Beursdagboek Trader Guy 13 oktober 2017, 08:52

...

AEX en DAX zoeken het wat hoger op

13 oktober 2017, 08:52 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:

Wall Street doet klein stap­je terug en maakt deze keer geen nieuwe records, de dal­ing is min­i­maal zodat alle indices nog dicht bij hun top bli­jven hangen gis­teren. Intra­day staan er trouwens wel nieuwe All Time Highs. De Dow Trans­port index was een uit­zon­der­ing, deze index breekt door de 10.000 pun­ten en bleef daar zelfs met een slot op 10.038 pun­ten ruim boven. Het waren vooral de finan­ciële aan­de­len die even een stap terug moesten door de cijfers van JP Mor­gan en Cit­i­group, bei­de banken mak­en meer winst dan er werd verwacht maar beleg­gers had­den toch nog wat meer verwacht. Van­daag komen er nog 2 grote banken met cijfers, Wells Far­go en Bank of Amer­i­ca. Vanaf vol­gende week komen er een hele reeks cijfers bin­nen, ook daar wacht­en beleg­gers nu op.

Europa kende een rustige dag met op slot­ba­sis zow­el bij de AEX als de DAX de hoog­ste stand dit jaar, de AEX lijkt ges­taag op te bouwen richt­ing de 550 pun­ten, lat­er wacht het doel dat we voor ogen hebben op 567 pun­ten. Het ver­loopt rustig tot nu toe maar een ver­snelling kan er zo komen na de con­sol­i­datie van de afgelopen dagen. De DAX zal eerst echt door de 13.000 pun­ten moeten breken, de index stond er even­t­jes boven gis­teren maar kon nog niet doorzetten. De AEX werd vooral geholpen door DSM en Unilever, bei­de aan­de­len zijn aan het uitbreken.

Verder valt het op dat nu alle sec­toren mee­doen aan de sti­jging, bijvoor­beeld te zien bij de sec­tor ETF’s, indices die bestaan uit BIG en SMALL caps, de Trans­port enz… Er zijn nog tal van aan­de­len die nog maar net met de inhaal­race zijn begonnen waar­door er hier­door nog veel meer in het vat blijkt te zit­ten. Beleg­gers wacht­en nu in eerste instantie de kwartaal­ci­jfers af en die zullen er naar het schi­jnt goed uitzien. In de nieuwe video leg ik een en ander daaromtrend over uit voor u, die kunt u bek­ijken via de link http://​www​.usmar​kets​.nl/​s​i​t​e​/​v​i​d​e​o​b​l​o​g​/​108​/​p​layer

Via US Mar­kets Trad­ing hebben wij ook goed weten te prof­iteren van de sti­j­gende koersen de afgelopen week ofwel de eerste van okto­ber. Zo zat­en we de gehele week LONG en hebben we vri­jdag de LONG posi­ties met het oog op het week­end ges­loten met een mooie winst. De leden hebben nu weer wat nieuwe posi­ties opgenomen, u kunt uit­er­aard nog mee met de posi­ties door lid te wor­den.

Resul­tat­en eerste week okto­ber

Ook u kunt lid wor­den van een van boven­staande abon­nementen vanaf €39 tot 1 DECEM­BER: https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Tech­nisch Blok

Wall Street:

S&P 500:
De S&P 500 ver­vol­gde de weg omhoog gis­teren om intra­day een nieuwe hoog­ste stand ooit aan te tikken (2555,33), wel moest de index iets inlev­eren op slot­ba­sis maar de S&P bli­jft hoe dan ook op koers om de reeks nieuwe highs aan te vullen de komende peri­ode. We let­ten nu eerst op de 2560 – 2565 pun­ten als doel, lat­er leggen we de lat op 2575 en wie weet haalt de index via goeie kwartaal­ci­jfers de 2600 pun­ten nog in snel tem­po. Het ver­loopt ges­taag, punt per punt eigen­lijk maar de beurzen klim­men gewoon verder omhoog. Door dat de index boven een redelijk zware weer­stand wist te breken zien we in feite maar weinig hin­dernissen hogerop waar­door de index in feite vrij spel kri­jgt aan de bovenkant. Ste­un zien we nu in eerste instantie rond de 2535 pun­ten, lat­er de 2520 en de 2500 pun­ten.

Dow Jones:

Met een nieuwe All Time High noter­ing rond de 22.885 pun­ten gis­teren wat intra­day werd behaald bli­jft de Dow Jones op koers om verder op te lopen in het onbek­ende gebied waar er vri­jwel geen weer­stand meer ligt te wacht­en. De index moest richt­ing het slot wel wat inlev­eren maar beperkt zodat we nog heel dicht bij de top bli­jven hangen. Zo klimt de Dow Jones nu snel richt­ing een nieuwe mijl­paal, de 23.000 pun­ten komt zo met de dag dichter­bij. We hebben daar denk ik nog 1 of 2 plus­da­gen voor nodig om dat nieuwe doel te bereiken. De Dow Jones is in ieder geval mooi uit­ge­bro­ken boven een belan­grijke weer­stand en kri­jgt nu dus vrij spel omhoog tot het moment dat er een duidelijke draai komt. De vol­gende doe­len voorzie ik rond de 23.000, de 23.250 en de 23.500 pun­ten. Zo’n fase kan best lang aan­houden weten we uit het verleden, er is eigen­lijk ner­gens weer­stand meer te zien op de grafiek. Ste­un nu eerst de 22.600 met lat­er de 22.400 en de 22.180 pun­ten (oude top).

Nas­daq:
Ook voor de Nas­daq liggen er nog alti­jd mooie kansen aan de bovenkant. De Nas­daq die via een uit­braak nu al meerdere keren nieuwe All Time Highs neer weet te zetten deed dat gis­teren intra­day opnieuw met nu 6613,5 pun­ten als nieuwe All Time High, de index sloot wel iets lager met als slot­stand 6591,5 pun­ten. Zo bli­jft het koers­doel 6700 bin­nen bereik, we zien het koers­doel op de grafiek door de lijn over de top­pen. Ste­un nu eerst de 6461 pun­ten waar de oude top uitkomt, pas onder die 6461 pun­ten kan het er snel min­der goed uit voor wat betre­ft de Nasdaq.

Europa:
De AEX bli­jft via een con­sol­i­datie fase liggen tussen de 540 en de 543 pun­ten, wel sluit de AEX nu bij de 543 pun­ten de dag af waar­door de kans op een uit­braak grot­er wordt. Weer­stand verwacht ik nu eerst rond de 548 pun­ten, als de AEX daar boven uit kan breken kan de weg ver­vol­gd wor­den richt­ing de 553 – 555 pun­ten. Ste­un bli­jft hoe dan ook de oude top die rond de 538 pun­ten wacht, pas als de AEX onder deze belan­grijke ste­un zakt kan het verder omlaag het­geen ik gezien de omstandighe­den niet zo snel verwacht. Voor­lop­ig bli­jft ik dan ook bull­ish wat betre­ft de AEX index. Enkele sec­toren bli­jven nog wat achter momenteel, de finan­ciële waar­den moeten nog wat beter voor de dag komen ter­wi­jl Shell via een sterkere oliepri­js nog verder omhoog kan. Als de AEX goed bli­jft presteren dan kan de index ges­taag verder omhoog richt­ing het doel 565 – 567 punten.

De DAX bli­jft nu al een paar dagen hangen ron­dom de top­zone 1295013.000 pun­ten, de index zette gis­teren intra­day al een top net boven de 13.000 pun­ten op het bord (13.002) maar moest daar­na weer wat terug. Weer­stand bli­jft in eerste instantie de hoog­ste stand ooit ofwel net boven de 13.000 pun­ten, als de DAX boven deze nieuwe mijl­paal weet te ger­ak­en dan kan de index bouwen aan een nieuwe fase omhoog met doe­len rond de 13.150 en de 13.300 pun­ten. Ste­un nu de 12.92512.950 pun­ten, lat­er de 12.800 en de 12.650 pun­ten maar dan moet het sen­ti­ment wel draaien naar negatief het­geen ik voor­lop­ig nog niet verwacht. De kans op een uit­braak met nieuwe top­pen is momenteel grot­er dan dat de DAX snel in de prob­le­men komt maar in feite zit­ten we nu nog met die dubbele top, er zal snel een keer een besliss­ing moeten komen.

Brent olie:
De olie (Brent) her­pakt zich maar eerst moet de Brent nog tot boven de 57,5 dol­lar zien te ger­ak­en om verder door te stoten richt­ing de top die op 59 – 60 dol­lar wacht. Als het lukt om deze 2 weer­standen te door­breken dan ligt de weg open richt­ing de 60 – 65 dol­lar zone waar we de olie al lange tijd niet meer hebben gezien. Ste­un nu duidelijk de 55 dol­lar, lat­er mocht het weer slechter gaan met de oliepri­js het­geen ik niet verwacht dan kan de Brent richt­ing de 53,5 dol­lar waar de vol­gende ste­un wacht.

AEX:

DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.