Beursdagboek Trader Guy 22 november 2017, 09:05

...

Uitbraak Nasdaq, AEX en DAX herpakken zich

22 november 2017, 09:05 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Wall Street laat er geen twi­jfel over bestaan en wil de korte week goed afro­den zoals we merken, een ste­vige plus met zelfs nieuwe top­pen ofwel All Time Highs bij zow­el de S&P 500, de Nas­daq en de Dow Jones. De recor­dreeks op Wall Street kri­jgt dus een ver­volg gis­teren zodat Dow Jones zijn 60 ste All Time High neer weet te zetten dit jaar. Het is nu ook al de 67 ste sessie dat de Dow Jones op dag­ba­sis met meer dan 1% terugza­kt. Velen noe­men 2017 al het meest rustige jaar ooit op de Wall Street. Nieuwe records dus, de vraag is of dat kan aan­houden de komende sessies nu we toch al heel ver zijn doorgestoten en dat de indices op Wall Street eigen­lijk meer dan ooit toe zijn aan op zijn minst een cor­rec­tie van 3 tot 5%. Onvoor­spel­baar wan­neer maar wel broodnodig voor iedereen die wat met de beurs te mak­en heeft, dat kunt u aflezen aan de cijfers die ik net gaf, de rust is veel te opval­lend en dus uniek bekeken over de gehele geschiede­nis wat betre­ft Wall Street. De waarderin­gen op Wall Street liggen dan ook enorm hoog momenteel, de gemid­delde KW ver­houdin­gen komen nu al boven de 25 uit waar 17 – 18 een gemid­delde door de jaren heen meer op zijn plaats zou zijn. De markt zal uit­er­aard zelf wel aangeven waar het genoeg wordt voor een tijd­je maar dat Wall Street op dit ogen­blik heel duur is weten we.

Europa laat nu ook wat her­s­tel zien na de diepe duik van de afgelopen week, de AEX kon zijn bodem neerzetten rond de 535 pun­ten ter­wi­jl de DAX terug moest tot de 12.850 pun­ten. Bei­de indices moesten even terug tot onder de vorige top­pen maar sinds begin deze week zien we dat die weer wer­den door­bro­ken waar­door mogelijk de weg nu open ligt tot de 13.250 pun­ten bij de DAX en de 547 – 548 pun­ten bij de AEX. Wel zit­ten we met het prob­leem dat Wall Street nu alweer nieuwe top­pen neerzet, de kans is daar­door wat grot­er dat Wall Street nog met de cor­rec­tie moet begin­nen zodat de AEX en de DAX niet de tijd zullen kri­j­gen om ook met nieuwe jaar­top­pen of bij de DAX een nieuwe All Time High te komen. Wel kan Europa zon­der Wall Street vanaf don­derdag verder bouwen aan het nu nog broos herstel. 

Wall Street is don­derdag dicht door Thanks­giv­ing, vri­jdag met Black Fri­day’ is Wall Street maar een halve dag open, dan sluit de markt om 19:00.

Han­de­len en coach­ing:
De afgelopen week hebben we wat mooie win­sten kun­nen bijschri­jven, vooral op de AEX en de DAX maar ook op de Dow Jones en even op de VIX, we nemen bij de ver­schil­lende sig­naal­dien­ten posi­ties op en men kan mee­doen vanaf €1500 (Sys­teem Trad­ing). Deze maand loopt heel goed, de maand okto­ber was ook sterk en we komen dit jaar op alle abon­nementen in de plus terecht na een moeil­ijke start van 2017. Hieron­der kunt u de behaalde resul­tat­en zien van novem­ber. Momenteel zit­ten we weer in kleine posi­ties waar u nog aan mee kunt doen door lid te wor­den, dan kri­jgt u snel inzicht op wat we hebben lopen.

Het totaal over de afgelopen 4 jaar ziet er uit­er­aard nog steeds heel goed uit, wel zet ik in op nog betere resul­tat­en richt­ing het einde van 2017 want we merken dat de volatiliteit (beweeglijkheid) op de beurzen hele­maal terug is. Wordt daarom ook lid zodat u de kansen die ik in novem­ber en decem­ber nog verwacht niet hoeft te mis­sen. Vanaf van­daag kunt u een abon­nement uit­proeren tot 1 feb­ru­ari 2018 vanaf €39. U kri­jgt dan de sig­nalen per SMS, de mails over de markt en de posi­ties en u kunt inloggen op onze afgescher­mde beurs­box om met de andere leden te com­mu­niceren. Inschri­jven kan via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Overzicht novem­ber:

S&P 500:
De S&P 500 her­pakt zich sterk en sluit de sessie dins­dag af op een nieuw record dat met 2599 pun­ten net onder de nieuwe mijl­paal 2600 pun­ten. We weten dat daar wat weer­stand wacht maar als de 2600 pun­ten wordt door­bro­ken dan kun­nen we ons gaan richt­en op eerst de 2625 en lat­er de 2650 pun­ten, boven de 2600 pun­ten dus weinig weer­stand te vin­den omdat we dan weer in een onbek­end gebied terecht komen. Ste­un nu eerst de 2575 – 2580 pun­ten, lat­er de 2560 en de 2550 pun­ten als ste­un. Dan moet de markt wel door­drukken omlaag het­geen we dus al meer dan een jaar niet hebben gezien. Daarom is het voor­lop­ig niet nodig om nog lagere doe­len aan te geven, eerst maar eens zien of de index meer dan 1% in wil lev­eren vanaf de topzone.

Dow Jones index:
De Dow Jones maakt ook een nieuwe All Time High en sluit met een nieuw record, intra­day was er boven de 23.600 pun­ten ook een nieuwe intra­day high. Weer­stand nu de 23.605 pun­ten, lat­er de 23.750 en de 24.000 pun­ten als weer­stan of beter gezegd richt­pun­ten want dan zit­ten we in een onbek­end gebied met die nieuwe records. Ste­un wordt nu eerst de 23.350 pun­ten, lat­er de 23.250 en de 23.000 pun­ten. Ook bij de Dow Jones kijken we voor­lop­ig niet verder terug, het heeft weinig zin zolang de index niet met meer dan 1% zakt op dag­ba­sis, eerst maar eens zien of die 23.000 pun­ten op de korte ter­mi­jn haal­baar wordt. De Dow Jones index laat al 67 sessies geen dal­ing van meer dan 1% liet opteke­nen, dat is nog NOOIT gebeurd in de lange geschiede­nis van deze index.

Nas­daq:
De tech­nolo­gie index bli­jft nog alti­jd de sterk­ste index op Wall Street met een nieuwe All Time High op de bor­den op slot­ba­sis. Nog geen cor­rec­tie momenteel en ook nog niet de drang daar­toe voor­lop­ig, de Nas­daq zit na die nieuwe All Time High weer in een onbek­end gebied waar we geen weer­stand meer zien. Nu met een slot boven de 6800 pun­ten (6862) kun­nen we ons gaar richt­en op eerst de 6900 en lat­er de 7000 pun­ten. Ste­un nu eerst de 6800 pun­ten, lat­er de 6750 en de 6680 pun­ten maar ook bij de Nas­daq kun­nen we in eerste instantie niet te ver omlaag kijken, eerst maar eens zien wat er na een 1% terug­val zal gebeuren.

DAX:
De DAX her­pakt zich goed maar kan rond de 13.15013.200 pun­ten weer­stand ondervin­den, dat ligt tussen de top en de boden van de afgelopen weken. Bij een uit­braak boven de 13.200 pun­ten kun­nen we ons richt­en op de top ofwel de hoog­ste stand ooit die wacht rond de 13.525 pun­ten. Als de DAX er niet in slaagt om duidelijk boven de 13.250 pun­ten ger­aakt moeten we ons weer gaan richt­en op de 13.100 en de 12.960 pun­ten waar de oude top wacht. Voor­lop­ig afwacht­en wat de komende dagen brengt. Onder de 12.850 pun­ten, de bodem van vorige week, kan de DAX weer in de prob­le­men komen maar zoals ik al aan­gaf zal veel afhangen van wat Wall Street de komende dagen zal doen.

AEX:
De AEX her­pakt zich boven de 540 pun­ten, weer­stand nu de 543 – 544 pun­ten met lat­er de 547 – 548 pun­ten. De jaar­top zien we rond de 557 pun­ten maar daar staan we nu nog ver onder. Als de AEX niet boven de 540 pun­ten kan bli­jven zien we nog alti­jd de oude top als ste­un, die wacht dan rond de 537 – 538 pun­ten waar we vorige week nog onder terecht zijn gekomen. Voor­lop­ig dus een mooie ste­un­zone rond de 537 – 538 pun­ten maar we staan daar dus nog niet ver boven, het her­s­tel bli­jft dus nog broos.

Brent Olie:
De olie her­pakt zich en lijkt onder­weg naar de top­zone 64,565 dol­lar, als de olie daar­boven uit weet te breken kan de 67,5 dol­lar als vol­gende doel wor­den gezien. Ste­un nu de 6262,5 dol­lar, onder de 62 dol­lar let­ten we eerst op de 61 en lat­er op de 59 dol­lar als mogelijke doe­len. De olie bli­jft al een tijd­je redelijk sta­biel boven de 60 dol­lar dus als die 60 dol­lar negatief wordt door­bro­ken ziet het er snel min­der posi­tief uit maar voor­lop­ig is dat nog niet aan de orde. 

AEX:

DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:

Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart

US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.