Beursdagboek Trader Guy 12 augustus 2020, 08:14

...

Forse winstnemingen richting slot Wall Street

12 augustus 2020, 08:14 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Wat een sessie gisteren, eerst fors omhoog maar Wall Street leverde alles weer in richting het slot met opnieuw de Nasdaq voorop. Wat het meest opviel gisteren wat het verloop van de goudprijs, en het zilver, die gingen helemaal door het putje en laat het nu voor het eerst in hele lange tijd zijn dat ik ervoor koos om even wat te doen met het goud.



Logisch want ik ging uit van een daling van de markt waardoor de edelmetalen zoals de afgelopen weken bleek weer zou worden opgezocht, nee dus het werd een tegenvaller en werden uitgestopt. Voor het eerst in jaren zien we zo'n grote daling bij de edelmetalen. Het zit niet echt mee dit jaar met de keuzes, maar goed we moeten vooruit en op zoek naar nieuwe kansen. Wat betreft de indices die lopen wel goed nu.

Vanmorgen zien we dat de futures iets in de plus staan, ik zal moeten zien wat we met de posities gaan doen in de loop van de dag, dat er na gisteren nog wat daling aan zit te komen is redelijk groot nu er mogelijk een top werd gezet op Wall Street. Het viel vooral op dat de S&P 500 de All Time High zo goed als bijna heeft aangetikt, die lag op 3392 punten, gisteren stond de top op 3382 punten. We kunnen dit zien als een test van de vorige top, de winstnemingen erop volgend waren behoorlijk fors. De Dow Jones lukte het niet om weer een positieve sessie achter te laten desondanks de index gedurende de sessie even bijna 400 punten in de plus stond, het slot kwam uit op 27.687 punten, de dagtop lag op 28.155 punten ofwel zo'n 450 punten hoger.

Europa begon ook sterk, liep verder uit maar het slot lag niet op de hoogste stand van de dag. De AEX zien we nu rond de 565 punten met vanmorgen wat lagere futures zal de index rond de 563 starten. De DAX zien we rond de 12.900 punten, de dagtop van gisteren kwam rond de 13.050 uit. Het verloop vandaag wordt wederom zeer belangrijk.

De markt blijft bewegen op hoop, verbeterende omstandigheden, vaccin of niet, Trump en zijn plannen maar alles blijft uiteraard zwaar overgewaardeerd. Er zijn weinig handelaren die nog veel vertrouwen hebben in het huidige verloop, iedereen weet dat we op Wall Street veel te hoog staan maar er zit een nieuwe groep in de markt die als sprinkhanen actief zijn en blijven. Dat kon je gisteren weer duidelijk zien, van het ene in het andere hoppen en weer veranderen, dat zijn meestal de momenten waar er toppen worden gezet maar in 2020 zien we dat er van alles kan gebeuren op de markten terwijl je een bepaalde beweging verwacht. We gaan het zien hoe de dag zal verlopen, in ieder geval doen de index posities het op dit moment nog goed, bij een hervatting van de daling zal ik zien wat we kunnen doen ...

Zelf neem ik mijn tijd, zoek ik naar kansen, waar het kan zal ik handelen met nog steeds kleine posities door de volatiliteit die hoog blijft. We zitten nu met wat indexen in de markt, ik wil de komende dagen zien tot waar we geraken met deze posities die gisteren werden uitgebreid.

Om mee te doen kunt u zich inschrijven via de site en via de aanbieding tot 1 oktober voor €39 ... Dan kunt u nog de posities die nu al lopen opnemen (scheelt nog niet veel met onze instap van afgelopen woensdag) en kunt u mee met de nieuwe posities. Schrijf u dus meteen in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop ...

Tot straks ... Guy


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.