Beursdagboek Trader Guy 14 september 2019, 12:35

...

Wall Street neutraal tot wat lager de week uit, AEX wint opnieuw

14 september 2019, 12:35 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Vrijdag een sessie met toch weer de nodige beweging, wel merken we opnieuw op dat er divergentie was tussen Europa en Wall Street. Europa kon nog een stapje omhoog, Wall Street verloor iets al bleef de Dow Jones wel in de plus en dat al voor de 8ste sessie op rij. De Nasdaq won 73 punten op weekbasis, de Dow Jones ging met 422 punten winst over de gehele vorige week bekeken. De S&P 500 won 29 punten, de Dow Transport was de uitschieter met een winst van 511 punten. In Europa zien we dat de winst bij de DAX uitkomt op 277 punten, de AEX wint op weekbasis 7 punten. Zoals u merkt een sterke week voor de beurzen maar alles staat wel op of net onder een zware weerstand ...


Update markt:
Zwaargewicht Apple stond echter onder druk na een negatief analistenrapport. Apple moest vrijdag 2% inleveren door dat een analist van Goldman Sachs zei dat Apple's nieuwe streaming-dienst het resultaat onder druk kan zetten door de hoge opstartkosten om dat project succesvol te laten verlopen en dan is het volgens hem nog lastig om de al draaiende streaming diensten zoals Netflix en recent ook Disney te beconcurreren, Apple had veel beter ingezet om Netfix over te nemen dan zelfs met een dienst te starten, andere analisten geven dat ook al een tijdje aan want Apple heeft voldoende cash om zoiets te doen. Het is nu maar afwachten of Apple-TV goed zal aanslaan, dat is dus de grote vraag. Het aandeel verloor dus maar als we het over de gehele week bekijken dan zien we dat Apple een grote stap hoger staat dan een week geleden.

Verder liet Trump vrijdag weten dat hij open staat voor een soort tijdelijke (interim) handelsdeal met China. Daarbij kunnen nieuwe importtarieven worden uitgesteld en bestaande heffingen mogelijk zelfs worden geschrapt. Verder liet China weten om binnenkort bedrijven aan te moedigen om Amerikaanse landbouwproducten als soja en varkensvlees te kopen. Dat zou dan weer door China een toegeving zijn voordat de onderhandelingen van volgende maand starten. Of de voorlopige vrede zal blijven de komende weken is nog maar de vraag maar ze willen blijkbaar beiden vriendelijk van start gaan.

De beurzen bereiken hoe dan ook een zware weerstand, op Wall Street zien we dat zowel de Dow Jones als de S&P 500 die goed van start gingen vrijdag heel dicht bij de hoogste standen ooit terecht kwamen. Nadien werd er winst genomen zodat Wall Street wat lager sluit, alleen de Dow Jones samen met de Dow Transport weten nog met winst te sluiten, de Dow Jones zelfs al voor de 8ste sessie op rij. De divergenties vallen wel op, ook Europa sluit met winst vrijdag. De AEX gaat er met 2 punten op vooruit terwijl de DAX 58 punten hoger sluit. Volgende week maar eens zien of de weerstanden hun werk weer gaan doen.

De olie ziet er wat minder goed uit, de Brent bereikt een belangrijke steun en kan eronder terecht komen volgende week, dan verwacht ik de Brent weer richting de 56 dollar waar de bodem van begin augustus wacht. Ook opvallend is wat het goud zal doen de komende dagen, na de verlaging van de rente door de ECB blijft het goud wat hangen rondom de 1500 dollar. De rente in de VS loopt ook weer op, de 10-jaars rente wint een halve procent, nu staat de 10-jaars op 1,9% terwijl dat begin september nog 1,45% was. De 2-jaars rente loopt ook op, die staat nu op 1,8%. Een inversie blijft dicht in de buurt, dat wil zeggen dat de 2-jaars hoger staat dan de 10-jaars rente en dat geeft aan dat er een recessie op komst is in de VS.

We blijven uitkijken naar kansen op de markten, de leden krijgen waar dat kan een signaal om in of uit te stappen. U kunt ook meedoen uiteraard door gebruik te maken van de aanbieding ...

Proefabonnement:
Om mee te doen via een proefabonnement tot 1 NOVEMBER voor €39 kunt u zich inschrijven via de site ... De verwachting is dat er nog genoeg mooie kansen komen richting het einde van dit jaar om op te handelen, zorg dan dat u mee bent de komende periode ... Als u zich inschrijft dan kunt u nog mee met de posities die open staan ... Inschrijven kan via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop



AEX:


DAX:



Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.