Beursdagboek Trader Guy 7 augustus 2020, 08:38

...

Weer record Nasdaq, SP 500 dicht bij top

7 augustus 2020, 08:38 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Het wordt warm vandaag, de cijfers rondom COVID-19 lopen weer op, de regering laat plots van zich horen en roept foei richting de bevolking en zegt dat we moeten opletten. Verder blijven de beurzen verbazen als ik naar Wall Street kijk, de bubbel krijgt als maar meer lucht en ik las dat de Robin Hoods de markten ruimschoots verslaan.



Het blijven rare tijden, het bedrijf Apple won opnieuw fors en bereikt nu bijna de 2000 miljard dollar grens en wordt zo het duurste bedrijf ter wereld, en dat met een PE verhouding van 35. Ook Amazon, Microsoft en Alphabet (Google) zetten een stap vooruit waardoor we het 7e record op rij krijgen bij de Nasdaq en de Nasdaq 100. Het blijven bijzondere tijden wat betreft de beurzen. Nu is het niet zo dat ik denk dat het zo zal blijven, ik voorzag wel dat er gekke dingen konden gebeuren door dat de waanzin blijft heersen. De kloof tussen de echte economie en de imaginaire economie is nooit eerder zo groot geweest.

Hoe het verder zal verlopen is nog maar de vraag, je ziet aandelen die amper van hun plek geraken, je ziet bedrijven die nog steeds strijden om uit het slop te geraken en je ziet de hoogvliegers de markten in hun greep houden. Kijken we naar de TOP 5 in de VS dan zien we dat die al een gewicht van bijna 25% dragen van de 500 bedrijven die in de S&P 500 zitten. Kijk ik naar de Nasdaq 100 dan staat de teller al op 47%. Dat wil zeggen dat 1% van de bedrijven (totaal 500) dus 25% van de waarde dragen en bij de Nasdaq 100 is het zo dat 5% van de bedrijven bijna de helft van de waarde (47%) voor zich nemen !! Iedereen weet dat zoiets nooit eerder voorkwam en de situatie best alarmerend aan het worden is. En dat terwijl deze aandelen voor record op record zorgen momenteel want hoe dan ook blijven het de trekpaarden binnen het geheel op Wall Street.

Met de situatie van nu moeten deze bedrijven niet fors onderuit gaan, iets waar de kans daarop met de dag groter wordt. Als er een paar van die dagen komen dan staan de S&P 500 en in ruimere mate de Nasdaq 100 zo tussen de 10 en 15% lager. Dat door het gewicht en door de stelling dat bomen niet tot in de hemel groeien. Nogmaals, Apple sluit gisteren (donderdag) met een beurswaarde van 1980 miljard dollar, vandaar dat ik aangaf dat de 2000 miljard eraan zit te komen. De Robin Hoods blijven dan ook volop actief op deze TOP-5 bedrijven samen met bijvoorbeeld Nvidia, Tesla en Netflix en alles aan de long kant uiteraard want hun master Dave Portnoy gaat alleen maar long. Daar wringt dan ook de schoen, veel grote spelers hebben al lang winst genomen op deze hoogvliegers en begrijpen in feite ook maar weinig waarom er met deze waarderingen in deze tijdsfase geen correctie op gang komt. We gaan het zien, wat te hoog staat zal omlaag komen en hoe hoger ze klimmen des te dieper ze vallen uiteraard. Een waarschuwingen, we gaan het zien, de markt ziet er nog altijd zeer gevaarlijk uit momenteel en zeker met de grote divergenties die er ontstaan en blijven ontstaan. De sector rotatie zal ook op een gegeven moment zijn tol gaan eisen en zal het huidige verloop amper meer kunnen ondersteunen.

Wat betreft Europa blijft het allemaal wat moeilijker, de AEX en de DAX moeten weer inleveren, de futures staan vanmorgen iets lager en de futures op Wall Street leveren ook wat in voorbeurs. De DAX staat dan weer 750 punten onder de recente top, de AEX zo'n 30 punten. Dat komt deels door dat de dollar lager staat maar het is niet de hoofdoorzaak, die gaf ik net al aan, het komt door het gewicht van die TOP 5 die hoe dan ook op springen staat. Op zich zie je hier een meer eerlijke markt al kreeg de AEX wel te maken met de enorme sprong bij ASML al is de rek er daar al wat uit aan het raken nu. Het is wel zo dat we hier (AEX en DAX) niet mee kunnen profiteren omhoog met de TOP 5 sprongen maar het zal wel zo zijn dat als die TOP 5 een stevige correctie zal maken we het hier wel enorm moeilijk gaan krijgen. Daarom voorzie ik dat de markten over de gehele lijn niet al te veel potentie omhoog meer hebben. Nogmaals, opletten ... Zie trouwens ook het verloop van het goud, een belegging voor als velen het niet meer zien zitten op de rest (aandelen) ...

Wat ik blijf doen is rustig uitkijken naar kansen, voor de leden heb ik wat kleine posities kunnen opnemen deze week. Meedoen kan nog steeds.

Veel risico neem ik zeker nog niet met de huidige situatie op de markten, de posities blijven klein en te overzien. De volatiliteit zal er wel voor zorgen dat als de beweging die ik verwacht wel wat kan opleveren.

Bent u nog geen lid, maak dan gebruik van de aanbieding tot 1 OKTOBER voor €39 ... Inschrijven kan via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u vandaag nog op de lijst ...

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.