Beursdagboek Trader Guy 17 augustus 2020, 07:54

...

Start week wat hoger, green monday of toch verder omlaag?

17 augustus 2020, 07:54 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)

De futures staan vanmorgen iets hoger, in Azië een wat verdeelde markt met Japan wat lager en China samen met Hongkong wat hoger. Het wordt hoe dan ook weer een week waar we moeten afwachten op wat de volgende stappen worden, zal de daling in Europa die vanaf donderdag op gang kwam nog doorzetten?



Of krijgen we een nieuwe aanval van de S&P 500 op de topzone ofwel de hoogste standen ooit? Vorige week kwamen we daar al terecht maar het lukte niet om door te breken waarna er steeds een ronde met winstnemingen op gang kwam. De Nasdaq daarentegen kreeg wel door de TOP-5 en de andere bekende hoogvliegers weer een stoot wind in de zeilen waardoor er een stevig herstel kwam maar vrijdag kwamen er dan toch ook wat winstnemingen bij de tech indexen.

Dat is zo een beetje de afgelopen week samengevat, eerst hoger, dan wat twijfels en winstnemingen. Vooral Wall Street kwam er weer het best vanaf met 500 punten winst voor de Dow, 21 punten winst voor de S&P 500 die dus tegen het plafond aanhikt. De Nasdaq kon er nog net 8 punten winst uitslepen op weekbasis na een matige start van de week gevolgd door een sterk slot met vooral woensdag en donderdag een sterk herstel. Europa verging het minder goed zoals ik al aangaf in de weekendupdate, daar nog wel wat winst maar vooral donderdag en vrijdag een slecht verloop.

De week wil wat hoger starten maar het is de vraag of de markt het kan uitbreiden, vergeet nog steeds niet dat alles veel te hoog staat met de economische indicaties die slecht blijven, ok mogelijk minder slecht dan enkele maanden geleden maar wel nog steeds behoorlijk wat slechter dan eind vorig jaar en begin dit jaar. Waar moeten we naar kijken? Zal alles zo ver aantrekken dat de huidige koersen rechtvaardig zijn? Of blazen we een bubbel zo ver op dat het niet anders kan dat die onverbiddelijk uiteen moet spatten? Alle indicaties geven aan dat de markt er nu erger aan toe is dan in 1999-2000 waarvan we de gevolgen maar al te goed kennen. Dus nee, dat markt heeft niet altijd gelijk, zeker nu niet als we naar de koersen kijken, en vooral naar het weinig aantal bedrijven die de markt voor een te groot deel moeten dragen ...

Dan nog enkele punten om in de gaten te houden de komende periode:

- De verkiezingen komen eraan
- Trump is de post in zijn voordeel aan het herschikken om zo voor problemen te zorgen bij de verkiezingen per post. Hoe is dat mogelijk zou je denken?

- Markt en vooral Wall Street zwaar overgewaardeerd
- Buffett verkoopt banken en gaat naar goud
- Dollar krijgt het moeilijk
- Rente te laag, zorgt voor twijfels en men gaat er te snel van uit dat je in aandelen moet
- Economie herstelt maar zeker niet in het tempo waar men op wacht
- Indicatoren staan er veel slechter voor dan tijdens de vorige top (20 februari)

Aan alles zien we dat de markten klaar staan om een 2e grote daling in te zetten, wat betreft de timing is het moeilijk om op het exact goeie moment in de markt te zitten maar ik doe dat wel stapsgewijs momenteel.

Als u lid wordt kunt u die nog opnemen net wat hoger dan op de koers (stand) waar ik die heb aangekocht en het signaal voor de leden heb verzonden. Ik wil in deze fase hoe dan ook strategisch in de markt blijven. Let wel, die punten die ik heb opgenoemd zijn niet zomaar enkele feiten die duidelijk aangeven dat er veel slecht ofwel dom geld in de markt zit momenteel, dat moet er hoe dan ook uit de komende periode. Met dom geld bedoel ik dat er teveel nieuwe beleggers zijn die totaal niet weten wat ze moeten doen en dan maar de winners blijven kopen. Daarom groeien de bomen nu bijna tot in de hemel.

Enfin, je kent mij, ik heb een en ander gemist zat enkele keren te vroeg short maar je kent mij ook als iemand die als de daling van start gaat ik reuzenstappen kan zetten met de posities die ik dan uitkies. Ik wil ook een tijdje in de markt blijven en geloof me of niet, de kans op een dubbele bodem blijft mogelijk op alle indices. Het is een kwestie van tijd, het kan er net zoals in februari-maart binnen een paar weken al staan ook al ziet het er nu niet zo naar uit, dat deed het toen trouwens ook niet als u even terugdenkt. Maar voor de komende daling is het beter om als lid aan boort te zitten, of te blijven in ieder geval ... Schrijf u vandaag nog in, we gaan de vruchten die uit de boom dreigen te vallen plukken waar het kan ...

Nu tot 1 OKTOBER voor €39, wees snel, haak op tijd aan ... Mis vooral de eerste slag niet want dat kan meteen een goeie worden ...

Inschrijven? Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.