Beursdagboek Trader Guy 18 mei 2018, 08:50

...

AEX en DAX breken uit en komen dicht bij hun topzone nu

18 mei 2018, 08:50 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


Na de uit­braak van de DAX boven de 13.000 pun­ten kre­gen we de kans om winst te nemen op de posi­ties op de DAX, dat heb ik ook net­jes gedaan boven de 13.120 pun­ten. Ook de AEX ger­aakt bij­na tot de 570 pun­ten, ook daar een hele mooie winst mee kun­nen pakken door de long posi­tie die liep vanaf de 556 te sluiten. Ook op andere indices had­den we wat lopen en werd er winst gepakt. We zien nu waar de vol­gende kansen liggen te wacht­en, die komen er snel weer mijn inziens. Mogelijk kan Europa (AEX 11 groene can­dels op de grafiek) nu wat terug, daar kan ik opnieuw een instap zoeken. Zelfde bij de DAX waar het kan bij een terugtest weer een posi­tie opne­men. De leden kri­j­gen daar bericht over per SMS en via de LIVE BLOG waar ik de leden elke dag op de hoogte hou met mark­toverzicht­en en tips, nu tot 1 augus­tus voor €39 via de nieuwe aanbieding.

De AEX en de DAX bli­jven sterk liggen mede omdat de euro verder onder druk staat en al onder de 1,18 dol­lar terecht kwam gis­teren, ook de sterk oplopende oliepri­js helpt de AEX omdat Shell dan makke­lijk hoger ger­aakt. Ook hier let­ten we op wat het ver­volg wordt de komende dagen, veel aan­de­len hebben al een behoor­lijke rit achter de rug en kun­nen wat cor­rigeren, denk aan Shell dat ruim 3 euro hoger staat dan een paar weken geleden.

Dan nog de rente, daar bli­jf ik naar kijken want het voelt niet goed dat de rente zo snel oploopt. De rente staat nu al boven de 3,1% en het ver­loop toont aan dat er mogelijk meer sti­jging aan zit te komen. Voor Wall Street even geen goed teken al rak­en beleg­gers natu­urlijk snel gewend aan nieuwe nor­men. De vorige ral­ly bij de rente tot net boven de 3% zorgde ervoor dat de indices op Wall Street behoor­lijk omlaag moesten. Nu de rente weer door de 3% breekt en nog wat hoger ger­aakt zien we amper een reac­tie, of moet die nog komen? Wordt ver­vol­gd, ook via de LIVE BLOG op ons FORUM waar de leden op kun­nen inloggen.

Sig­nalen, updates, tips en inzicht­en via de LIVE BLOG:
We hebben gis­teren in ieder geval de posi­ties met een hele mooie winst kun­nen sluiten (rond de top), het waren long posi­ties. We zit­ten nu even CASH en ik wacht op de vol­gende kans die er ook snel weer kan komen. Vanaf van­daag kunt u zich ook inschri­jven voor de nieuwe aan­bied­ing tot 1 AUGUS­TUS voor €39. Wie nog geen lid is kan zich inschri­jven en dan staat u meteen op de lijst, u kri­jgt de vol­gende sig­nalen en u kunt meteen ook de LIVE BLOG bek­ijken op de site die alleen voor leden toe­ganke­lijk is.

Inschri­jven? Ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Rente 10 jaar VS:


Wall Street:
Op Wall Street moeten alle 3 de indices wat terug, de S&P 500 ver­loor 2 pun­ten, de Dow Jones 50 en de Nas­daq 15 pun­ten. De Dow Jones ger­aakt bij­na tot de 24.870 pun­ten waar de weer­stand wacht maar moest uitein­delijk weer terug richt­ing het slot. Weer­stand bli­jft dus die 24.870 met net daar­boven de 25.000 pun­ten. Ste­un nu de 24.500 en de 24.200 pun­ten. Voor­lop­ig hou ik deze gren­zen aan, lat­er zien we wel welke kant de index uitein­delijk gaat kiezen. Ofwel een uit­braak omhoog ofwel de Dow Jones ger­aakt weer in ver­val met een dal­ing tot gevolg. Vergeet vooral het ver­loop van de rente niet, het is vreemd dat de Dow Jones daar nu amper op reageert.

De Nas­daq twi­jfelde gis­teren nogal, eerst lager om daar­na te her­stellen maar richt­ing het slot viel de index toch weer terug om wat lager te sluiten. De index beweegt nu tussen de 7320 en de 7505 waar de belan­grijke ste­un en weer­stand wacht. Ofwel de Nas­daq trekt door omhoog richt­ing die 7505, of de index moet terug tot die 7320 of er weer onder ger­ak­en wat dan geen goed teken is. Beet­je twi­jfelachtig nu maar deze week staat er hoe dan ook wat druk op de Nas­daq, zek­er na de ste­vige terug­val die er afgelopen dins­dag kwam. Een index om in de gat­en te houden nu, mogelijk doe ik er wat mee waar het kan en waar ik het redelijk veilig inzie.

Europa:
Zow­el de DAX en de AEX sluiten gis­teren met een uit­braak omhoog de sessie af. De DAX breekt uitein­delijk uit boven de 13.000 pun­ten en zet er meteen 100 pun­ten bovenop. Wel even oplet­ten nu, er komt mogelijk nog een terugtest tot rond die 13.000 pun­ten voor dat de uit­braak defin­i­tief wordt. Maar omdat de index reeds duidelijk is uit­ge­bro­ken eerst door het 200-MA (12.670) en lat­er door de 12.850 pun­ten bli­jft de onderliggende kracht sterk. Nu de index ook boven die 13.000 pun­ten lijkt te breken bli­jf ik Bull­ish wat betre­ft de DAX. Ste­un kun­nen we nu rond dezelfde niveaus die ik net aan­gaf verwachten.

De AEX zet de opmars door richt­ing de jaar­top waar de index nu nog 3 – 4 pun­ten onder staat, de 569 op slot­ba­sis is sterk en zek­er tij­dens het laat­ste uur van de sessie een mooie opsprong. Daar hebben we winst genomen op de posi­ties, we hebben een hele mooie score kun­nen halen op de AEX posi­tie. Weer­stand nu die 569 met daar­na de top rond de 572 – 573 pun­ten, tot daar nog mogelijkhe­den maar er zal ook een terug­val moeten komen na de reeks van 10 !! posi­tieve sessies bij de AEX. Ik kan kijken naar een short rond de top maar daar stu­ur ik een sig­naal uit wan­neer het kan. Anders kies ik wat lat­er weer voor een long posi­tie als de markt wat terug moet. Ste­un nu de 564 en de zone 560 – 561 met net daaron­der de zeer belan­grijke ste­un rond de 558 punten.

Sig­nalen, updates, tips en inzicht­en via de LIVE BLOG:
We hebben gis­teren in ieder geval de posi­ties met een hele mooie winst kun­nen sluiten (rond de top), het waren long posi­ties. We zit­ten nu even CASH en ik wacht op de vol­gende kans die er ook snel weer kan komen. Vanaf van­daag kunt u zich ook inschri­jven voor de nieuwe aan­bied­ing tot 1 AUGUS­TUS voor €39. Wie nog geen lid is kan zich inschri­jven en dan staat u meteen op de lijst, u kri­jgt de vol­gende sig­nalen en u kunt meteen ook de LIVE BLOG bek­ijken op de site die alleen voor leden toe­ganke­lijk is.

Inschri­jven? Ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

AEX:

DAX:


Dow Jones:


Nas­daq:

S&P 500:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.