Beursdagboek Trader Guy 13 september 2019, 08:07

...

ECB, Trump en bijna recordstanden op Wall Street

13 september 2019, 08:07 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (1)

De ECB gaf beleggers waar ze om vragen, rente omlaag en het opnieuw opkopen van obligaties voor 20 miljard per maand, verder zei Trump dat er uitstel komt voor de nieuwe tarieven, slechts 2 weken en juist dan zitten ze om tafel. De markten zitten nu opnieuw tegen een zware weerstand aan te hikken, dat zowel hier in Europa als op Wall Street. Vanmorgen zien we wat plussen via de futures en ook Azië gaat een stapje vooruit.


Update markt:
De markt wist met een kleine plus te sluiten na een sessie met heel veel beweging aan beide kanten, de verlaging van de rente tot -0,5% en nieuwe stimuleringsmaatregelen door de ECB zet iedereen aan het denken want wat is er nu precies aan de hand als we alles eens goed doorlopen? Trump deed er ook nog een schepje bovenop door te Twitteren dat de nieuwe tarieven met 2 weken worden opgeschoven. En ja, ook dat doet iedereen weer twijfelen, waar gaat dat nu weer naartoe? Je kunt denken dat het in ieder geval niet zo snel erger zal worden tussen de VS en China maar we zitten nog heel ver van een duurzame oplossing. Vanmorgen zag ik al een bericht voorbij komen met nu de melding dat er een soort interim oplossing kan komen.

Nu is het wachten op een rentestap van de FED volgende week, en dat rond de hoogste standen op de beurzen ooit in de VS, zoals ik al eerder aangaf, het moet allemaal niet veel gekker worden. Er zit volgens mij een behoorlijke "Zwarte Zwaan" aan te komen, u weet wel, een soort ontwikkeling onder de markten die zich nog moet ontplooien. Iets wat er wel is maar wat je niet verwacht of waar niemand rekening mee houdt.

Hoe dan ook, de markten wisten het gisteren na al dat geweld nog dicht bij huis te houden, opvallend was dat zowel de Dow Jones en de S&P 500 hun topzone bereiken wat voorlopig een rem op de indices zet. Europa liet twijfels zien, ook vanmorgen zien we amper een hogere openingsindicatie. De AEX zien we rond de 575 terwijl de DAX rond de 12.425 punten uitkomt. Op Wall Street staat de Dow voorbeurs rond de 27.250 terwijl de S&P 500 Future rond de 3017 uitkomt. Ook de Nasdaq wil wat hoger starten, rond de 7940 (Nasdaq Future). Opvallend op Wall Street is dat er weer heel veel aandelen records neerzetten, dat lijkt met niet al te best voor de koers-winst verhouding. Met deze koersen mag er geen krimp komen en moeten we zelfs een gedegen groei zien de komende kwartalen wat betreft de bedrijfsresultaten. Het is dus afwachten, het licht blijft op oranje staan maar we zitten ook niet zover meer van rood (Zwarte Zwaan).

Vandaag maar weer eens aankijken hoe alles zich verder zal ontwikkelen, wat ik wel merk is dat er wel een reactie kwam op de zaken die naar buiten kwamen (Trump en de ECB) maar ik zag geen duurzame stijging. De kans is dus heel groot dat alles al vooraf door de markt werd ingeprijsd, we gaan het zien de komende periode ...

Proefabonnement:
Om mee te doen via een proefabonnement tot 1 NOVEMBER voor €39 kunt u zich inschrijven via de site ... De verwachting is dat er nog genoeg mooie kansen komen richting het einde van dit jaar om op te handelen, zorg dan dat u mee bent de komende periode ... Als u zich inschrijft dan kunt u nog mee met de posities die open staan ... Inschrijven kan via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop

AEX:


DAX:



Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

13 september 2019, 11:29

Guy ik ben het met je eens dat we zo langzamerhand tegen een top aan schuren, maar kun je niet beter wachten tot bevestiging ipv anticiperen, ok de bevestiging door de markt kost je een paar punten, maar wat is het doel, geld verdienen nadat de markt heeft bevestigt of toppen en bodems voorspellen en deksel op de neus krijgen. NB voor de rest haal je prima resultaten alleen nu even een in dip.

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.