Beursdagboek Trader Guy 5 december 2019, 08:09

...

AEX laat stevig herstel zien, Wall Street krabbelt ook wat op

5 december 2019, 08:09 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Met ASML aan kop zien we de AEX fors hoger sluiten na de 2 dagen correctie, de AEX komt zo weer boven de 590 punten uit. Wall Street liet ook een herstel zien na daar 3 dagen met daling, de Dow Jones staat wel nog ver onder de 28.000 punten. Berichten rondom de VS en China, het was weer eens positief nieuws met een bericht dat ze nu wel heel dicht bij een "DEAL" staan.


Update markt:
De markt blijft in de greep van het nieuws rondom de VS en China, zelf vraag ik me meerdere keren af waar dit allemaal om gaat en waarom het zo lang moet duren. En vooral zoek ik naar de oorzaak waardoor het de ene dag allemaal in orde lijkt te zijn terwijl het de dag erna weer helemaal niets kan worden? En dat is nu al zo lang gaande, hoe vaak werden we ermee geconfronteerd de afgelopen periode? En het blijf maar aanhouden die onzekerheid, gisteren weer hoop maar dinsdag zei Trump dat het voor hem allemaal tot na de verkiezingen mag duren. De markt beweegt er in ieder geval behoorlijk door.

Verder was er niet eens zoveel nieuws behalve wat cijfers die tegenvielen, het aantal nieuwe banen en de ISM waren beiden ver onder de verwachtingen. Morgen krijgen we de nonfarm payrolls, eens zien hoe die uitpakken.

Europa lag er gisteren sterk bij, de BREXIT komt dichterbij door dat het er naar uit ziet dat Johnson zal gaan winnen terwijl dat wordt bevestigd door de koers van de Britse Pond, die staat op de hoogste stand sinds tijden. Verder vallen de fabrieksorder in Duitsland nogal tegen met een terugval van 0,4%.

Azië laat dan wat herstel zien, Japan maakte bekend om opnieuw een stimulering pakket in te zetten om de economie te ondersteunen. U merkt het, overal ter wereld gaat het niet goed en moet alles vlot worden getrokken met stimulering, hoe lang kan men dit allemaal nog volhouden? Uiteraard staat nergens een datum op, dat weten we maar ooit moeten die schulden weg worden gewerkt. Je zou zeggen, doe dat in een sterke fase, als de economie floreert maar nee, in een sterke fase economisch bekeken en met de beurzen op de hoogste standen ooit (Wall Street) is men nog altijd volop aan het stimuleren. Vreemd maar nogmaals, het kan aan mij liggen dat ik het allemaal onderschat of op zijn minst niet begrijp?

Aanbieding proefabonnement tot 1 februari:
U kunt als nieuw lid gebruik maken van deze aanbieding om lid te worden en dus onze signalen en coaching te volgen. Daarbij begeleiden we onze leden bij de beurshandel en komen vaak met suggesties om iets te doen op de belangrijke indices en aandelen. Eenmalig en dus ter kennismaking voor nieuwe leden kunt u zich inschrijven voor €39 tot 1 FEBRUARI (Polleke €49). Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop

Zoals u via het overzicht hieronder kunt zien werd de maand (november) en staan we voor het jaar 2019 met een goed resultaat. We zijn er klaar voor om daar nog wat bij te doen tijdens deze maand december. Ook voor 2020 zullen we ons inzetten om er een goed jaar met resultaten van te maken.

Resultaat 2019


Technische niveau's:

Europa:

AEX Index:
De AEX laat herstel zien maar blijft onder de 595-596, de index die al even onder de oude top moest dinsdag kende dus een sterke sessie. Onder de oude top kan de index in de problemen komen maar dat werd via de sessie van gisteren afgewend. Voor het vervolg zal de 595-596 een belangrijke zone gaan worden waar veel zal afhangen wat Wall Street zal doen de komende dagen. Weerstand nu eerst de 596-596, later de 598 en de top rond de 602 punten. De index staat nu nog een behoorlijk eind onder de topzone maar die 602 stond maandag nog even op de borden. Steun nu de 588, de 585-586 en de 583 punten.

DAX:
De DAX herpakt zich goed maar blijft nu rond de 13.150 punten hangen, de index geraakte maandag zelfs nog even voorbij de 13.300 punten maar na de enorme terugval tot rond de 12.925 punten ziet het er niet best uit. Na de herstelbeweging zien we nu steun rond de 13.000 en de 12.925 punten, bij verdere verzwakking moeten we dus opletten wat betreft de DAX. De DAX moet die 13.000 punten grens zien te verdedigen want anders kunnen we wel eens een mindere periode krijgen. Weerstand nu de 13.150, de 13.250 en de 13.325 punten.

Wall Street:

Dow Jones:
De Dow Jones sloot maandag al duidelijk onder de 28.000 punten en moest dinsdag verder inleveren om zelfs al even tot onder de oude top (27.400) terecht te komen. Steun nu dus die oude top rond de 27.400 punten, als de index onder die steun terecht komen ziet het er minder goed uit en krijgen we nog een extra verkoopsignaal erbij. Dan kan de Dow snel naar de 27.100, de 26.850 en de 26.500 punten terug. Weerstand nu de 27.750 en de 28.000 punten. Pas later kunnen we weer naar de top ofwel hoogste stand ooit uitkijken die wacht rond de 27.175 punten. Blijf vooral opletten voor die 27.400 punten de komende dagen.

Nasdaq:
De Nasdaq lijkt nu ook in een snel tempo weg te zakken richting de oude top, die zien we rond de 8340 punten. Wel is het zo dat de Nasdaq de 8500 nog aan het verdedigen is waar de eerste sterke steun nu wacht. Tot nu toe en zo lang de oude top nog niet wordt doorbroken blijft de Nasdaq sterk. De index blijft de sterkste index op Wall Street en bouwde zo heel wat reserves op de afgelopen weken, op zich dus nog weinig aan de hand. Weerstand nu de 8600 en de top ofwel hoogste stand ooit rond de 8706 punten van vorige week donderdag. De index zit nu in de zone waar er snel een beslissing moet volgen, let dus op die 8500 als eerste belangrijke steun.

S&P 500:
De S&P 500 laat het afweten deze week en zakt al behoorlijk terug vanaf de top die we zien op 3154 punten. De index blijft net zoals de Nasdaq nog veilig boven de oude top die we rond de 3028 punten zien. Steun nu de 3065, daaronder pas de oude top rond de 3028 punten. Weerstand nu eerst de 3125 met later de top ofwel de hoogste stand ooit rond de 3154 punten.

AEX:DAX:Dow Jones:Nasdaq:


S&P 500:Brent olie:Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »