Beursdagboek Trader Guy 20 september 2019, 07:35

...

Indices bewegen rond weerstand, grote move op komst?

20 september 2019, 07:35 | Trader Guy | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Gisteren een weinig inspirerende sessie op Wall Street, de indices wisten eerst wel hoger te openen maar richting het slot werd er weer winst genomen zodat de meeste indices vlak tot iets lager afsloten. Europa won wel donderdag, de AEX ging er met 2,5 punten op vooruit, de DAX won 68 punten. Wel blijft het zo dat de weerstand ervoor zorgt dat het moeilijk wordt om verder door te stoten.


Update markt:
De markt moest het besluit en vooral de woorden van de FED de dag ervoor nog verwerken, verder merken we ook de onvrede bij Trump die met scherp schiet richting de FED omdat ze de rente niet in een snel tempo naar 0% brengen. We weten waarom, hij wil groei nu de verkiezingen voor de deur staan (november 2020) en aangezien er net nu een recessie aanklopt begint Trump uiteraard te schreeuwen en te roepen om dat te voorkomen en de enige manier om dat te realiseren is dan ook om de rente snel omlaag te brengen. Uiteraard is dat een korte termijn hulpmiddel en dat beseft de FED gelukkig want anders kan het zijn dat de gevolgen later nog erger gaan uitpakken. Het is ook absurt dat Trump de rente nog lager wil terwijl de beurzen rond de hoogste standen ooit staan, zo blaas je de boel echt op.

Trump blijft maar roepen, verwijten, stampen en kleineren, alles wat de man niet zint wordt luid en breed via Twitter naar buiten gebracht. Deze week moest de FED het dus weer ontgelden. Later zal China wel weer aan de beurt zijn en wie weet wat nog meer. Elke dag maar de Twitter account van Trump maar blijven monitoren want hoe we het ook draaien of keren, de verkiezingen komen eraan en Trump wil groei, hoe die er komt maakt niets uit als die er maar komt.

Europa:
Het verloop bij de indices hier in Europa blijft nog altijd redelijk stabiel, geen overdreven terugval tot nu toe behalve toen het maandag na de aanslagen even een stapje lager moest. De AEX herpakte zich vanaf dinsdag weer snel en stevig, de index komt al rond de 579-580 punten uit nu waar er dus weerstand wacht. De DAX kon zich ook verder herstellen al blijft ook de DAX onder de 12.500 punten weerstand. Vanmorgen zien we via de futures dat de opening vlak tot iets lager kan worden.

Bij de DAX nu dus rond de 12.500 weerstand want daar geraakte de index vorige week niet boven, steun nu rond de 12.250 punten, er zit aan beide kanten nog wat speling zo te zien. De AEX lijkt nu rond de 578-580 een redelijk zware weerstand te ontmoeten, erboven ligt de weg mogelijk open richting de 585-586 punten in ieder geval. Steun nu de 571-572, later zien we de 566 als steun. Ook de AEX heeft nog wat ruimte aan beide kanten ...

NIEUW!!! Proefabonnement tot 1 DECEMBER:
Let op, vanaf vandaag voor nieuwe leden een nieuwe aanbieding (Proefabonnement) tot 1 DECEMBER voor €39 ... U kunt u zich inschrijven via de site https://www.usmarkets.nl/tradershop ... De verwachting is dat er nog meer dan genoeg mooie kansen komen richting het einde van dit jaar om op te handelen, zorg dan dat u mee bent de komende periode ... Als u zich inschrijft dan kunt u nog mee met de posities die we van plan zijn te openen vandaag of morgen ... Inschrijven kan dus via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop



AEX:


DAX:



Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.