Beursdagboek Trader Guy 21 april 2020, 08:19

...

Wat gaan we vandaag meemaken nu we weten dat alles kan?

21 april 2020, 08:19 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (2)

Waar mee moet ik beginnen, er zijn zoveel zaken om te bespreken dat ik uren door zou kunnen schrijven maar we moeten het beknopt houden natuurlijk. Goed, een punt van aandacht is wat Rutte zal vertellen vanavond om 19:00, daar kijken we naar uit maar er zal niet zoveel veranderen vrees ik. In ieder geval niet met zaken die ons leven weer wat aangenamer zullen maken. Maar goed, de vraag is natuurlijk hoe lang men dat zal blijven accepteren, het zal met de week moeilijker worden en zeker wanneer de zomer dichterbij komt. Goed, we zien wel, ik hou me aan de regels in ieder geval.


Verder heb ik weer wat mogen bijleren in de meer dan 35 jaar dat ik de financiële markten volg, iets met waarde kan in het uiterste geval oneindig onder de 0-grens terecht komen, het kan dus gewoon in dit soort tijden. Er is veel over gesproken via de media, ik lees zelfs dat men schrijft dat er niks aan de hand is omdat de andere contracten gewoon boven de 20 dollar per vat staan maar SVP hou op met dingen te schrijven die nergens op slaan, gisteren werd duidelijk dat er iets gaande is wat NOOIT eerder zo ernstig was wat betreft de economie, niet in 1929-1932, niet in 1970, niet begin jaren '80, niet in 1999 (tech bubbel) en niet in 2008 (financiële crisis). Als je de olie aan de straatstenen niet kwijt geraakt dan moet het wel ZEER ernstig zijn en gaan we daar nog een behoorlijke klap door krijgen.

Ik begin me af te vragen wat er eigenlijk allemaal aan de hand is? De aandelen markten staan nog veel te hoog, sommige aandelen zitten weer in een BUBBEL (vooral de online bedrijven), het lijkt wel een HYPE om de online sector op te kopen maar wat betaal je ervoor? En hoe ziet het er achter de gordijnen uit momenteel bij deze bedrijven? Niemand die het weet, het is op hoop zeer speculatief kopen. Maar dat lijkt het nieuwe normaal op de beurs, de klok horen luiden en er snel naartoe lopen om mee te doen ... Wat mij betreft is het meer dan duidelijk dat ronde 2 ofwel de 2e golf van de grote daling op komst moet zijn, mogelijk is die al van start gegaan na de april expiratie van afgelopen vrijdag.

Hier en daar hoor je de bekende verhalen van dat er geld genoeg is, de FED aandelen opkoopt, banken het FED geld gebruiken om de markten te ondersteunen en weet ik veel, zelf blijf ik dat de bekende fabeltjes vinden. Zo gaat dat niet, anders waren we ook nooit van bijna 30.000 bij de Dow naar nog net 18.000 punten gezakt in een paar weken tijd. Maar goed, wie in fabeltjes wil blijven geloven mag dat gerust blijven doen, ik zorg er wel voor dat mijn waardevolle leden daar niet in gaan trappen, nuchtere coaching noem ik dat, mijn ervaring proberen door te geven zodat men niet te snel fouten maakt.

Denk eraan dat de markten weer duur zijn nu, met de afnemende winsten bij pakweg 80% van de S&P 500 bedrijven, en dat 25 tot 30% minimaal, moet u zich realiseren dat de S&P 500 wel niet hoger staat dan die 3400 punten van 20 februari maar dat in waardering juist WEL doet ... De simpele som is 3400 minus 30%, dan kom je uit op ongeveer 2380 punten om dezelfde waardering over te houden zoals die op 20 februari was. Enfin, anderen zullen het anders zien, dat mag, iedereen mag het zien zoals ze dat willen zien. Wat ik probeer te doen is aangeven dat wat we nu zien op de beurzen behoorlijk gevaarlijk blijft ...

Goed, coaching en signalen ... En alle updates via de LIVEBLOG zien? Wordt lid via de nieuwe aanbieding tot 1 JULI, ruim 2 maanden dus ... En dat voor €39 ... Om lid te worden kunt u zich inschrijven via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.