de negatieve vooruitzicht­en van toen de index er enkele weken totaal geen zin had om uit te breken opge­bor­gen wor­den, we richt­en ons nu eerst via de nieuwe uit­braak op hogere koersen bij de tech­nolo­gie aan­de­len. Ste­un wordt uit­er­aard de oude top rond de 6460 pun­ten, lat­er de 6340 en de 6300 pun­ten maar na de uit­braak nu even ter indicatie.

Europa:
De AEX breekt uit en laat de vorige jaar­top (538) al duidelijk achter zich met gis­teren een slot op 542,9 pun­ten wat een nieuwe hoog­ste stand van het jaar is. Zolang de AEX boven de 538 pun­ten kan bli­jven is er door het bereiken van de zone 538 – 567 maar weinig weer­stand te vin­den tot de top van 2007 (567) net voor de cri­sis begon. Bij de AEX ligt er dus plots veel poten­tie omhoog waar we als beleg­ger goed van kun­nen prof­iteren. We let­ten nu eerst op de 543 – 545, lat­er richt­en we ons op de 552 – 555 en wan­neer de AEX daar boven weet te sluiten dan kun­nen we snel het koers­doel 565 – 567 pun­ten opzoeken. We wacht­en nu eerst af of de AEX boven die 538 pun­ten kan bli­jven de komende peri­ode, dat bli­jft voor­lop­ig het belan­grijk­ste. Er zit mogelijk toch nog een mooie ral­ly aan te komen richt­ing novem­ber-decem­ber ofwel het einde van het jaar. Ste­un nu zoals ik al aan­gaf de 538 pun­ten, lat­er de 533 – 534 en de 528 punten.

De DAX doet het goed en bleef na een matige sessie rond de All Time High liggen ofwel in de buurt van de 12.970. Nog een tik­je erbij en de 13.000 pun­ten staat op de bor­den, daar­boven ligt de weg open richt­ing de 13.150 en de 13.250 pun­ten. We zullen zien of er nog veel meer in het vat zit want de DAX kri­jgt nu mogelijk vrij spel omhoog. Aangezien Wall Street ook nog geen krimp geeft voorzie ik niet veel prob­le­men om via nieuwe records op zoek te gaan naar hogere top­pen. Ste­un nu de 12.960 en de 12.750 pun­ten, pas onder de 12.500 en de 12.390 pun­ten kan de DAX in de prob­le­men komen. Voor­lop­ig kun­nen we niet veel anders zeggen dan dat de index bull­ish bli­jft tot het tegen­deel wordt bewezen. Vanaf de bodem eind augus­tus op 11.870 pun­ten laat de DAX nu al een sti­jging van 1100 pun­ten zien ofwel bij­na 10%.

Brent olie:
De olie her­pakt zich tot net boven de 57 dol­lar, mogelijk is de cor­rec­tie nu geweest zodat de Brent weer richt­ing eerst de 57,5 en lat­er tot de top rond de 59 dol­lar op kan lopen. Ste­un bli­jft voor­lop­ig die 55 dol­lar met daaron­der de 53,5 dol­lar. Mogelijk kri­j­gen we een nieuw trend­kanaal nu met een ste­un­li­jn onder de recente bodems en weer­stand via de lijn over de recente toppen. 

AEX:

DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.