Beursdagboek Trader Guy 6 augustus 2020, 07:08

...

Dow Jones door 200-MA, Nasdaq tot 11.000

6 augustus 2020, 07:08 | Trader Guy | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Gisteren over de gehele lijn wat hogere koersen met op Wall Street opnieuw een record voor de Nasdaq, ook de Dow Jones deed het goed deze keer met 373 punten winst om zo tot boven het 200-MA te geraken en de top van juni te doorbreken. De index sluit deze keer boven de 27.000 punten. Ook de Dow Transport zet een hogere top neer met een slot boven de 10.200 punten.


Wall Street zet zo een 4e sessie na elkaar een plus neer, de S&P 500 geraakt zo tot op 2% van de hoogste stand ooit. De vraag blijft of het rechtvaardig is om via deze beweging de economische situatie waar we ons in bevinden door te stoten naar recordniveaus. De markt blijft moeilijk om te lezen op dit moment, toch voorzie ik een ronde met behoorlijke winstnemingen op de markt afkomen want veel indicaties geven het aan.

Europa begon behoorlijk wat hoger maar hier werd de winst grotendeels ingeleverd richting het slot. De AEX kon nog wel 5 punten hoger sluiten maar de DAX moest het doen met een plus van 59 punten. Verder zien we dat Azië vanmorgen lager sluit, de Nikkei zo'n 0,6% terwijl de Hang Seng 1,5% lager staat. De futures op Wall Street blijven ook vanmorgen sterk liggen, we zien in de loop van de sessie wel of dat zo blijft. Een terugval zou moeten kunnen de komende dagen, wat ik doe is vooral rustig uitkijken naar kansen want voor de leden heb ik wat kleine posities kunnen opnemen gisteren. Meedoen kan nog steeds.

Veel risico neem ik zeker nog niet met de huidige situatie op de markten, de posities blijven klein en te overzien. De volatiliteit zal er wel voor zorgen dat als de beweging die ik verwacht wel wat kan opleveren.

Bent u nog geen lid, maak dan gebruik van de aanbieding tot 1 OKTOBER voor €39 ... Inschrijven kan via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u vandaag nog op de lijst ...

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.