Beursdagboek Trader Guy 4 december 2019, 08:04

...

Wall Street verder onderuit, AEX onder de steun

4 december 2019, 08:04 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Na opnieuw een bericht van Trump over het handelsakkoord tussen de VS en China waar hij melde dat een eventuele deal met China kan wachten tot na de verkiezingen. En zo beginnen we weer opnieuw met die ellende, daar waar beleggers uitgingen dat er deze maand nog een handtekening zou worden gezet verliezen men nu opnieuw het vertrouwen. U weet wel, lampje aan ... lampje uit ... enz ...


Update markt:
De daling zet door want na maandag kwam Trump gisteren ook met een Tweet naar buiten waaruit blijkt dat hij het niet zo belangrijk vindt wanneer er een deal komt met China, het moet onder zijn voorwaarden gebeuren en wat hem betreft mag dat ook pas na de verkiezingen van volgend jaar rond deze tijd. Zo lijkt het erop dat Trump China laat zweten en wil dat ze nog meer inleveren wat betreft hun eisen. De markt reageerde ook daar negatief op, maandag al die onverwachte heffingen op staal uit Zuid-Amerika met onmiddellijke ingang gisteren zijn mening rondom een deal met China.

Trump zag in het weekend uiteraard ook de sterke cijfers uit China en die waren veel beter dan verwacht. Dat stoot uiteraard tegen de borst van Trump die ziet dat de Chinese economie weer op volle toeren begint te draaien en daardoor zal hij weinig toegevingen doen om ze nog sterker te laten worden. De VS zit op het punt dat er ofwel een recessie komt of dat die net kan worden voorkomen. Als Trump China nog wat extra voeding gaat geven door de tarieven te schrappen zullen ze daar nog sterker door worden hetgeen de VS kan blokkeren. Dus verwacht nog niet zo snel een deal tussen die 2 want dat gaat Trump niet toelaten. Sterker nog, ik verwacht dat hij plots weer hogere tarieven zal invoeren, en dat op een onverwacht moment.

Dat is hoe ik erover denk, vooral het feit dat China plots onverwacht economisch weer wat aan kracht lijkt te winnen zal Trump daar met alle middelen een stokje voor willen steken. Zie ook wat hij met Brazilië en Argentinië deed maandag, als ze daar door te sleutelen via de valuta de VS in de weg zitten komen er meteen tariefverhogingen. Als China het plots beter doet dan de VS kun je bijna niet anders verwachten dan dat Trump de schroeven plots weer wat extra aan zal draaien. Een "DEAL"? Nee, die ligt plots weer een behoorlijk eind verder ... De markt reageert er uiteraard negatief op en dat zou wel weer voor een slechte december kunnen zorgen, net als dat vorig jaar het geval was ...

Aanbieding proefabonnement tot 1 februari:
U kunt als nieuw lid gebruik maken van deze aanbieding om lid te worden en dus onze signalen en coaching te volgen. Daarbij begeleiden we onze leden bij de beurshandel en komen vaak met suggesties om iets te doen op de belangrijke indices en aandelen. Eenmalig en dus ter kennismaking voor nieuwe leden kunt u zich inschrijven voor €39 tot 1 FEBRUARI (Polleke €49). Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop

Zoals u via het overzicht hieronder kunt zien werd de maand (november) en staan we voor het jaar 2019 met een goed resultaat. We zijn er klaar voor om daar nog wat bij te doen tijdens deze maand december. Ook voor 2020 zullen we ons inzetten om er een goed jaar met resultaten van te maken.

Resultaat 2019


Technische niveau's:

Europa:

AEX Index:
De AEX laat een behoorlijke daling zien, komt onder de 595-596 steun en gaat gelijk naar de bekende zone waar de oude top rond de 585-586 punten wacht. Onder de oude top kan het wel eens voorbij zijn voor een tijdje maar veel zal afhangen van wat Wall Street doet de komende dagen. Weerstand nu eerst de 587-588, later de 591 en de 595-596 punten. De index staat nu al een behoorlijk eind onder de topzone die we rond de 600-602 zien en dat punt werd maandag intraday zelfs nog even bereikt.

DAX:
De DAX zakt ver terug, de index geraakte maandag zelfs nog even voorbij de 13.300 punten maandag maar de enorme terugval zette de DAX op slotbasis onder de 13.000 punten, en dat bleef desondanks dat de DAX wat hoger wist te sluiten zo dinsdag. Steun nu de 12.850 en de 12.700 punten, bij verdere verzwakking moeten we dus opletten wat betreft de DAX, december begint hoe dan ook slecht en technisch is er dan toch plots een en ander aan het veranderen. De DAX moet de 13.000 punten grens verdedigen want anders kunnen we wel eens een mindere periode krijgen. Weerstand nu de 13.000, de 13.150 en de 13.300 punten.

Wall Street:

Dow Jones:
De Dow Jones sloot maandag al duidelijk onder de 28.000 punten en moest dinsdag verder inleveren om zelfs al even tot onder de oude top (27.400) terecht te komen. Steun nu dus die oude top rond de 27.400 punten, als de index onder die steun terecht komen ziet het er minder goed uit en krijgen we nog een extra verkoopsignaal erbij. Dan kan de Dow snel naar de 27.100, de 26.850 en de 26.500 punten terug. Weerstand nu de 27.600, de 27.750 en de 28.000 punten. Pas later kunnen we weer naar de top ofwel hoogste stand ooit uitkijken die wacht rond de 27.175 punten. Blijf nu vooral opletten voor de 27.400 punten de komende dagen, dat kan zowel een koop of verkoopsignaal opleveren.

Nasdaq:
De Nasdaq lijkt nu ook in een snel tempo weg te zakken richting de oude top, die zien we rond de 8340 punten. Wel is het zo dat de Nasdaq de 8500 nog aan het verdedigen is waar de eerste sterke steun nu wacht. Tot nu toe en zo lang de oude top nog niet wordt doorbroken blijft de Nasdaq sterk, ook al gaat het nu eventjes snel naar omlaag. De index blijft de sterkste op Wall Street en bouwde zo heel wat reserves op de afgelopen weken. Op zich dus nog weinig aan de hand bij deze index. Weerstand nu de 8600 en de top ofwel hoogste stand ooit rond de 8706 punten van vorige week donderdag. De index zit nu in de zone waar er een beslissing moet volgen, let dus op die 8500 als eerste belangrijke steun.

S&P 500:
De S&P 500 laat het afweten deze week en zakt al behoorlijk terug vanaf de top die we zien op 3154 punten, de index staat nu toch al 60 punten lager onder de top van eind vorige week. De index blijft net zoals de Nasdaq nog veilig boven de oude top die we rond de 3028 punten zien. Steun nu de 3065, daaronder pas de oude top rond de 3028 punten. Weerstand nu eerst de 3100 met later de top ofwel de hoogste stand ooit rond de 3154 punten.

AEX:DAX:Dow Jones:Nasdaq:


S&P 500:Brent olie:Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »