Beursdagboek Trader Guy 4 maart 2020, 07:57

...

FED actie stuurt markt weer omlaag

4 maart 2020, 07:57 | Trader Guy | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

Een van de meest volatiele sessies die ik me herinner, de markt ging een keer of 4 heen en weer met enorme sprongen om dan toch fors lager af te sluiten. De Dow stond even op +600 punten maar sloot bijna 800 punten in de min. De AEX wist tot +20 te geraken maar moest ook vrijwel alles weer inleveren. De sessie vandaag maar eens goed volgen, het kan weer alle kanten op, we worden het gewend maar in deze fase was dat ook wel te verwachten. Vergeet niet dat de economie een draai maakt in de VS, een zware tanker heeft ook de tijd nodig om af te remmen en te draaien ...


Marktupdate maandag ochtend:
Deze keer niet in punten een sessie die de tabellen in moet, wel in volatiliteit ofwel het aantal punten tussen hoog en laag. Deze sessie zal wel in de top 10 geraken naar mijn mening, in punten wel te verstaan en dan wat betreft de Dow Jones. Het blijft een gekke markt ...

Analyses maken is hier vrijwel onmogelijk maar dat het volatiel zal blijven lijkt me duidelijk, als de FED al dat soort acties onderneemt is verontrustend. Dat wil gewoon zeggen dat er een dikke recessie aan zit te komen en omdat de FED het beleid zo soepel maakte in de aanloop zal ervoor zorgen dat alles wat we niet kregen eerder nu volop in 1 keer kunnen krijgen. Uiteraard zorgt de Zwarte Zwaan (het virus) ervoor dat zoiets op gang komt. Het is nu afwachten hoe dit wordt vervolgd.

Europa kon nog net de plus houden gisteren al kwamen we natuurlijk ook van veel hoger en is het zo dat Europa tot nu toe niet zoveel herstel liet zien maandag toen Wall Street in de avonduren met een grote short squeeze kwam. De AEX zien we nog steeds nog geen 20 punten boven de bodem, de DAX staat nog altijd onder de 12.000 punten. Vanmorgen ook hier een poging tot herstel maar al te sterk ziet het er nog niet uit.

Door dat de FED de rente omlaag bracht zien we dat de euro tot de 1,12 dollar geraakte in de loop van de sessie, vanmorgen zien we de euro rond de 1,115 dollar. Het goud lag er gisteren ook goed bij, wel binnen de zone $1600-$1650.

Volg de LIVEBLOG:
D de leden kunnen ook EXTRA analyses verwachten via de LIVEBLOG met waar het kan EXTRA tips. Wie dan inlogt op de site krijgt alles via de LIVEBLOG te zien. Een leuke en interactieve aanvulling die moet uitgroeien tot een goed gevuld beursdagboek.

Nieuwe aanbieding, nu proefabonnement tot 1 MEI voor €39:
Een abonnement bij US Markets Trading helpt beleggers om ondersteuning te bieden, uiteraard is dat geen garantie op succes maar over een langere periode werd bewezen dat we resultaat behalen. We handelen op de indices en via Guy Trading ook op grondstoffen als goud en olie, en op volatiele aandelen. Nu kunt u zich dus tot 1 MEI inschrijven voor €39 ... Schrijf u vandaag nog in ...

Dat kan via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop



Technische niveau's:

Nu eerst even de markt laten uitrazen voor ik weer niveaus kan aangeven ...

AEX:



DAX:



Dow Jones:



Nasdaq:


S&P 500:



Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.