Beursdagboek Trader Guy 10 augustus 2020, 08:13

...

Bubbels opblazen, tot waar? Hoe ver komt Trump met plannen?

10 augustus 2020, 08:13 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)

Van­daag maar even kijken of de beurzen het ook warm gaan kri­j­gen na de solo actie van Trump die zater­dag plots een­z­i­jdig voor sin­terk­laas wou spe­len, hij wil met geld strooien om de economie te stim­uleren, waar hij het van­daan zal halen is voor velen nog een vraag en of het vol­gens de regels is moet ook nog blijken.



De markt weet het blijk­baar ook niet want de futures begonnen twi­jfelachtig toen ze in de loop van de nacht opstarten. Het is wel maandag en de afgelopen keren pakt dat uit met een hogere start van de week, lat­er op de dag kwam er dan vaak een reac­tie omlaag. Opval­lend is dat de Nas­daq niet echt sterk wil opstarten, vri­jdag hebben we ook al gezien dat de Nas­daq het wat moeil­ijk­er kreeg met een ste­vige terug­val intra­day. Daar zit­ten ook de bedri­jven die het meest overge­waardeerd zijn uiteraard.

Wat ik verder van de markt moet denken is nog maar de vraag, er is 1 ding zek­er, we komen zo elke dag een stap dichter bij de top, dichter bij het moment dat men inzi­et dat de markt veel te duur is met de economie waar we nu mee te mak­en hebben. En let op, dat is zo voor wat betre­ft Wall Street, Europa niet in deze mate, we staan hier mijn inziens ook wat te hoog maar veel min­der over­span­nen dat hoe het er op Wall Street uitzi­et op dit ogen­blik. Lat­en we niet ver­geten dat de economie er echt veel slechter voor staat dan voor we te mak­en kre­gen met de sit­u­atie waar we ons nu in bevin­den en die zoals het er nu naar uit ziet nog niet van zijn ver­lost. Dat de beurzen zo makke­lijk, en dan nog­maals vooral Wall Street met deze waarderin­gen, het nog zo goed doen bli­jft een groot vraagteken en zit ik met de gedachte van hoe dat zal eindi­gen. Een 2e grote CRASH dit jaar is iets waar we reken­ing mee moeten houden want op een gegeven moment zijn deze waarderin­gen niet meer te houden. En de verkiezin­gen in de VS komen er ook nog een keer aan, als Biden het wint van Trump is de kans groot dat er heel wat gaat veran­deren in de VS wat betre­ft belastin­gen, gretigheid en vooral Wall Street dat bulkt van het geld wat eigen­lijk voor een groot deel naar Main Street moet.

Ja het klinkt alle­maal negatief wat ik schri­jf, maar ik niet anders, ik kan niet iets schri­jven waar ik niet achter sta. Ik heb ervar­ing genoeg om te weten dat zo’n fase 99% van de keren totaal ver­keerd af zal lopen. We zit­ten in een fase die zelfs erg­er is dan die tij­dens de tech-bubbel van 1999 – 2000 en die was al zeer ern­stig, de Nas­daq ver­loor toen vanaf de TOP 80% van de waarde.

Europa zal van­daag ook wat hoger starten, niet over­dreven veel zo te zien via de futures maar toch zal de AEX 2 tot 3 pun­ten hoger ope­nen. De DAX rond de 50 – 60 pun­ten met de standen rond 08:00. Europa doet zoals ik het al aan­gaf niet zo voort­varend, we bli­jven hier wat hangen met de AEX tussen de 550 en 560 pun­ten, de DAX tussen de 12.500 en 12.750 pun­ten, niet meer de standen van pak­weg 3 weken gele­den die toen rond de 580 en de 12.300 uitk­wa­men. Op zich zien de grafieken er negatief uit voor wat betre­ft de AEX en de DAX, ook zien we dat het deels door de euro komt die veel duur­der werd de afgelopen weken. Dat is ook te zien aan de vlucht richt­ing de edel­met­al­en zoals goud en zil­ver, het is niet zomaar dat beleg­gers weer naar die veilige plaat­sen kijken. 

Zelf neem ik mijn tijd, zoek ik naar kansen, waar het kan zal ik han­de­len met nog steeds kleine posi­ties door de volatiliteit die hoog bli­jft. Mogelijk neem ik in de loop van de dag, of mor­gen er nog een posi­tie bij, wat aan­de­len of nog een index of zelfs de euro en wie weet het goud. Die laat­ste bij Guy Trad­ing wel te ver­staan, index­en bij Sys­teem Trad­ing en Index Trad­ing. Om mee te doen kunt u zich inschri­jven via de site en via de aan­bied­ing tot 1 okto­ber voor €39 … Dan kunt u nog de posi­ties die nu al lopen opne­men (scheelt nog niet veel met onze instap van afgelopen woens­dag) en kunt u mee met de nieuwe posi­ties. Schri­jf u dus meteen in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop

Tot straks … Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.