Beursdagboek Trader Guy 21 november 2017, 08:42

...

Europa herpakt zich, Wall Street blijft afwachten

21 november 2017, 08:42 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
De week start met wat her­s­tel op de beurzen, we zien dat zow­el Europa als Wall Street wat hoger afs­luiten. Europa kan dat via een her­stel­be­weg­ing doen ter­wi­jl Wall Street nog alti­jd aan het afwacht­en is en zo dicht bij de top­zone bli­jft hangen. Het zal vooral afhangen van wat de Nas­daq zal doen, de Nas­daq wil nog maar amper inlev­eren en bli­jft daar­door rond de top ofwel de hoog­ste stand ooit hangen. In Europa zal de DAX duidelijk de 13.10013.150 pun­ten moeten door­breken om de kans op een echte draai omhoog in te zetten, de AEX zal door de 542 – 543 pun­ten moeten breken om verder door te stoten omhoog. Let er wel op dat als de DAX weer onder de 12.960 pun­ten zakt en de AEX inder de 537 pun­ten ger­aakt we omlaag mogen kijken. Dan komt bij zow­el de DAX als bij de AEX het 200-MA samen met de belan­grijke ste­un­li­jn onder de bodems in beeld, een zeer belan­grijk richt­punt als u het mij vraagt.

Let erop dat Wall Street door Thanks­giv­ing een korte han­del­sweek kri­jgt, don­derdag zijn de beurzen daar dicht ter­wi­jl op Black Fri­day’ de beurzen maar een halve dag open zijn ofwel tot 19:00.

Han­de­len en coach­ing:
De afgelopen week hebben we wat mooie win­sten kun­nen bijschri­jven, vooral op de AEX en de DAX maar ook op de Dow Jones en even op de VIX, we nemen bij de ver­schil­lende sig­naal­dien­ten posi­ties op en men kan mee­doen vanaf €1500 (Sys­teem Trad­ing). Deze maand loopt heel goed, de maand okto­ber was ook sterk en we komen dit jaar op alle abon­nementen in de plus terecht na een moeil­ijke start van 2017. Hieron­der kunt u de behaalde resul­tat­en zien van novem­ber. Momenteel zit­ten we weer in kleine posi­ties waar u nog aan mee kunt doen door lid te wor­den, dan kri­jgt u snel inzicht op wat we hebben lopen.

Het totaal over de afgelopen 4 jaar ziet er uit­er­aard nog steeds heel goed uit, wel zet ik in op nog betere resul­tat­en richt­ing het einde van 2017 want we merken dat de volatiliteit (beweeglijkheid) op de beurzen hele­maal terug is. Wordt daarom ook lid zodat u de kansen die ik in novem­ber en decem­ber nog verwacht niet hoeft te mis­sen. Vanaf van­daag kunt u een abon­nement uit­proeren tot 1 feb­ru­ari 2018 vanaf €39. U kri­jgt dan de sig­nalen per SMS, de mails over de markt en de posi­ties en u kunt inloggen op onze afgescher­mde beurs­box om met de andere leden te com­mu­niceren. Inschri­jven kan via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Overzicht novem­ber:

S&P 500:
De S&P 500 zien we momenteel wat hangen ron­dom de ste­un­zone 2575 – 2580 pun­ten waar­door de index dicht bij de top­zone bli­jft die rond de 2598 – 2600 pun­ten wacht. We zien al een tijd­je geen nieuwe top­pen meer waar­door de vraag bli­jft of de index door kan stoten tot die top­zone om er mogelijk net zoals bij de Nas­daq een dubbele top van te mak­en. Weer­stand boven de top­zone nu de 2625 en de 2650 pun­ten. Waar het veel sneller kan gaan is omlaag, zodra de index op een dag meer dan 1% ver­li­est en de dips dus niet snel wor­den opgekocht verwacht ik een duik omlaag om ein­delijk de recor­dreeks van nu al 262 sessies (langer dan een jaar) geen terug­val te lat­en zien vanaf de hoog­ste stand met meer dan 3%. In dat geval zal de S&P 500 onder de 2520 pun­ten moeten zakken om deze reeks te onder­breken. Alles bli­jft op 1 tot 3 dagen haal­baar als de dal­ing doorzet maar tot nu toe zien we dat nog niet op gang komen. Ste­un eerst de 2570, lat­er de 2550 en daar­na die 2520 pun­ten, of het zal in stap­jes gaan of er komt op een avond een sell­off op gang die niet wordt opgekocht. We vol­gend alles op de voet en waar het kan zullen we actie onderne­men uit­er­aard. Het jaar 2017 is een bij­zon­der jaar op de beurzen, dat kun­nen op alle gebied nu wel bevestigen.

Dow Jones index:
De Dow Jones wil niet doortrekken richt­ing de top die rond de 23.600 pun­ten wacht, het her­s­tel van don­derdag en gis­teren bracht de index weer wat hoger maar we noteren nog 200 pun­ten onder de top voor­lop­ig . De bodem van vorige week woens­dag wacht nu rond de 23.250 pun­ten en wordt dan ook de vol­gende ste­un waar we op moeten let­ten de komende dagen. Als de Dow Jones onder die 23.250 pun­ten zakt kan het over zijn met de opgaande beweg­ing en moeten we reken­ing gaan houden met een grotere cor­rec­tie eerst tot de 23.950 pun­ten waar nu het 50-MA uitkomt en lat­er tot de 22.800 pun­ten waar we de lijn onder de bodems zien uitkomen en waar ik in ieder geval een zeer belan­grijke ste­un verwacht. We zien dat alle indices mogelijk terug kun­nen tot die ste­un­li­jn onder de bodems de komende peri­ode, wel zal er wat trac­tie omlaag moeten komen op Wall Street om deze beweg­ing te ver­snellen. Weer­stand nu eerst de 23.450 pun­ten ofwel de top van vorige week don­derdag, lat­er uit­er­aard rond de hoog­ste stand ooit ofwel rond de 23.600 pun­ten een zware hin­der­nis voor de Dow Jones. Opval­lend bli­jft bij de Dow Jones index dat de index al 66 sessies geen dal­ing van meer dan 1% liet opteke­nen, dat is nog NOOIT gebeurd in de lange geschiede­nis van deze index.

Nas­daq:
De tech­nolo­gie index bli­jft nog alti­jd de sterk­ste index op Wall Street met afgelopen don­derdag een nieuwe All Time High op de bor­den op slot­ba­sis, vri­jdag kwam er wel een reac­tie omlaag waar­door de kans op een dubbele top nu toch grot­er wordt. Dat kan volledig passen bij het ver­loop dat ik verwacht de komende peri­ode met een test van de ste­un­li­jn onder de bodems die nu rond de 6575 – 6600 pun­ten uitkomt. Daar zien we meteen ook het 50-daags gemid­delde uitkomen zodat die ste­un­zone een zeer belan­grijk doel kan wor­den de komende peri­ode. Let wel, dit sce­nario voorzie ik alleen als de Nas­daq de top­zone NIET door­breekt, de kans op een uit­braak bli­jft aan­wezig maar zoals ik al aan­gaf lijkt het erop dat Wall Street rijp bli­jft voor een cor­rec­tie van enkele pro­cen­ten, tot nu toe zien we daar nog weinig van behalve bij de Dow Jones Trans­port. Ste­un tussendoor nu nog de 6750 en de 6675 pun­ten. Weer­stand nu de top­zone rond de 6800 pun­ten, lat­er de 6850 en de 7000 pun­ten maar we moeten daar­voor eerst door de 6800 pun­ten zien te ger­ak­en met de nodi­ge pow­er (kracht).

DAX:
De DAX bli­jft voor­lop­ig rond die 13.00013.100 pun­ten hangen, nog geen uitraak naar boven of oven de 13.100 pun­ten maar voor­lop­ig zoek­ende tussen de 12.900 en 13.100 pun­ten. Onder die 12.900 pun­ten ziet het er meteen slecht uit met kansen om de belan­grijke ste­un op te zoeken die rond de 12.450 pun­ten wacht, daar zien we het 200-MA samen met de ste­un­li­jn onder de bodems uitkomen. De oude top rond de 12.960 pun­ten speelt ook een grote rol bin­nen het geheel, al meerdere keren komt de DAX daarop terecht maar weet zich voor­lop­ig telkens te herpakken.

AEX:
Een nieuwe bodem werd er gezet vri­jdag met een laag­ste stand op 534,6 pun­ten, maandag aan het begin van de sessie kwam er nog wat druk omlaag maar lat­er her­pak­te de AEX zich richt­ing de 540 pun­ten om er net onder af te sluiten. Weer­stand zien we nu rond de 541 – 542 pun­ten, lat­er rond de 545 en de 548 pun­ten. Ste­un nu nog alti­jd de 537 – 538 pun­ten waar de index voor­lop­ig nog niet defin­i­tief onder wil bli­jven, lat­er de 535 en de 531 pun­ten als ste­un. Rond de 523 – 524 pun­ten komt er een zeer belan­grijk punt in beeld, daar zien we de lijn onder de bodems samen met het 200-MA. Zelf denk ik dat de AEX de komende peri­ode naar die 523 – 524 terug kan om daar een mooi koop­mo­ment te gener­eren maar zoals ik in de vorige updats al aan­gaf zal veel afhangen van wat Wall Street doet.

Brent Olie:
De olie bli­jft wat hangen tussen de 62 en de 63 dol­lar voor­lop­ig, geen echte beweg­ing in een bepaalde richt­ing en vooral afwach­t­end tot de vol­gende ver­gader­ing van de OPEC over de pro­duc­tie. Weer­stand nu de 62,563 dol­lar met lat­er de 65 en 67,5 dol­lar, ste­un zien we nu rond de 61 dol­lar, lat­er komt de 59 dol­lar in beeld als ste­un met daaron­der de bek­ende 57,5 dollar.

AEX:

DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart

US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.