Beursdagboek Trader Guy 7 maart 2020, 10:12

...

AEX weer naar bodem, 510 kan nieuw doel worden ... Wall Street zwak

7 maart 2020, 10:12 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (5)

Vrijdag opnieuw behoorlijk wat druk op de koersen maar tegen de avond kregen we toch wat kopers vooral door short covering (winst nemen op short posities) zodat de indices op Wall Street niet op het dieptepunt van de sessie afsluiten. Wel een negatief slot op dagbasis, op weekbasis zorgde de rally tijdens het laatste uur ervoor dat de Dow, de S&P 500 en de Nasdaq net positief afsluiten na weer een zeer turbulente week ...


Marktupdate vrijdagochtend:
De S&P 500 sluit de week 18 punten hoger af, de Dow Jones wint 455 punten op weekbasis. De Nasdaq sluit 8 punten hoger op weekbasis. Kijken we naar Europa dan zien we dat de AEX de week 8 punten lager afsluit, de DAX moet 348 punten inleveren de afgelopen week terwijl de Franse CAC 40 met 170 punten verlies het weekend ingaat. Europa dus lager, Wall Street kon alles net in de plus krijgen door die rally richting het slot maar het sentiment wordt er niet beter op gezien de intraday bewegingen van vrijdag, het was hoe dan ook een slechte sessie. Op Wall Street kwam er dus wat short covering richting het slot, traders halen dan hun shorts uit de markt om winst te nemen. Short handelaren speculeren op een daling, het is dus niet zo dat iedereen verlies maakt als de beurzen stevig omlaag gaan, ook mijn signaaldiensten hebben winst kunnen maken met short posities zodat het jaar (2020) op een mooi positief resultaat staat.

Opvallend was ook de beweging bij de olie vrijdag, door overproductie door onder andere Rusland dat niet wil indammen verloor een vat Brent olie vrijdag bijna 10%, een vat kost nu $45, wat een verschil bij begin januari toen na de aanslag op de Iraanse Generaal door de VS een vat Brent naar $72 opliep. De olieaandelen krijgen ook de nodige tikken, Royal Dutch (Shell) sluit vrijdag op €18,56 en lijkt nu een koopje te worden. Het aandeel kan ook nog naar €16,5, hou Shell dus in de gaten voor uw lange termijn portefeuille, het aandeel deed in mei 2018 jaar nog even €31,5. Shell keert ook een leuk dividend uit elk jaar, ook goed als alternatief voor de 0% rente die u krijgt bij de banken nu.

De markt zit nog niet in een Bear Market, bij een groot aantal sectoren is dat wel het geval. Denk aan de Transport, de olie sector en de banken sector (Europa), dat zijn zware sectoren die de rest normaal gezien met zich meetrekken. De technologie laat dat nog niet zien maar het lijkt een kwestie van tijd tot die volgen. Kortom, het leed is nog niet geleden, nu is het belangrijk om de krenten in de pap alvast te selecteren om waar het nodig is later een en ander aan te kopen. Eerst studie doen, dan selecteren en zo dicht mogelijk bij de bodem een mooi mandje aandelen aankopen. Dat is de strategie voor wie op CASH is gegaan gedurende de vorming van de recente BUBBLE op Wall Street. In de loop van het weekend plaats ik nog wat interessante dingen in de LIVEBLOG die u dan kunt bekijken, dat kan via de site zowel op uw computer maar ook goed via uw mobiele telefoon ...

Volg de LIVEBLOG:
De leden kunnen ook EXTRA analyses verwachten via de LIVEBLOG met waar het kan EXTRA tips. Wie dan inlogt op de site krijgt alles via de LIVEBLOG te zien. Een leuke en interactieve aanvulling die moet uitgroeien tot een goed gevuld beursdagboek.

Nieuwe aanbieding, nu proefabonnement tot 1 MEI voor €39:
Een abonnement bij US Markets Trading helpt beleggers om ondersteuning te bieden, uiteraard is dat geen garantie op succes maar over een langere periode werd bewezen dat we resultaat behalen. We handelen op de indices en via Guy Trading ook op grondstoffen als goud en olie, en op volatiele aandelen. Dit jaar, met deze moeilijke markt, staan we al op een mooie winst zoals u kunt zien via de tabellen hieronder, en ik zoek verder naar kansen ... Nu kunt u zich dus tot 1 MEI inschrijven voor €39 ... Schrijf u vandaag nog in ...

Dat kan via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop



Technische niveau's:

Nu eerst even de markt laten uitrazen voor ik weer niveaus kan aangeven ...

AEX:



DAX:



Dow Jones:



Nasdaq:


S&P 500:



Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

7 maart 2020, 14:18

Uw analyse en opvattingen lijkt mij juist. echter de angst en paniek en noodgedwongen verkoop van aandelen geven een situatie welke op 1 januari 2020 nog niet te bevatten was, maar nu realiteit is geworden. Hierdoor soms een overdreven en extreem beurswereld welke bij een dunne markt voor veel koersbeweging kan veroorzaken.
Koersen voor Shell, ING enz zijn op dit moment normaal gezien abnormaal , maar ja de markt is de weg kwijt

(6)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.