Beursdagboek Trader Guy 22 april 2020, 07:54

...

Olie crisis, beurzen zoeken naar steun, markt blijft moeilijk ..

22 april 2020, 07:54 | Trader Guy | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Ook van­daag is het weer de dag plukken en zien wat er komt, momenteel valt er niet zoveel te plukken helaas want Rutte zei dat we wat langer in ons kot moeten bli­jven, nu min­i­maal tot 20 mei. Wat moeten we ermee? Accepteren, en hopen dat het snel een keer voor­bij is maar ik vrees zolang er geen vac­cin is, en dat kan lang duren. Maar lat­en we de moed niet in de schoe­nen zakken, ook hier moeten we doorheen, ook deze fase die als INKT-zwart komt te staan in de geschiedenis­boeken moeten we overbruggen.



Goed, dat gezegd, wat nu met de mark­ten?
Die kri­j­gen het weer eens moeil­ijk, zal nu wel door de oliepri­js wor­den uit­gelegd maar we moeten niet ver­geten dat pak­weg 75% van de economie stil staat en er veel meer aan de hand is dat som­mi­gen denken. Snap nog alti­jd niet waarom som­mi­gen zien dat de bodem er al zou moeten staan, ook in ons land zie je mensen die ver­stand blijken te hebben van de beurs al dit soort bericht­en de wereld ins­turen. Toch hamer ik het er nog een keer in, je kri­jgt eerst een FEIT dat iets in gang zet, dan kri­jg je de GEVOL­GEN van het FEIT voor de kiezen en pas dan kun je de brokken bijeen rapen om de zak­en te her­stellen. Zoi­ets gaat niet in 2 maan­den tijd, en zek­er niet bij een economisch feit als dit want het overtre­ft ALLE andere moeil­ijke momenten die we ooit hebben gehad.

Verder kan er vanaf alle kan­ten geld in de economie wor­den gepompt maar dat zet de lan­den die dat doen zwaar in de schulden, geld wat nodig is om waar het nodig is andere din­gen mee te doen. En de drukpers draait op volle toeren, wat voor een gevol­gen zal dat op de lan­gere ter­mi­jn met zich mee­bren­gen? Enfin, zoveel vraagtekens in deze fase … Mijn taak bli­jft om u zo goed als mogelijk te informeren en net als u te hopen dat het alle­maal niet te lang gaat duren …

Posi­ties
Voor de leden zit ik met wat kleine posi­ties in de markt, wel vol­doende om er goed mee te kun­nen werken in deze markt. Het is mijn taak om als coach de leden voorzichtig door deze mark­ten te begelei­den, dat doe ik ook met volle over­tuig­ing en inzet. En dat zal ik bli­jven doen, ook al wordt ik in de ocht­end wakker en denk ik hoe komen we hier straks uit? Hoe liggen de ver­houdin­gen? Hoe zal de samen­lev­ing er tegen dan uitzien? Lid wor­den is iets om te over­we­gen voor wie dat nog niet is, dat kan nu tot 1 JULI via een proe­fabon­nement voor €39 … Schri­jf u van­daag nog in, er zijn geen ver­plichtin­gen na die tijd, u kunt een abon­nement via een mail gewoon opzeggen als u wilt stop­pen, ik merk wel dat 90% van de leden bli­jft omdat ze tevre­den zijn … Schri­jf u in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop

En, samen sterkt, samen vooruit … en we doen wat er kan wor­den gedaan …

Guy


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

22 april 2020, 09:02

Het was gisteren een flinke daling, maar niet de paniek die bij een klap omlaag hoort. Zo lang er geen paniek is, blijft het lastig koortdansen: Je kunt stellen dat de golf omlaag is begonnen, maar er kan zo weer een goednieuwsfeest losbarsten waarin iedereen weer aandelen onder druk van de centrale banken gaat kopen. Pas als de paniek uitbreekt weten we het zeker.

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.