Beursdagboek Trader Guy 12 oktober 2017, 08:42

...

Nieuwe records Wall Street, AEX en DAX wachten nog

12 oktober 2017, 08:42 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:

Op Wall Street zetten vri­jwel alle indices daar weer nieuwe top­pen neer op slot­ba­sis waar­door de trend nog maar eens extra beves­tig­ing kri­jgt, die bli­jft omhoog gericht. Voor­lop­ig zijn er dan ook nog geen sig­nalen dat het op Wall Street plots veel slechter zal gaan want als we naar de grafieken kijken zien we behalve bij de Nas­daq ner­gens weer­stand. Een sit­u­atie als deze kre­gen we ook eind jaren 90, toen kon Wall Street ongesto­ord vele pro­cen­ten verder omhoog en dat maan­den na elka­ar. Of dat nu weer zo zal uit­pakken weet ik niet maar de vergelijk­ing met toen neemt met de dag toe. Een voor­beeld is dat Wal­mart dins­dag aan­gaf om voor 20 mil­jard aan eigen aan­de­len in te kopen, daar­door komt de PE lager te liggen het­geen dan inter­es­sant is voor beleg­gers. Het bedri­jf gaf ook aan dat de verwachtin­gen omhoog kun­nen wor­den bijgesteld. Dat is een sig­naal waar we in ieder geval wat aan hebben, er zullen meer bedri­jven vol­gen die het­zelfde zullen gaan doen de komende peri­ode vol­gens mij. Lat­en we dat onthouden in ieder geval.

Verder valt het op dat nu alle sec­toren mee­doen aan de sti­jging, bijvoor­beeld te zien bij de sec­tor ETF’s, indices die bestaan uit BIG en SMALL caps, de Trans­port enz… Er zijn nog tal van aan­de­len die nog maar net met de inhaal­race zijn begonnen waar­door er hier­door nog veel meer in het vat blijkt te zit­ten. Beleg­gers wacht­en nu in eerste instantie de kwartaal­ci­jfers af en die zullen er naar het schi­jnt goed uitzien. In de nieuwe video leg ik een en ander daaromtrend over uit voor u, die kunt u bek­ijken via de link http://​www​.usmar​kets​.nl/​s​i​t​e​/​v​i​d​e​o​b​l​o​g​/​108​/​p​layer

De markt wacht nu op de eerste kwartaal­ci­jfers die vanaf van­daag bin­nen stromen op Wall Street, het zijn vooral enkele grote banken die met cijfers komen, van­daag zijn dat Cit­i­group en JP Mor­gan, mor­gen komen Bank of Amer­i­ca en Wells Far­go met cijfers. Hoe dan ook meteen een belan­grijke sec­tor waar beleg­gers zicht op kri­j­gen. Ook kijken beleg­gers naar het ver­loop van de euro die weer wat aan het oplopen is.

Via US Mar­kets Trad­ing hebben wij ook goed weten te prof­iteren van de sti­j­gende koersen de afgelopen week ofwel de eerste van okto­ber. Zo zat­en we de gehele week LONG en hebben we vri­jdag de LONG posi­ties met het oog op het week­end ges­loten met een mooie winst. De leden hebben nu weer wat nieuwe posi­ties opgenomen, u kunt uit­er­aard nog mee met de posi­ties door lid te wor­den.

Resul­tat­en eerste week okto­ber

Ook u kunt lid wor­den van een van boven­staande abon­nementen vanaf €39 tot 1 DECEM­BER: https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Tech­nisch Blok

Wall Street:

S&P 500:
De S&P 500 ver­vol­gd de weg omhoog gis­teren om meteen ook op een nieuwe hoog­ste stand ooit de sessie af te sluiten (2555,25), de index bli­jft hoe dan ook op koers om de reeks nieuwe highs aan te vullen de komende peri­ode. We let­ten nu eerst op de 2560 – 2565 pun­ten als doel, lat­er leggen we de lat op 2575 en wie weet haalt de index via goeie kwartaal­ci­jfers de 2600 pun­ten nog in snel tem­po. Het ver­loopt ges­taag, punt per punt eigen­lijk maar de beurzen klim­men gewoon verder omhoog. Door dat de index boven een redelijk zware weer­stand wist te breken zien we in feite maar weinig hin­dernissen hogerop waar­door de index in feite vrij spel kri­jgt aan de bovenkant. Ste­un zien we nu in eerste instantie rond de 2535 pun­ten, lat­er de 2520 en de 2500 pun­ten.

Dow Jones:

Met een nieuwe All Time High noter­ing rond de 22.873 pun­ten gis­teren wat via de slot­stand werd behaald bli­jft de Dow Jones op koers om verder op te lopen in het onbek­ende gebied waar er vri­jwel geen weer­stand meer ligt te wacht­en. Zo klimt de Dow Jones nu ook snel richt­ing een nieuwe mijl­paal, de 23.000 pun­ten komt zo met de dag dichter­bij. We hebben daar denk ik nog 1 of 2 plus­da­gen voor nodig om dat nieuwe doel te bereiken. De Dow Jones is in ieder geval mooi uit­ge­bro­ken boven een belan­grijke weer­stand en kri­jgt nu dus vrij spel omhoog tot het moment dat er een duidelijke draai komt. De vol­gende doe­len voorzie ik rond de 23.000, de 23.250 en de 23.500 pun­ten. Zo’n fase kan best lang aan­houden weten we uit het verleden, er is eigen­lijk ner­gens weer­stand meer te zien op de grafiek. Ste­un nu eerst de 22.600 met lat­er de 22.400 en de 22.180 pun­ten (oude top).

Nas­daq:
Ook voor de Nas­daq liggen er nog alti­jd mooie kansen aan de bovenkant. De Nas­daq die via een uit­braak nu al meerdere keren nieuwe All Time Highs neer weet te zetten deed dat gis­teren opnieuw met een slot op 6603,5 pun­ten, de intra­day top lag op 6604,2 pun­ten. Zo bli­jft het koers­doel 6700 bin­nen bereik, we zien het koers­doel op de grafiek door de lijn over de top­pen. Ste­un nu eerst de 6461 pun­ten waar de oude top uitkomt, pas onder die 6461 pun­ten kan het er snel min­der goed uit voor wat betre­ft de Nasdaq.

Europa:
De AEX bli­jft via een con­sol­i­datie fase liggen tussen de 540 en de 543 pun­ten, de index moest na een sterke start van de week waar de AEX tot 543 pun­ten wist te ger­ak­en wat inlev­eren om telkens net boven de 541 pun­ten af te sluiten. Weer­stand verwacht ik nu eerst rond die 543 pun­ten, als de AEX daar boven uit kan breken voorzie ik een verdere sti­jging richt­ing eerst de 548 en lat­er de 553 – 555 pun­ten. Ste­un bli­jft hoe dan ook de oude top die rond de 538 pun­ten wacht, pas als de AEX onder deze belan­grijke ste­un zakt kan het verder omlaag het­geen ik gezien de omstandighe­den niet zo snel verwacht. Voor­lop­ig bli­jft ik dan ook bull­ish wat betre­ft de AEX index. Enkele sec­toren bli­jven nog wat achter momenteel, de finan­ciële waar­den moeten nog wat beter voor de dag komen ter­wi­jl Shell via een sterkere oliepri­js nog verder omhoog kan. Als de AEX goed bli­jft presteren dan kan de index ges­taag verder omhoog richt­ing het doel 565 – 567 punten.

De DAX bli­jft nu al een paar dagen hangen ron­dom de top­zone 1295013.000 pun­ten, de index zette maandag intra­day al bij­na de 13.000 pun­ten op het bord (12.997) maar moest daar­na wat terug. Weer­stand bli­jft in eerste instantie de hoog­ste stand ooit ofwel net onder de 13.000 pun­ten, als de DAX boven deze nieuwe mijl­paal weet te ger­ak­en dan kan de index bouwen aan een nieuwe fase omhoog met doe­len rond de 13.150 en de 13.300 pun­ten. Ste­un nu de 12.92512.950 pun­ten, lat­er de 12.800 en de 12.650 pun­ten maar dan moet het sen­ti­ment wel draaien naar negatief het­geen ik voor­lop­ig nog niet verwacht. De kans op een uit­braak met nieuwe top­pen is momenteel grot­er dan dat de DAX snel in de prob­le­men komt maar in feite zit­ten we nu nog met die dubbele top, er zal snel een keer een besliss­ing moeten komen.

Brent olie:
De olie (Brent) her­pakt zich maar eerst moet de Brent nog tot boven de 57,5 dol­lar zien te ger­ak­en om verder door te stoten richt­ing de top die op 59 – 60 dol­lar wacht. Als het lukt om deze 2 weer­standen te door­breken dan ligt de weg open richt­ing de 60 – 65 dol­lar zone waar we de olie al lange tijd niet meer hebben gezien. Ste­un nu duidelijk de 55 dol­lar, lat­er mocht het weer slechter gaan met de oliepri­js het­geen ik niet verwacht dan kan de Brent richt­ing de 53,5 dol­lar waar de vol­gende ste­un wacht. Van­daag kri­j­gen we zoals elke woens­dag de weke­lijkse olievoor­raden uit de VS, alti­jd belan­grijk voor het ver­loop, die cijfers kri­j­gen we om 16:30 binnen.

AEX:

DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.