Beursdagboek Trader Guy 17 september 2019, 07:58

...

Spanningen Midden Oosten zorgen voor onrust op beurs

17 september 2019, 07:58 | Trader Guy | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De spanningen in het Midden Oosten zorgen ervoor dat beleggers nog wat meer twijfelen over het verloop van de economie de komende periode, duurdere energieprijzen zullen zeker zwaar wegen op het resultaat daarvan. Ook zei China dat ze de groei van 6% niet meer zullen halen de komende tijd, die tijd lijkt dus voorbij werd aangegeven. De beurzen moeten ook vandaag wat inleveren zo te zien aan de futures.


Update markt:
Door de aanvallen in Abqaiq en Khurais afgelopen zaterdag waardoor ongeveer 5% van de wereldwijde olieproductie werd stilgelegd werden de markten angstig voor een escalatie tussen enerzijds Iran en anderzijds de VS. Trump gaf gisteren meteen al toestemming om de strategische oliereserves van de VS aan te spreken om zo een verdere ontregeling van de olieprijzen tegen te gaan. Desondanks steeg de olie fors, de Brent en de WTI werden beiden 13% duurder. De markten zakken wat weg door het conflict en door dat de duurdere olie voor een extra economische tegenvaller kan zorgen.

De beurzen leveren dus wat in maar alles blijft dicht bij de topzone uitkomen, in eerste instantie zijn het winstnemingen maar die kunnen bij verdere twijfel overslaan in de lang verwachte correctie die recent door allerlei berichtgevingen werd uitgesteld ofwel werd genegeerd. Naar mijn mening, en dat weet u nu al een tijdje, staan de markten ten opzichte van de verhouding van het te verwachten verloop van de economie veel te hoog. Het is dus wachten op het moment dat beleggers zich dat plots ook zullen realiseren. Men kan wel denken dat de rente laag staat dus het geld moet naar de beurs maar aan de andere kant kunnen de bomen ook niet weer tot in de hemel groeien. Zo komen we weer met de bekende pyramide te zitten, we weten hoe dat afloopt na een tijdje en vergeet ook niet dat er zich sinds de start van de enorme BULL markt waarin we nog steeds zitten (vanaf 2009) nog geen degelijke correctie is gekomen. Het blijft opletten, eerst lachten en dan ... huilen ..

We wachten het verloop af de komende dagen, vandaag start in ieder geval negatief ...

Brent uitgestopt:
Dan nog iets, gisteren had ik de Booster Short op de Brent lopen, die stond op een hele mooie winst vrijdag, de vooruitzichten bleven prima om via de positie naar de 54-55 dollar terug te zakken. Dan krijg je in het weekend te maken met een aanslag en stijgen de olieprijzen zo stevig dat de Booster werd uitgestopt. Ik zat veilig maar nooit eerder steeg de olieprijs 20% op 1 dag, dat is pure pech uiteraard. Niks aan te doen, maar ik wil het wel melden dat zoiets kan voorkomen, dat was bij Guy Trading, het verlies op de positie was €840, sinds 2013 is dit de eerste keer dat ik werd uitgestopt op het product zelf. Nogmaals, dat kan voorkomen alleen zoiets is wel heel uniek uiteraard ...

Proefabonnement:
Om mee te doen via een proefabonnement tot 1 NOVEMBER voor €39 kunt u zich inschrijven via de site ... De verwachting is dat er nog genoeg mooie kansen komen richting het einde van dit jaar om op te handelen, zorg dan dat u mee bent de komende periode ... Als u zich inschrijft dan kunt u nog mee met de posities die open staan ... Inschrijven kan via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop



AEX:


DAX:



Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.