Beursdagboek Trader Guy 20 augustus 2020, 08:12

...

Wat winstnemingen op Wall Street, Europa pas op de plaats

20 augustus 2020, 08:12 | Trader Guy | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Nu we weer wat minder uit onze bubbel mogen van de regering zien we dat er nu ook iets lucht uit de bubbel op Wall Street ontsnapt, nog niet iets om over naar huis te schrijven maar toch wat winstnemingen merken we bij de tech aandelen. Opvallend was dat Apple even door de magische grens van 2 biljoen dollar (2000 miljard) geraakte, op slotbasis werd die grens wel weer losgelaten.



Dus toch nog het nodige nieuws op een dag als gisteren al was het weer iets waar je van opkijkt, 2 biljoen dollar voor een bedrijf is echt heftig en nogal uitdagend moet ik zeggen. Als we naar de totale waarde van de AEX en de DAX samen kijken, dat zijn toch zo'n 65 grote en bekende bedrijven, dan halen we dat bedrag amper, en Apple behaalt dat in zijn eentje.

Nemen we Amazon en Microsoft erbij dan hebben we nog 2 van die mastodonten op Wall Street. Dat wil ik toch even aanhalen om het nog wat duidelijker te maken dat we toch een markt hebben momenteel die veel te duur blijft. Verder hoeft er denk ik weinig over te worden gemeld, iedereen weet nu dat als er in die hoek een correctie komt, en die komt er of men het nu wil of niet, dat het een behoorlijke deuk zal slaan in de indices die we volgen op Wall Street met in eerste instantie de Nasdaq en de S&P 500. Binnen de Dow zitten er nog steeds maar 2 van die hoogvliegers, dat zijn Apple en Microsoft.

Nvidia kwam met cijfers nabeurs, de koers liep al op tot net onder de 500 dollar maandag maar na de cijfers moest het aandeel nabeurs behoorlijk inleveren. Ook Nvidia draagt bij aan de bubbel want het aandeel vloog de afgelopen weken verder omhoog. We kunnen wel eens een vreemde sessie krijgen op de Nasdaq vandaag, voorbeurs zien we al een lagere stand in ieder geval.

Europa kon gisteren wat hoger sluiten, niet veel al deed de DAX het wel wat beter dan de AEX index. Nabeurs moesten beiden inleveren samen met Wall Street waar er winstnemingen kwamen het laatste uur van de sessie. De AEX kon nog net in de plus sluiten, binnen de index verloren Unibail en Galapagos behoorlijk al kon Unibail richting het slot de schade beperken. Galapagos verloor 25% ofwel een kwart van zijn waarde door dat de Amerikaanse toezichthouder FDA het reuma medicijn Filgotinib toch nog niet op zijn markt toestaat.

Vanmorgen in ieder geval lagere futures, de AEX lijkt onderweg naar de 548-550 terwijl de DAX de 12.750-12.800 weer opzoekt. Wall Street laat ook lagere futures zien vanmorgen, iets meer dan 0,5% eraf.

De posities die lopen komen in de winst via de signalen, men kan nog meer door lid te worden in ieder geval. Dat kan nu tot 1 NOVEMBER via de nieuwe aanbieding voor €39 ...

Schrijf u vandaag nog in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Guy Boscart ...


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.