Beursdagboek Trader Guy 17 mei 2018, 08:47

...

Wall Street herpakt zich, AEX breekt verder uit

17 mei 2018, 08:47 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


De rente bli­jft oplopen in de VS, op de grafiek hieron­der ziet u dat de 3,1% wordt bereikt van­mor­gen. Verder bli­jft ook de oliesec­tor opvallen waar de Brent al tot bij­na 80 dol­lar ger­aakt. Verder zien we dat de dol­lar sterk­er aan het wor­den is, een sterkere dol­lar met hogere oliepri­jzen zorgt voor oplopende pri­jzen aan de pomp voor ons. Daarom verwacht men dat de vraag naar olie wat zal afne­men, velen zullen begin­nen te bezuini­gen wat betre­ft het energie­ver­bruik. Het is meer dan 3 jaar gele­den dat de olie nog zo hoog stond, de vraag is nu of de olie weer naar de 100 dol­lar zal doorsti­j­gen? Wat betre­ft de oplopende rente, dat zal vra­gen oproepen omtrend de rentestap­pen van de FED dit jaar, door de sterk sti­j­gende mark­trente verwacht men een extra stap omhoog door de FED dit jaar, daarom zien we de dol­lar ook snel sterk­er wor­den de afgelopen weken. We zien dus nogal wat ontwik­kelin­gen op de mark­ten maar alles bli­jft voor­lop­ig sterk liggen met tussendoor een kleine terug­val op Wall Street. Wel is het de vraag of de indices het daar zullen vol­houden met deze indi­caties? We gaan op de voet vol­gen uiteraard.

Europa bli­jft sterk al bli­jft de DAX de nodi­ge moeite ondervin­den om de 13.000 pun­ten te door­breken en achter zich te lat­en. Eerst zal de index die grens moeten passeren voor er meer aan zit te komen. Opval­lend is dat de DAX ook niet ver van die 13.000 pun­ten bli­jft als er wat dal­ing op gang komt, alles bli­jft bin­nen de gren­zen om een uit­braak te forceren. Wat de AEX betre­ft zien we dat de index sterk bli­jft, een slot boven de 564 werd een feit, nu willen we de beves­tig­ing nog zien om lat­er tot de 567 of de 572 – 573 pun­ten te ger­ak­en. De AEX bli­jft sterk liggen omdat de euro verder onder druk staat en al onder de 1,18 dol­lar zakt van­mor­gen en omdat de oliepri­jzen hoog bli­jven wat dan weer goed is voor Shell. Ook hier let­ten we op wat het ver­volg wordt de komende dagen, een her­s­tel op Wall Street zal ook voor ons welkom zijn, in ieder geval om de aan­val te ope­nen op de topzone.

Rente 10 jaar VS:


Wall Street:
Op Wall Street wat her­s­tel gis­teren met weer mogelijkhe­den richt­ing de top­zone van begin deze week, van­mor­gen staan de futures wel wat lager het­geen voor­beurs aangeeft dat we wat lager kun­nen ope­nen van­mid­dag al kan dat natu­urlijk snel anders wor­den. Wall Street zit natu­urlijk met de oplopende rente in de maag. We zien bij de Dow Jones weer­stand rond de 24.870 pun­ten, lat­er de top van maandag rond de 25.000 pun­ten. Pas als de Dow Jones boven die 25.000 pun­ten ger­aakt ligt de weg weer open naar meer. Ste­un zien we rond de 24.500 en de 24.200 pun­ten nu.

De Nas­daq her­pakt zich goed en bli­jft op koers om de top­pen aan te vallen, een slot boven de 7500 pun­ten zal daar­bij belan­grijk wor­den. Ste­un nu de 7320 pun­ten, we staan daar nog ruim boven. De Nas­daq bli­jft hoe dan ook de sterk­ste index op Wall Street.

Europa:
Wat Europa betre­ft zien we de AEX net boven de 565 pun­ten sluit en zo de 564 lijkt te door­breken, als de AEX verder kracht kan ontwikke­len dan ligt de weg open richt­ing eerst de 567 en lat­er tot de top­zone 572 – 573 pun­ten. Daar wacht in ieder geval de top­zone dus ofwel de hoog­ste stand van dit jaar, we naderen die top nu snel. Beter kan de index niet onder de 558 zakken waar de vorige weer­stand wacht, dat verwacht ik nu niet zo snel meer maar veel zal natu­urlijk afhangen van wat de mark­ten om ons heen zullen doen. Verder nu ste­un rond de 564 en rond de 561 pun­ten. De AEX kent wel een sterke peri­ode momenteel.

De DAX ligt al enkele dagen redelijk vlak omdat de index moeite heeft om door de 13.000 pun­ten te breken, eens daar­boven ligt ook voor de DAX de weg open richt­ing eerst de 13.20013.250 en lat­er de 13.400 pun­ten. Boven de 13.000 pun­ten kan het dus snel gaan wat betre­ft de DAX. Ste­un bli­jft de 12.850 pun­ten nog steeds, de index wist daar deze maand door te breken het­geen de weg opende voor meer sti­jging maar nog­maals, die 13.000 pun­ten bli­jft een moeil­ijke grens merken we al enkele dagen. Ste­un kun­nen we rond de 12.850 pun­ten verwacht­en, lat­er rond het 200-MA dat nu rond de 12.700 pun­ten uitkomt.

Veel updates, tips en inzicht­en via de LIVE BLOG:
Om de meer uit­ge­brei­de analy­ses te lezen kunt u lid wor­den, dan kri­jgt u ook toe­gang tot de LIVE BLOG, de posi­ties die we opne­men en de Trader­shop waar u ook alles in kunt zien. We zit­ten nog rustig in de long posi­ties voor de leden, zolang de indices meer ruimte omhoog ontwikke­len bli­jven we zit­ten en schuiv­en we de sto­ploss omhoog. Wie nog geen lid is kan zich inschri­jven nu nog voor €29 tot 1 JULI, dan staat u meteen op de lijst en u kunt ook de LIVE BLOG bek­ijken op de site die alleen voor leden toe­ganke­lijk is. 

Inschri­jven? Ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

AEX:


Dow Jones:


Nas­daq:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.