Beursdagboek Trader Guy 16 september 2019, 08:18

...

Lagere opening, olie fors hoger

16 september 2019, 08:18 | Trader Guy | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Vanmorgen een lagere opening door de aanslagen op de olie installaties in Saudie Arabië, de olie loopt wel fors op, zelfs even tot 20% hoger maar we zien nu een stijging van de Brent rond de 10%. De daling op de beurzen valt nog mee zo te zien, het is wel zo dat de markt vanaf de weerstand wat terug kan. Het is afwachten hoe de sessie zal verlopen vandaag ...


Update markt:
Door de aanslag op grote olie installaties geraakt de markt wat van slag, de start van de week zal negatief beginnen gezien de futures lager staan. Wall Street laat rond de 0,5% daling zien, Europa lijkt na enkele sterke weken ook wat toe te staan (-0,5%). De vraag is nu wie er verantwoordelijk is voor deze aanval, het lijkt erop dat Iran wordt aangekeken als dader maar dat is nog niet bekend. Trump gaf aan dat de wapens geladen klaar staan om te vergelden, als dat tegen Iran gericht is dan kan dat wel eens een zeer vervelende zaak gaan worden want dan kan zoiets behoorlijk gaan escaleren. Maar afwachten en hopen op een oplossing zonder wapens te moeten gebruiken.

Vorige week vrijdag kregen we toch al te maken met wat winstnemingen op Wall Street, de Dow Jones kon wel nog positief sluiten maar de rest sloot wel lager. We weten dat er bij de AEX, de DAX, de Dow Jones en de Nasdaq een behoorlijke weerstand wacht rond de topzone die eind vorige week werd getest. Door de onverwachte gebeurtenissen zien we momenteel dan toch een versnelling op gang komen maar daarnaast blijft het de vraag of de daling nog kan doorzetten de komende dagen. In ieder geval heeft de markt nogal wat hooi op de vork genomen de afgelopen weken.

Bekijken we de markt fundamenteel dan staan we momenteel te hoog, met de betere vooruitzichten van pakweg een jaar geleden toen er nog geen sprake was van een recessie ofwel krimp geraakten de indices niet eens tot deze hoogte. De toppen ofwel de topzone werd getest, als de weerstand te zwaar blijkt dan lijkt het me ook logisch dat de markt een behoorlijke stap terug kan doen ... We houden ook de olie in de gaten, hoe zal zich dat verder ontwikkelen?

Proefabonnement:
Om mee te doen via een proefabonnement tot 1 NOVEMBER voor €39 kunt u zich inschrijven via de site ... De verwachting is dat er nog genoeg mooie kansen komen richting het einde van dit jaar om op te handelen, zorg dan dat u mee bent de komende periode ... Als u zich inschrijft dan kunt u nog mee met de posities die open staan ... Inschrijven kan via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop



AEX:


DAX:



Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

16 september 2019, 10:29

Grote tegenvaller met de Brent short positie. Echter ik zie die nergens meer. Niet in de lopende posities en niet in de afgesloten.
Heb ik iets gemist?

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.