Beursdagboek Trader Guy 12 februari 2020, 16:49

...

Tijd om de signalen te volgen, er komt wat aan op de beurs !!

12 februari 2020, 16:49 | Trader Guy | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Beste beleg­gers,

Er komt iets aan wat groots moet wor­den gezien mijn obser­vatie, tijd om met de posi­ties aan te hak­en ook lijkt het erop dat het even niet pri­ma loopt, dat is ook zo want ik heb wat vroeg ingezet op het­geen ik verwacht de komende weken. Dat neemt zek­er niet weg dat die verwacht­ing er alsnog komt. De markt is duidelijk over­span­nen aan het rak­en, zie de waarderin­gen maar op Wall Street, die lopen com­pleet uit de hand, hoe wordt dat na Q1 (vanaf april) als de afkoel­ing van de economie erin wordt ver­w­erkt? OK, er zijn nu vol­gens 95% tot zelfs meer beleg­gers die denken dat er geen alter­natief meer is nu de rente op of onder de 0% staat, maar daar zit nu juist het addert­je onder het gras, als er geen alter­natief meer is, dan maar de hoofd­pri­jzen betal­en? Remem­ber 2007 – 2008, of 1997 – 1999 toen het ook niet op kon, we zit­ten heel dicht bij dat punt, het punt waar iedereen een pak slaag kan kri­j­gen op de beurs. Logisch als het vertrouwen tot een soort MAX is gekomen, dat merk ik om me heen, leden kla­gen (logisch) als je ver­lies maakt, maar moet ik dan zwi­j­gen? De kop in het zand steken? Née, zo ben ik niet, alle sig­nalen die ik kri­jg melden dat de meter op knal­rood staat, overver­hit­ting ten top. 

Dat is mijn gedacht­en­gang, voor wie dat wil meen­e­men naar de lan­gere tijd beleg­gin­gen, denk even na, ga op safe (cash), ook al hoort u van uw banki­er, ver­mo­gens­be­heerder of fonds dat alles goed zal bli­jven gaan. Er waren er in 1999 – 2000, of 2007 – 2008, die nadi­en dacht­en, was ik maar uit­gestapt toen de beurzen op record­hoogte ston­den. Wie dat nu doet kan een extra pijl omhoog mis­sen, maar als het over en uit is staan we ook met deze markt in no-time 5%, 10% of zelfs 20 – 25% lager. Doe ermee wat u wilt, in wat voor een beleg­ging u ook zit, als het mis gaat zal het kap­i­taal met 5 tot 10% afne­men en wie weet zelf met meer.

Op de top verkopen, en als het bloed in de strat­en vloeit kopen bli­jft nog steeds de beste strate­gie. Nu zit­ten we bove­naan, nie­mand wil verkopen, het vertrouwen is op zijn hoogtepunt. Denk even na, en han­del naar eigen inzicht op lange beleg­gin­gen. Lat­er zal ik ook een mail sturen waar het tegen­overgestelde kan wor­den gedaan, dus kopen …!!!

Wat ik doe nu is moeil­ijk, maar als ik de top te pakken heb, en kan bli­jven zit­ten, dan kunt u via US Mar­kets Trad­ing via de sig­nalen mee­doen met onze posi­ties. De posi­ties bli­jven accept­abel, tot €1000 per posi­tie, veel kunt u dus niet ver­liezen maar zodra ik de top te pakken heb kunt u wel opti­maal met deze posi­ties mee liften op een tijdelijke of zelfs mid-lange daling.

Dat kan nu voor €35 tot 1 APRIL, wel is het zo dat u voor die tijd best in de markt kunt zit­ten, en dan short. Let wel, het zijn posi­ties op korte ter­mi­jn, 1 tot 2 en waar het kan tot 3 weken. En met hef­bomen, Boost­ers of Tur­bo’s, nu voor €35 inschri­jven? Ga naar https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop

Let op, er lopen al wat posi­ties die u kunt aankopen, na inschri­jv­ing kri­jgt u daar meteen zicht op en kunt u mee­doen … En let dus op, het opti­misme is momenteel veel te groot, het is HOT en dus gevaarlijk …

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart
...

AEX en DAX nieuwe toppen, Wall Street wat twijfel richting slot

12 februari 2020, 08:17 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Op Wall Street tijdens het laatste uur wat winstnemingen, wel een nieuw recordslot bij de S&P 500 en de Nasdaq, bij de Dow Jones lukt dat niet. Wat betreft Europa zien we met een poging om nieuwe toppen neer te zetten, de AEX sluit op 623,85 terwijl de DAX net onder de 13.640 sluit waar de hoogste stand ooit uitkomt. De markt blijft sterk maar nogmaals moet ik aangeven dat sprookjes niet lang duren, we blijven dicht bij een top die er wel eens lang kan blijven staan.Marktoverzicht:
Technisch blijft de situatie hetzelfde, nog nieuwe toppen al was dat op Wall Street maar nipt. Er blijft nog altijd de drang naar nieuwe records ook al kunnen we er geen echte redenen voor vinden, puur op sentiment en op hoop want de resultaten van de bedrijven voor wat betreft Q1 worden een enorme uitdaging nu alles richting China dicht blijft. Het lijkt erop dat alles naar Q2 wordt doorgeschoven en men hoopt dat de resultaten dan alles zullen goedmaken, ook zet men de volle hoop op de FED om de rente te verlagen, 2 of 3 keer dit jaar nog. Eerder heb ik al aangegeven dat ik er NIKS van begrijp, alles staat op recordhoogte, de markten zijn duidelijk in een roes geraakt, we zien overal de hoogste standen ooit en nog verwacht men een verlaging van de rente.

Hoe omgekeerd kan alles zijn ten opzichte van hoe we vroeger naar de markten keken, er zitten nog wel genoeg handelaren, beleggers en volgers die al lange tijd meelopen en mij volgen sinds de dag dat ik met US Markets begon. Als ik toen zouden hebben gezegd, de Dow en de Nasdaq staan op nieuwe records, we hebben al 11 jaar geen recessie gekregen, alle economische cijfers zijn heel goed, dus de FED gaat de rente verlagen, dan mocht ik meteen inpakken en naar een inrichting omdat ik niet goed wijs zou zijn. Moet je nu eens zien wat er allemaal gaande is en waar de oude garde helemaal niets van begrijpt. Of ben ik alleen die er zo tegenaan kijkt? Verder weet nu een hele grote groep NIET hoe een grote correctie moet worden aangepakt, hoe zoiets aanvoelt en wat paniek op de beurs voorstelt. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar het moment dat buy the DIP wegvalt, echt waar, zeer benieuwd, u gaat dan wat meemaken ...

Aanbieding proefabonnement tot 1 APRIL:
Een abonnement bij US Markets Trading helpt beleggers om ondersteuning te bieden, uiteraard is dat geen garantie op succes maar over een langere periode werd bewezen dat we resultaat behalen met de handel op indices en via Guy Trading nu ook op volatiele aandelen.

De komende week kunnen we in ieder geval weer wat doen, de leden weten al in welke richting en met welke indices. Voor u ook mogelijk als u zich inschrijft voor een van onze abonnementen. Dan zijn er ook nog de dagelijkse updates, later deze maand de EXTRA BLOGS op de site voor leden en u kunt inloggen op onze beursbox en Tradershop waar alles LIVE is te volgen. Nu dus tot 1 APRIL voor €35 ... Schrijf u vandaag nog in ...

U kunt zich inschrijven via de aanbieding voor €35 tot 1 APRIL 2020 (Polleke €49). Ga meteen naar https://www.usmarkets.nl/tradershop

Technische niveau's:

Europa:

AEX Index:
De AEX geraakt voor het eerst sinds 2001 boven de 620 punten.

Steun: 618, 617, 614,5, 612,5 en 608
Weerstand: 625, 628, 632 en 635

DAX:
De DAX blijft doorzetten richting de hoogste stand ooit, we zitten er tegenaan na het slot van gisteren.

Steun: 13.500, 13.400, 13.325, 13.250 en 13.140
Weerstand: 13.640, 13.750, 13.850 en de 14.000

Wall Street:

Dow Jones:
De Dow Jones moet inleveren en sluit net negatief, eerst stond de index nog hoger met de intentie om de recordstand te verbreken.

Steun: 29.100, 29.000 en 28.750
Weerstand: 29.400, 29.750 en 30.000

Nasdaq:
De Nasdaq sluit wat hoger, ook deze index moest wat inleveren richting het slot, wel een nieuwe recordstand op de borden gisteren op slotbasis.

Steun: 9575, 9500, 9400 en 9300
Weerstand: 9650, 9725 en 9825

S&P 500:
De S&P 500 bleef positief waardoor ook deze index afsluit met een nieuw record, nooit eerder stond deze index dus zo hoog als nu. Een onbekend gebied betreden we nu en er kan van alles gebeuren de komende dagen.

Steun: 3320, 3300, 3265 en de 3220
Weerstand: 3375, 3400 en 3430

AEX:DAX:Dow Jones:Nasdaq:


S&P 500:Brent olie:Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Login »