Beursdagboek Trader Guy 3 december 2019, 07:35

...

Onverwacht een stevige tik omlaag, AEX en DAX verliezen fors

3 december 2019, 07:35 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Een dag om niet snel te vergeten de eerste van de maand december, er leek geen vuiltje aan de lucht, ik ging er zelf ook van uit dat de markt wel weer zou gaan opveren na de DIP van eind vorige week maar door een Tweet van Trump draaide de markt plots en verloor fors. Er zullen nu ook twijfels ontstaan rondom het naderende akkoord tussen de VS en China. Het verlies op Wall Street bleef beperkt tot 1%, Europa moest rond de 2% inleveren. De grote vraag nu is, krijgen we net zoals in december vorig jaar een correctie? Of wordt ook deze DIP snel weer opgekocht ...


Update markt:
Een moeilijke start van de maand december merken we en dat na een positieve indicatie in de ochtend waar de AEX en de DAX wisten uit te breken meteen na de opening. De schade bedroeg op het einde van de sessie 1% op Wall Street terwijl Europa tot rond de 2% moest inleveren met vooral de DAX die vanaf de dagtop ruim 3% in moest leveren. De slechtste beursdag sinds meer dan 2 maanden.

Wat betreft het handelsconflict zou China terug willen slaan richting de VS omdat Trump vorige week een wet steunde die oproept voor meer democratie in Hongkong. Trump kwam ook nog in het nieuws door dat hij bekend maakte dat er met onmiddellijke ingang weer importheffingen worden opgelegd op staal en aluminium uit Brazilië en Argentinië. Zo ziet u dat alles wat Trump stil legt zo weer kan worden opgestart, de man is totaal onvoorspelbaar. Nu China dreigt om terug te slaan lijkt het me net zo zeker dat Trump op een onverwacht moment weer met nieuwe tarieven komt richting China. Daar waar al zo vaak groen licht kwam tussen de VS en China staat nu alles weer op oranje met de dreiging over te slaan naar rood. Wordt uiteraard vervolgd ...

Nu maar eens zien wat de markten kunnen de komende dagen, er werd een eerste verkoopsignaal afgegeven gisteren, nu maar eens zien wat er volgt op een poging tot herstel vandaag. Krijgen we net als vorig jaar een moeilijke laatste maand van het jaar? Dat zou zo maar eens kunnen ...

Aanbieding proefabonnement tot 1 februari:
U kunt als nieuw lid gebruik maken van deze aanbieding om lid te worden en dus onze signalen en coaching te volgen. Daarbij begeleiden we onze leden bij de beurshandel en komen vaak met suggesties om iets te doen op de belangrijke indices en aandelen. Eenmalig en dus ter kennismaking voor nieuwe leden kunt u zich inschrijven voor €39 tot 1 FEBRUARI (Polleke €49). Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop

Zoals u via het overzicht hieronder kunt zien werd de maand (november) en staan we voor het jaar 2019 met een goed resultaat. We zijn er klaar voor om daar nog wat bij te doen tijdens deze maand december. Ook voor 2020 zullen we ons inzetten om er een goed jaar met resultaten van te maken.

Resultaat 2019


Technische niveau's:

Europa:

AEX Index:
De AEX laat een behoorlijke daling zien, komt onder de 595-596 steun en gaat gelijk naar de bekende zone 588 en zelfs bijna tot de oude top rond de 585-586 punten waar er een stevige steun wacht. Onder de oude top kan het wel eens voorbij zijn voor een tijdje maar veel zal afhangen van wat Wall Street doet de komende dagen. Weerstand nu eerst de 591 en de 595-596 punten, later de topzone rond de 600-602 met vooral die 602 punten die maandag nog even werd bereikt.

DAX:
De DAX zakt ver terug, de index geraakte zelfs even voorbij de 13.300 punten maandag maar de enorme terugval zette de DAX op slotbasis onder de 13.000 punten. Vanmorgen zien we wat herstel meer er werd behoorlijk wat schade aangericht technisch bekeken. Steun nu de 12.850 en de 12.700 punten, bij verdere verzwakking moeten we dus opletten wat betreft de DAX, december begint dus slecht en technisch is er een en ander behoorlijk aan het veranderen. De DAX moet de 13.000 punten grens verdedigen want anders kunnen we wel eens een mindere periode krijgen. Weerstand nu de 13.000, de 13.150 en de 13.300 punten.

Wall Street:

Dow Jones:
De Dow Jones sluit duidelijk onder de 28.000 punten, een minder goed signaal want de weg richting de oude top ligt nu open. Steun nu nog de 27.750 punten, later de oude top rond de 27.400 punten. Mocht de index onder die steun terecht komen ziet het er minder goed uit en krijgen we nog een extra verkoopsignaal erbij. Weerstand nu de 28.000 en de top ofwel hoogste stand ooit op 27.175 punten. Vooral opletten voor die 27.400 punten de komende dagen, dat kan zowel een koop of verkoopsignaal opleveren.

Nasdaq:
De Nasdaq verloor bijna 100 punten maandag, een stevige draai met een verlies van meer dan 1% maandag. De eerste steun rond de 8500 punten kon het nog makkelijk houden en de Nasdaq staat nog zo'n 200 punten boven de oude top die rond de 8340 punten wacht, op zich nog weinig aan de hand bij de index die het sterkste verloop laat zien op Wall Street de afgelopen periode. Weerstand nu de 8600 en de top rond de 8706 punten van vorige week donderdag. De index zit nu in de zone waar er een beslissing moet volgen, let dus op die 8500 als eerste belangrijke steun.

S&P 500:
De S&P 500 liet het afweten maandag, vanaf de top die we zien op 3154 punten nu toch al 40 punten lager, vorige week vrijdag 10 punten en maandag nog 27 punten daling erbij. De index blijft net zoals de Nasdaq nog veilig boven de oude top die we rond de 3028 punten zien. Steun nu de 3100, later de 3060-3065 met daarna pas de oude top rond de 3028 punten. Weerstand nu de top ofwel de hoogste stand ooit rond de 3154 punten.

AEX:DAX:Dow Jones:Nasdaq:


S&P 500:Brent olie:Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »