Beursdagboek Trader Guy 10 oktober 2017, 08:39

...

Wat consolidatie gaande, AEX moet door de 543 voor meer

10 oktober 2017, 08:39 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:

Van­mor­gen zien we dat de futures wat hoger staan, Europa wil wat hoger ope­nen ter­wi­jl de futures op Wall Street een plus­je lat­en zien. De DAX staat nog steeds dicht bij de 13.000 pun­ten ter­wi­jl de AEX opnieuw wat hoger wil na de win­st­ne­min­gen van vri­jdag. De vraag is nu of de AEX snel opnieuw richt­ing de 543 pun­ten wil waar de top van vorige week wacht. De kans daarop is groot aangezien de kracht nog alti­jd aan­wezig lijkt om verder door te stoten na de uit­braak van vorige week. Het­zelfde voor de DAX, daar eerst zien of de index de 13.000 pun­ten snel achter zich kan lat­en. Wat betre­ft Wall Street verwacht ik na de con­sol­i­datie van vri­jdag en gis­teren een verdere sti­jging in het gebied waar we eigen­lijk geen weer­stand meer zien.

De markt lijkt te wacht­en op de eerste kwartaal­ci­jfers die vanaf don­derdag bin­nen stromen, het zijn dan vooral enkele grote banken die met cijfers komen. Cit­i­group, JP Mor­gan, Bank of Amer­i­ca en Welsh Far­go komen dan met cijfers, een belan­grijke sec­tor meteen. Verder lijkt Europa te wacht­en op wat er in Span­je zal gebeuren, dat kan de markt wel wat in beweg­ing bren­gen. Ook kijken we natu­urlijk naar wat de euro zal doen, de euro ligt nu al een paar dagen stil ron­dom de 1,17 dollar.


Via US Mar­kets Trad­ing hebben wij ook goed weten te prof­iteren van de sti­j­gende koersen de afgelopen week ofwel de eerste van okto­ber. Zo zat­en we de gehele week LONG en hebben we vri­jdag de LONG posi­ties met het oog op het week­end ges­loten met een mooie winst.

Resul­tat­en eerste week okto­ber

Ook u kunt lid wor­den van een van boven­staande abon­nementen vanaf €39 tot 1 DECEM­BER: https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Tech­nisch Blok

Wall Street:

S&P 500:
De S&P 500 moet iets inlev­eren gis­teren maar bli­jft op koers om snel weer nieuwe top­pen te mak­en, eerst let­ten we nu op de 2552 pun­ten ofwel de hoog­ste stand ooit voor deze index die afgelopen don­derdag werd bereikt. De index bli­jft nu wat hangen via een con­sol­i­datie, als de weg omhoog wordt ver­vol­gd dan kan de index redelijk snel weer nieuwe top­pen mak­en. Doe­len zijn dan de 2552, de 2570 – 2575 en zelfs de 2600 pun­ten. Ste­un zien we nu eerst rond de 2535 pun­ten, lat­er de 2520 en de 2500 pun­ten. Er bli­jft wel nog kracht in de markt om de reeks nieuwe top­pen uit te brei­den, we zien eerst wel hoe lang de con­sol­i­datie zal aan­houden.

Dow Jones:

Met een nieuwe All Time High noter­ing rond de 22.803 pun­ten gis­teren intra­day behaald moest de Dow Jones richt­ing het slot iets inlev­eren. Het slot lag iets lager dan vri­jdag op 22.761 pun­ten waar­door de index wat moet inlev­eren maar dan ook min­i­maal. Zo bli­jft de Dow Jones op ongeveer 1% van een nieuwe mijl­paal 23.000 pun­ten ver­wi­jderd, we hebben nog 1 of 2 plus­da­gen nodig om dat nieuwe doel te bereiken. Na de con­sol­i­datie die er nu gaande is zou er een ver­volg omhoog op gang kun­nen komen, we wacht­en af en bek­ijken het dag na dag. De Dow Jones is mooi uit­ge­bro­ken boven een belan­grijke weer­stand en heeft vrij spel omhoog tot het moment dat er een draai komt op de beurzen. Ste­un nu eerst de 22.500 met lat­er de 22.300 en de 22.180 pun­ten (oude top).

Nas­daq:
Ook voor de Nas­daq liggen er nog alti­jd mooie kansen aan de boven­z­i­jde. De Nas­daq moest wel iets inlev­eren gis­teren maar de index bli­jft sterk. Met een slot op 6.580 pun­ten en een top intra­day op 6600 pun­ten bli­jven de koers­doe­len 6.750÷6.800 bin­nen bereik. Ste­un nu eerst de 6461 pun­ten waar de oude top wacht als ste­un, pas onder die 6461 pun­ten ziet het er snel min­der goed uit voor wat betre­ft de Nasdaq.

Europa:
De AEX lijft liggen tussen de 540 en de 543 pun­ten, gis­teren na een sterke start moest de index wat inlev­eren richt­ing het slot om net boven de 541 pun­ten te sluiten. Weer­stand nu dus eerst de 543 pun­ten, als de AEX daar boven kan uit­breken voorzie ik een verdere sti­jging via een uit­braak richt­ing eerst de 548 en lat­er de 553 – 555 pun­ten. Ste­un bli­jft in eerste instantie de oude top rond de 538 pun­ten, pas als de AEX onder die ste­un zakt kan het verder omlaag het­geen ik niet zo snel verwacht. Voor­lop­ig bli­jft ik bull­ish wat betre­ft de AEX index. Enkele sec­toren bli­jven nog wat achter momenteel, de finan­ciële waar­den kun­nen het nog wel wat beter doen. De oliepri­js zou ook wel eens wat hulp kun­nen bieden de komende dagen via een her­s­tel wat dan goed is voor Shell.

De DAX bli­jft wat hangen rond de top­zone 1295013.000 waar de index gis­teren intra­day bij­na opterecht kwam (12.997). Weer­stand bli­jft de hoog­ste stand ooit ofwel net onder de 13.000 pun­ten, als de DAX boven die nieuwe mijl­paal ger­aakt dan kan de index bouwen aan een nieuwe fase omhoog met doe­len rond de 13.150 en de 13.250 pun­ten. Ste­un nu de 12.92512.950 pun­ten, lat­er de 12.800 en de 12.650 pun­ten als ste­un maar dan moet het sen­ti­ment wel draaien naar negatief het­geen ik nog niet verwacht.

Brent olie:
De olie kri­jgt het dan toch wat moeil­ijk­er nu met de inten­tie om op te krabbe­len maar richt­ing het slot valt alles tegen om weer te moeten inlev­eren. We bli­jven let­ten op de 57,5 dol­lar als eerste weer­stand, lat­er komt de top rond de 59 dol­lar in beeld als doel. Ste­un nu de 55 dol­lar, lat­er de 53.5 en de 52 dollar.

AEX:

DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.