Beursdagboek Trader Guy 10 februari 2020, 08:11

...

Start week vlak tot hoger, beurzen blijven dicht bij top

10 februari 2020, 08:11 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (1)

Op het eerste zicht weinig veranderingen vanmorgen net voor de opening, Azië zien we iets lager sluiten terwijl de futures op Wall Street iets in de plus staan. In de nacht kwam er wel nog een duik omlaag maar die werd snel weer goed gemaakt zodat alles vlak staat voorbeurs. De indices staan nog ruim boven hun belangrijke steun en dus boven zowel het 20-, 50- en 200-MA.



Technisch lijkt er nog niet veel aan de hand omdat de drang naar hogere standen aanwezig blijft, zowel Europa als Wall Street blijven er amper 1% onder. Vanaf nu letten we in eerste instantie op het 20-MA, later op het 50-MA en op een test van dat 50-MA de laatste sessie van januari na staan alle indices daar nog boven. Het 20-MA werd eind januari ook doorbroken maar sinds vorige week woensdag staan de AEX, de DAX, de Dow Jones, de S&P 500 en de Nasdaq daar nu opnieuw ruim boven. Het is nu afwachten of de indices het in zich hebben om na de winstnemingen van afgelopen vrijdag de recordstanden, ofwel de hoogste standen van dit jaar, weer op te zoeken en op zoek kunnen naar nieuwe toppen. De opzet daarvoor is aanwezig, het moet nu wel weer gebeuren. Hieronder ziet u nog de update die ik in het weekend heb gemaakt.

Marktoverzicht:
Alles bij elkaar genomen, een sterke week, mooie economische cijfers uit de VS vrijdag en alle indices blijven onder de 1% onder hun top. Op Wall Street zijn dat de records, hier in Europa de hoogste standen in jaren. De DAX blijft ook op koers om het record op te zoeken dat rond de 13.640 punten wacht en in januari werd neergezet. Op weekbasis zien we dat alle indices tussen de 3 en 4% hoger staan dan een week geleden. Een zeer sterke week na dat de indices de week ervoor vrijwel overal een verkoopsignaal lieten zien.

Nu alles binnen de 1% onder de top van dit jaar staat blijft de kans groot dat er nog snel nieuwe records op Wall Street komen, ook de AEX en de DAX staan dicht bij hun jaartop. De winstnemingen van vrijdag waren nodig na de extreme upswing van de dagen ervoor, we zien 4 zeer positieve sessies op de grafieken hieronder, er werden ook wat GAP's achtergelaten de afgelopen week maar zoals we hebben gemerkt stond er op een gegeven moment geen rem op de markt. Voor de komende week blijft de kans groot dat er nog een rally op gang komt. Ook al staan we zeer hoog, blijven de waarderingen op Wall Street zeer hoopgevend hetgeen wil zeggen dat de bedrijfscijfers opnieuw de verwachtingen zullen moeten wegblazen. Maar we hebben het ondervonden, de beurs blijft geld aantrekken door het ontbreken van een alternatief.

Zelfs al staat alles zo hoog en is de markt op zich veel te duur, men blijft aandelen kopen. Aan de andere kant staan de algoritmes nog steeds afgesteld in de positieve richting, dat is de automatisch handel op Wall Street hetgeen grote invloed heeft op het verloop van de markt. De grote partijen kunnen er vrijwel oneindig veel geld voor gebruiken om hun kortlopende posities aan te gaan want de FED blijft REPO geld (overnight) inzetten zo dat deze partijen hun vaak grote posities af te dekken in de nacht.

Let wel, ik moet blijven waarschuwen voor het geval dat de markt op een bepaald moment uit het niets kan instorten maar door de tijd heen besef ik me dat zoiets lang kan blijven aanhouden en je er hoe dan ook geen tijdstip op kan plakken. Voor dat er iets groots komt in de negatieve richting kan er eerst nog iets groots komen in de positieve richting. In feite hebben we dat afgelopen week kunnen zien, een soort CRASH in de positieve richting want 3 tot 4% omhoog en tot donderdag zelfs 4 tot 5% zie je ook niet vaak. Een CRASH is wel ver gezocht, maar zoek op de grafieken maar eens een plus van 5% op een index in 4 dagen tijd? Veel zullen die niet voorkomen ...

We moeten verder, mee met de markt, het momentum beter zien te bepalen en op tijd winst en verlies nemen op de posities. Met deze volatiliteit is dat moeilijk, u ziet dat bewegingen van 2 tot 3% haalbaar zijn binnen enkele dagen, als je dan net verkeerd zit kan dat pijn doen, zit je goed dan maak je een mooie winst op weekbasis. Er komen deze maand hoe dan ook nog mooie mogelijkheden voorbij, u kunt uiteraard meedoen door lid te worden van US Markets Trading, onze signaaldiensten ...

Aanbieding proefabonnement tot 1 APRIL:
Een abonnement bij US Markets Trading helpt beleggers om ondersteuning te bieden, uiteraard is dat geen garantie op succes maar over een langere periode werd bewezen dat we resultaat behalen met de handel op indices en via Guy Trading nu ook op volatiele aandelen.

De komende week kunnen we in ieder geval weer wat doen, de leden weten al in welke richting en met welke indices. Voor u ook mogelijk als u zich inschrijft voor een van onze abonnementen. Dan zijn er ook nog de dagelijkse updates, later deze maand de EXTRA BLOGS op de site voor leden en u kunt inloggen op onze beursbox en Tradershop waar alles LIVE is te volgen. Nu dus tot 1 APRIL voor €39 ... Schrijf u vandaag nog in ...

U kunt zich inschrijven via de aanbieding voor €39 tot 1 APRIL 2020 (Polleke €49). Ga meteen naar https://www.usmarkets.nl/tradershop

Technische niveau's:

Europa:

AEX Index:
De AEX doet vrijdag een stapje terug na een sterke week

Steun: 614,5, 612,5, 608, 605, 602
Weerstand: 618, 621, 625, 628 en 635

DAX:
De DAX moet inleveren na het net niet behalen van de recordstand, winstnemingen dus.

Steun: 13.400, 13.325, 13.250 en 13.140
Weerstand: 13.525, 13.640, 13.750 en de 13.850

Wall Street:

Dow Jones:
De Dow Jones moet terug na dat er een nieuw record werd neergezet, toch 277 punten eraf maar op weekbasis nog steeds zeer sterk met 846 punten winst.

Steun: 29.000, 28.750 en 28.500
Weerstand: 29.500, 29.750 en 30.000

Nasdaq:
De Nasdaq moet wat terug, geen record vrijdag. Op weekbasis wel 370 punten hoger ofwel 4%.

Steun: 9500, 9400, 9300 en 9200
Weerstand: 9625, 9700 en 9825

S&P 500:
De S&P 500 laat vrijdag wat winstnemingen zien, de index blijft zo wel dicht bij de hoogste stand ooit. Op weekbasis zien we de index 102 punten winst bijschrijven ...

Steun: 3300, 3265, 3220 en de 3175
Weerstand: 3350, 3375 en 3400

AEX:



DAX:



Dow Jones:



Nasdaq:


S&P 500:



Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.