Beursdagboek Trader Guy 16 mei 2018, 18:16

...

Mooie sessie DAX en AEX maar nu wel opletten

16 mei 2018, 18:16 | Trader Guy | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)


Na de uit­braak van de DAX boven de 13.000 pun­ten kre­gen we de kans om winst te nemen op de posi­ties op de DAX, dat heb ik ook net­jes gedaan boven de 13.120 pun­ten. Ook de AEX ger­aakt bij­na tot de 570 pun­ten, ook daar een hele mooie winst mee kun­nen pakken door de long posi­tie die liep vanaf de 556 te sluiten. Ook op andere indices had­den we wat lopen en werd er winst gepakt. We zien nu waar de vol­gende kansen liggen te wacht­en, die komen er snel weer mijn inziens. Mogelijk kan Europa (AEX 11 groene can­dels op de grafiek) nu wat terug, daar kan ik opnieuw een instap zoeken. Zelfde bij de DAX waar het kan bij een terugtest weer een posi­tie opne­men. De leden kri­j­gen daar bericht over per SMS en via de LIVE BLOG waar ik de leden elke dag op de hoogte hou met mark­toverzicht­en en tips, nu tot 1 augus­tus voor €39 via de nieuwe aanbieding.

Van­daag begon Wall Street zwak­jes maar kan zich her­pakken, toch vertrouw ik het niet door de rente die maar bli­jft oplopen en de dol­lar die sterk­er wordt. De olie ger­aakt ook al tot de 80 dol­lar waar­door de oliebedri­jven het goed doen.

DAX:
Europa kon van­daag ook sterk afs­luiten, de DAX breekt dan uitein­delijk uit boven de 13.000 pun­ten en zet er meteen 100 pun­ten bovenop. Wel even oplet­ten nu, we moeten mogelijk nog een terugtest kri­j­gen voor het defin­i­tief wordt. Maar omdat de index duidelijk is uit­ge­bro­ken eerst door de 12.670, lat­er door de 12.850 pun­ten en nu boven die 13.000 pun­ten bli­jf ik dus Bull­ish wat betre­ft de DAX. Ste­un nu dezelfde niveaus die ik net aangaf.

AEX:
De AEX sluit sterk af en bereikt de 569 pun­ten, nog slechts een paar pun­ten richt­ing de jaar­top. Het kan snel gebeuren maar de AEX kan ook eerst even wat terug tot de 564 – 565 pun­ten omdat we nu 10 groene can­dels na elka­ar zien op de grafiek. Dat is even wat teveel van het goede denk ik zodat er een kleine teru­val op gang kan komen om nieuwe kop­ers te zoeken. We gaan daar zek­er weer wat mee doen via de abon­nementen, van­daag heb ik ongeveer 14 pun­ten winst kun­nen pakken op de AEX via long posities. 

Rente VS:


Winst genomen en een EXTRA reden om lid te wor­den door de LIVE BLOG:

We hebben net winst genomen op de long posi­ties, dus we zit­ten weer CASH en wacht­en op de vol­gende kans die er ook snel weer kan komen. Vanaf van­daag kunt u zich ook inschri­jven voor de nieuwe aan­bied­ing tot 1 AUGUS­TUS voor €39. Wie nog geen lid is kan zich inschri­jven dan staat u meteen op de lijst, dan kri­jgt u de sig­nalen en u kunt ook de LIVE BLOG bek­ijken op de site die alleen voor leden toe­ganke­lijk is. 

Inschri­jven? Ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

AEX:

DAX:


Dow Jones:


Nas­daq:


Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart



...

Wall Street even wat gas terug, AEX blijft sterk

16 mei 2018, 09:01 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)


De rente liep gis­teren behoor­lijk op met de 10-jaars weer ruim boven de 3%, dat zette de dol­lar hoger en zorgde voor wat onrust omdat men denkt dat de FED de rente sneller zal willen ver­hogen. Aan de andere kant is het ook zo dat de indices na de forse ral­ly van de afgelopen 2 weken even wat lucht kun­nen hap­pen in de vorm van win­st­ne­min­gen. Zoals ik in de LIVE BLOG al aan­gaf bli­jven de indices wel boven hun belan­grijke MA’s en moeten de Dow Jones en de S&P 500 na het aan­vallen van een redelijk zware weer­stand even op zoek naar kop­ers. Tij­dens het laat­ste uur van de sessie werd al een deel van het ver­lies weer goed gemaakt, we moeten nu zien of Wall Street na een min­dere dag de ten­dens omhoog weer kan oppakken. Verder zien we dat de Dow Jones maandag al even de 25.000 pun­ten heeft getest, dat zal nu een punt wor­den waar we naaruit moeten kijken.

Europa bli­jft sterk al bli­jft de DAX de nodi­ge moeite ondervin­den om de 13.000 pun­ten te door­breken en achter zich te lat­en. Eerst zal de index die grens moeten passeren voor er meer aan zit te komen. Opval­lend is dat de DAX ook niet ver van die 13.000 pun­ten bli­jft als er wat dal­ing op gang komt, alles bli­jft bin­nen de gren­zen om een uit­braak te forceren. Wat de AEX betre­ft zien we dat de index sterk bli­jft, een slot boven de 564 werd een feit, nu willen we de beves­tig­ing nog zien om lat­er tot de 567 of de 572 – 573 pun­ten te ger­ak­en. De AEX bli­jft sterk liggen omdat de euro verder onder druk staat en omdat de oliepri­jzen hoog bli­jven wat dan goed is voor Shell. Ook hier let­ten we op wat het ver­volg wordt de komende dagen, een her­s­tel op Wall Street zal ook voor ons welkom zijn, in ieder geval om de aan­val te ope­nen op de topzone.

Wall Street:
Op Wall Street tikt de Dow Jones bij­na de 25.000 pun­ten aan maandag maar moest daar­na inlev­eren het­geen tot gis­teren doorzette. Wel is het zo dat de Dow Jones na de bodem op don­derdag 3 mei rond de 23.530 tot bij­na 1500 pun­ten hoger terecht kwam zodat er wat win­st­ne­min­gen te verwacht­en waren. De index breekt nu weer onder de weer­stand 24.870 pun­ten op slot­ba­sis, de vol­gende ste­un zien we nu rond de 24.500 pun­ten, weer­stand nu die 24.870 en de 25.000 met lat­er de 25.15025.200 en de 25.500 punten.

De Nas­daq moet ook inlev­eren na het mak­en van een top op 7458 maandag, gis­teren werd de 7320 pun­ten getest vanaf waar er nor­maal gezien een her­s­tel op gang zou moeten komen. De weg richt­ing de top ligt dus nog open, de top ligt ook duidelijk hoger dan de vorige top en de Nas­daq bli­jft ruim boven de 3 belan­grijke MA’s (2050200). Meer in de LIVE BLOG voor leden van US Mar­kets over Wall Street.

Europa:
Wat Europa betre­ft zien we de AEX net boven de 564 pun­ten sluiten, indi­en de index zich door kan zetten omhoog let­ten we eerst op de 567 en lat­er op de zone 572 – 573 als weer­stand. Daar wacht in ieder geval de top­zone dus ofwel de hoog­ste stand van dit jaar, we naderen dat niveau nu snel. Beter kan de index niet onder de 558 zakken waar de vorige weer­stand wacht, dat verwacht ik niet maar veel zal natu­urlijk afhangen van wat de mark­ten om ons heen zullen doen. De AEX kent wel een sterke peri­ode momenteel.

De DAX ligt al enkele dagen redelijk vlak omdat de index moeite heeft om door de 13.000 pun­ten te breken, eens daar­boven ligt ook voor de DAX de weg open richt­ing eerst de 13.20013.250 en lat­er de 13.400 pun­ten. Boven de 13.000 pun­ten kan het dus snel gaan wat betre­ft de DAX. Ste­un bli­jft de 12.850 pun­ten nog steeds, de index wist daar vorige week door te breken.

Veel updates, tips en inzicht­en via de LIVE BLOG:
Om de meer uit­ge­brei­de analy­ses te lezen kunt u lid wor­den, dan kri­jgt u ook toe­gang tot de LIVE BLOG, de posi­ties die we opne­men en de Trader­shop waar u ook alles in kunt zien. We zit­ten nog rustig in de long posi­ties voor de leden, zolang de indices meer ruimte omhoog ontwikke­len bli­jven we zit­ten en schuiv­en we de sto­ploss omhoog. Wie nog geen lid is kan zich inschri­jven nu nog voor €29 tot 1 JULI, dan staat u meteen op de lijst en u kunt ook de LIVE BLOG bek­ijken op de site die alleen voor leden toe­ganke­lijk is. 

Inschri­jven? Ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

AEX:


Dow Jones:


Nas­daq:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.