Beursdagboek Trader Guy 18 augustus 2020, 08:03

...

Tesla en Nvidia door het dak, Europa zwak

18 augustus 2020, 08:03 | Trader Guy | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De markt valt stil, niet bij alles maar in de traditionele sectoren zien we maar weinig houvast momenteel, wel is het zo dat de TOP 5 samen met Tesla en Nvidia, meteen de TOP-8 samen ervoor zorgt dat de tech indices er nog een stevige plus uit wisten te slepen.



Op zich niet zo moeilijk moet ik erkennen, je hebt enkel deze bedrijven nodig om de markt op Wall Street hoog te houden, het gaat wel heel makkelijk omdat ze 55-60% van de Nasdaq 100 kapen en meer dan 25% het verloop van de S&P 500 bepalen. Die laatste weet nog geen nieuw record neer te zetten en dat na nu al 3 tot 4 pogingen in die richting, het scheelt wel amper wat dus een dubbele top staat er in feite al.

Nu is het ook zo dat die TOP-8 zwaar overgewaardeerd is en blijft, neem nu Tesla dat opnieuw 185 dollar hoger sloot (11%) en Nvidia pakt er 30 dollar bij (7%) en waar beiden een nieuwe hoogste stand ooit bereiken. Tesla al boven de 1800 dollar, Nvidia net onder de 500 dollar. Veel uitleg moet ik er niet bij verzinnen, bedenk zelf maar of deze aandelen op een aantrekkelijk niveau staan of te duur zijn. Nogmaals, Tesla staat nu rond de 1000 keer de winst op jaarbasis en Nvidia op ongeveer 100 keer de winst.

Europa bleef redelijk rustig, de AEX kon profiteren van de gekte via de Nasdaq want ASML liep fors op en pakt rond de €5 erbij, verder dus niet zoveel bijzonders in Europa, ook de DAX deed een pas op de plaats. De AEX won 2 punten, de DAX ongeveer 20 punten. Na het verlies van afgelopen vrijdag weinig herstel dus.

Wat het handelen betreft, we kunnen weinig stappen maken met de markt die wat blijft liggen, wel is het zo dat de posities nog kunnen worden opgenomen voor hetgeen ik ervan verwacht. Lid worden kan nu tot 1 NOVEMBER voor €39, vanaf vandaag kunt u zich daarvoor inschrijven via de Tradershop op de site.

Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop en wordt lid ...

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.