Beursdagboek Trader Guy 25 april 2020, 10:29

...

Vrij onduidelijke week, vooral de olie viel op met negatieve prijs

25 april 2020, 10:29 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 12 / 12 | (1)

Een week vol met cijfers, economis­che data en vooral vooruitzicht­en komt eraan, aan de andere kant zullen op 1 mei de beurzen in Europa dicht bli­jven door de dag van de arbeid, Wall Street is dan wel open.



De afgelopen week stond vooral in het teken van de oliepri­js met die enorme dal­ing die de future ver onder het 0‑punt deed zakken. We kun­nen die dins­dag in de boeken plaat­sen als meest mem­o­ra­bele dag voor wat betre­ft de oliepri­js. Of we dat nog een keer gaan meemak­en weet ik niet, wel was het bij­zon­der en nooit eerder gezien. De beurzen lieten op zich niet zoveel bij­zon­ders zien, ten­min­ste als we het in de con­text zetten van de weken ervoor. De markt is nog alti­jd bezig met dat grote her­s­tel vanaf de bodem en we zien niet zo goed in waarom de mark­ten het in deze fase niet weer moeil­ijk kri­j­gen. Let op, ik heb het over de log­i­ca van het ver­haal, uit­er­aard zit­ten we met zijn allen niet te wacht­en op nog een CRASH maar door de omstandighe­den waar we nu mee te mak­en hebben zou het logisch zijn dat er nog een 2e golf omlaag op gang moet komen. We gaan het zien naar­mate de tijd ver­strijkt, dat het er alle­maal heel slecht uitzi­et op economisch vlak weet iedereen nu en de kans dat de economie in een depressie ger­aakt is nog alti­jd heel groot.

Dat zien we aan de werkgele­gen­heid, de cijfers en de waarschuwin­gen die wor­den afgegeven door de grote bedri­jven en de manier waarop de regerin­gen en cen­trale banken elke week behoor­lijk moeten bijsprin­gen om een en ander te com­penseren. En dat zal nog een tijd­je zo door­gaan vrees ik, de beurs lijkt in te zetten op een her­s­tel meteen als er wat ver­soe­pel­ing komt maar ik vraag me echt af of de con­sument zijn koopge­drag van voor deze cri­sis meteen weer als vanouds zal oppakken? De tijd zal het ons leren, wel is het zo dat de economie en de waarde van de aan­de­len nu in een soort spa­gaat van elka­ar weglopen, dat kan vol­gens de wet van de mark­ten niet, dus dat moet weer naar elka­ar toe­groeien. Ofwel de economie moet op zeer korte ter­mi­jn weer fors aantrekken om de huidi­ge beurs standen te ver­ant­wo­or­den, of de beurs moet via de 2e golf omlaag weer richt­ing ver­houdin­gen die bij deze moeil­ijke fase horen.

En ja, ik weet ook wel dat er veel geld via de cen­trale banken richt­ing de mark­ten stroomt maar naar mijn mening is het ook zo dat er moet wor­den opgelet met de veel te hoge waarderin­gen. Om een voor­beeld te geven, als Apple het afgelopen kwartaal en het lopende kwartaal pak­weg de helft min­der pro­ducten kan verkopen dan moet u zich afvra­gen of een koers van 283 dol­lar daar wel hoort te staan? Dat is dicht bij de hoog­ste koers ooit wat betre­ft Apple. En dan heb ik het nog niet over bijvoor­beeld Ama­zon dat de afgelopen week nieuwe records neerzette. In Ned­er­land zien we een zelfde soort ver­loop bij ASML dat de afgelopen week even op €275 terecht kwam, hoort deze pri­js wel bij de huidi­ge economis­che malaise? Dat gaan we snel genoeg merken want het zal de komende 2 – 3 weken erop of eron­der wor­den voor veel beurzen, ofwel alles opblazen met toren­hoge waarderin­gen ofwel terug naar niveau’s die passen bij deze periode …

Wat betre­ft het han­de­len, ik doe rustig verder met uit­er­aard kleine en dus voorzichtige posi­ties, deze maand (April) en dit jaar (2020) staan we er goed voor, nog alti­jd met een mooie winst en pak­weg 4 op de 5 posi­ties weet ik goed af te sluiten. Dat is een moeil­ijke presta­tie bij de huidi­ge mark­tom­standighe­den maar door dat ik met kleine posi­ties werk en ongeveer 1 keer per week een sig­naal stu­ur kun­nen we het goed man­a­gen, we hebben zo wat meer tijd om de posi­ties aan te houden.

Mee­doen kan via een proe­fabon­nement dat nu tot 1 JULI loopt voor €39 … Schri­jf u meteen in via de link … https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop en dan staat u maandag al op de ledenlijst …

Tot lat­er en een goed weekend …


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

25 april 2020, 11:14

ASML staat hoog vanwege de oorlogskas van Intel, waar tientallen miljarden in zitten. Intel heeft een flinke achterstand opgelopen t.o.v. TSMC. Dus wat gaat Intel met zijn oorlogskas doen? Bij ASML winkelen?

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.