Beursdagboek Trader Guy 30 juli 2020, 08:13

...

BIG Tech aan de beurt vanavond

30 juli 2020, 08:13 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 11 / 12 | (0)

Even kijken wat de FED gisteren aangaf, dat is iets wat belangrijk is voor het vervolg ... De FED deed in feite niet zoveel bijzonders gisteren, van de leenprogramma’s werd er volgens Powell tot nu toe minder gebruik gemaakt dan werd verwacht door dat de financiële markten onverwacht weer goed op gang kwamen. Wel worden de leenfaciliteiten van de FED verlengd tot het einde van het jaar om ervoor te zorgen dat bedrijven alsnog kunnen aankloppen indien nodig als er problemen ontstaan door corona.De hulp moet er zijn totdat we er zeker van zijn dat de economische problemen achter ons liggen. Verder zei Powell dat de economie in de VS de klap door corona nog lang niet te boven is desondanks de financiële markten en de arbeidsmarkt weer aantrekken. De investeringen blijven echter wel aan de lage kant en in sommige delen van het land worden er weer de nodige maatregelen genomen om de verspreiding tegen te gaan wat ook weer invloed zal hebben op de economie.

Volgens mij kan de FED niet zoveel meer doen dan wat ze van plan waren om te doen, de enorme geldinjectie zorgde voor wat stabilisatie en bracht de rente omlaag tot de 0-0,25% range, dat zorgt ervoor dat beleggers geen andere weg zien om te investeren in aandelen hetgeen de beurzen weer bracht waar ze stonden en zelfs hoger bij de populaire grote technologie bedrijven. Obligaties zijn niet meer renderend door de lage rente, dan maar de dure aandelen kopen zo lijkt het. Je helpt er de rijken uiteraard mee maar daar schieten de mensen van Main Street niet mee op want die moeten de touwtjes aaneen knopen. Met andere woorden, het geld vloeit naar plekken waar het in feite niet nodig is en waar er gevaar (meer risico) in zit en dat blijft toch gevaarlijk.

De beurs reageerde er positief op gezien alle indices wat hoger weten te sluiten, op zich schieten we deze week nog amper op met de markten, deze week staat de Dow Jones nog zo goed als vlak maar de S&P 500 en de Nasdaq weten wel wat winst te boeken. De nadruk zal vooral liggen op de cijfers die er komen vanavond, die van de grote 3 Apple, Google en Amazon en toevallig moesten deze 3 bedrijven zich samen met Facebook melden bij het congres over hun monopolie positie ten opzichte van de concurrentie. Uiteraard liet Trump er zich ook over uit gisteren door te melden dat als het congres niets doet hij het wel zal doen, valt allemaal nog te bezien maar het is wel een feit dat deze tech-reuzen de markt bepalen zowel in de vorm van anti-concurrentie als op het gebeid van hun beurswaarde.

Dan Europa, de DAX en de AEX sloten iets lager gisteren in tegenstelling met Wall Street, het komt uiteraard door dat de dollar goedkoper werd en gisteren al even de 1,18 bereikte ten opzichte van de euro. Dat zorgt ervoor dat Europa en andere landen duurder worden dan de VS wat betreft productie en export, dat speelt dan ook deels in de kaart van de VS en dan zie je vaker dat Wall Street het beter doet dan Europa. De euro zakt wel iets terug vandaag. De AEX ligt nu een beetje vast aan de onderkant en kan net nog de zone 560-565 blijven vasthouden. De DAX die een week geleden nog tot de 13.300 opliep zien we nu rondom de 12.800 punten bewegen met weinig animo om door te trekken richting de toppen van vorige week. Ook hier in Europa waar we dus met een dure euro zitten wacht men op de cijfers van de grote 3 vanavond nabeurs. Daarna zien we wel of de koers van Amazon, Apple en Google rond de huidige niveau's terecht of onterecht worden bevonden door beleggers. Vanavond kan er in ieder geval veel beweging in zitten, welke kant op blijft de grote vraag. Het risico om daarop in te spelen is voor mij te groot, je kunt goed zitten en behoorlijk wat winst maken (Nasdaq positie) of je zit niet goed en je verliest makkelijk €400 tot €500 en mogelijk meer via posities met een hefboom (per €1000 per positie). We gaan dat niet doen, ik kijk het eerst even aan en we gaan na dat we meer weten wel wat doen.

De maand augustus zal ik bij de les blijven, deze maand viel eigenlijk mee want het verlies bleef beperkt. Wel verwacht ik in augustus meer kansen om goed te kunnen scoren en dat hoeft niet eens met veel in en uitstap momenten. We beginnen er mogelijk morgen al mee, tegen dan weten we wat we moeten weten en daar kan ik daar op gaan handelen. Zorg dat u erbij bent en dat kan via de aanbieding die loopt tot 1 OKTOBER voor slechts €39 ...

Schrijf u meteen in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en mis de eerste signalen niet. We plaatsen u dan meteen op onze ledenlijst ...

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »