Beursdagboek Trader Guy 15 augustus 2020, 12:32

...

Weekend update: Wat scheurtjes merkbaar, vooral Europa lager

15 augustus 2020, 12:32 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

We zien vooral Europa inlev­eren met de AEX die vri­jdag ruim 9 pun­ten moest inlev­eren, don­derdag ver­loor de AEX ook al zo’n 5 pun­ten waar­door er op week­ba­sis niets meer overbli­jft van de voort­varende start van de week. De AEX won nog wel net 1 punt op week­ba­sis maar er zat­en natu­urlijk ook een paar sterke dagen tussen.



De DAX deed het wat beter, ook daar win­st­ne­min­gen don­derdag en vri­jdag maar de index won op week­ba­sis nog wel 226 pun­ten, de DAX ger­aak­te wel even voor­bij de 13.000 pun­ten (13.101) maar zoals bij de AEX don­derdag en vri­jdag min­dere dagen met ver­lies. Het gevolg voor zow­el de AEX en de DAX is dat er een lagere top staat, de top­pen van juli wer­den niet gehaald en dus werd er tij­dens de oplev­ing geen nieuwe top neergezet. Een zwak teken voor wat betre­ft Europa, mogelijk kun­nen de AEX en de DAX nu op zoek naar de bodems van eind juli die nog een stuk­je lager wacht­en, bij de AEX rond de 545 pun­ten, bij de DAX rond de 12.300 pun­ten. Veel zal natu­urlijk afhangen van hoe Wall Street zich verder zal pro­fil­eren want ook daar zie ik op veel vlakken wat twijfels.

Dat de FAN­TAM­NG groep die een groot deel van het ver­loop op Wall Street bepaald de afgelopen dagen de motor was wat betre­ft Wall Street is duidelijk, vooral Apple en Tes­la lieten een ste­vige plus zien op zow­el dag als week­ba­sis, Apple won de afgelopen week 15 dol­lar, Tes­la ging er met 200 dol­lar op vooruit. Ook Nvidia won de afgelopen week maar lief­st 14,5 dol­lar en staat zo al 155% boven de bodem van maart. Ik neem vanaf nu de term FAN­TAM­NG in plaats van FAANG omdat ik er Microsoft, Nvidia en Tes­la bij wil nemen, deze aan­de­len gaan vri­jwel alti­jd meer omhoog als Apple, Google, Face­book, Ama­zon en Net­flix vooruit gaan. Deze groep van 8 is voor ongeveer 54% aan gewicht bin­nen de Nas­daq 100 ver­ant­wo­ordelijk, dus die bepalen voor meer dan de helft het ver­loop van de Nas­daq 100

Als we ons dan inbeelden dat deze 8 bedri­jven zwaar overge­waardeerd zijn dan weten we met zijn allen wel wat er met de Nas­daq 100 zal gebeuren als er plots lucht uit de BUBBEL zal verd­wi­j­nen. Hou daar absolu­ut reken­ing mee, het komt eraan en we gaan daar­door een CRASH die lijkt op die van 2000 voor de kiezen kri­j­gen. Het jaar 2020 is nog niet voor­bij, er moet nog een hoop gebeuren dit jaar en er zit­ten genoeg ele­menten in de markt die ervoor kun­nen gaan zor­gen dat er nog een peri­ode komt net zoals we die hebben gezien in maart dit jaar.

Denk eraan dat ik erop ga han­de­len waar het kan, ik me al lang aan het voor­berei­den ben om een grote beweg­ing mee te pakken, en u er ook aan mee kunt doen door lid te wor­den … We moeten wel de tijd nemen, strate­gisch aan­wezig bli­jven, din­gen proberen, ons pro­fil­eren en durf tonen. We gaan pas goed scoren als we in de markt zit­ten als de beweg­ing er komt en reken er maar op dat ik dan in de markt zal zit­ten. Ook al werd er een en ander gemist in de opgaande beweg­ing, het zal wel wor­den meegenomen bij een dal­ing. Wie mij al een tijd kent weet dat ik grote pri­jzen kan pakken als de markt in een dal­ing terecht komt, wel dat moment komt eraan. Maar je kunt er pas van mee prof­iteren als u lid wordt, bent of bli­jft. Wie denkt dat er nog meer aan zit te komen omhoog, dan raad ik aan om op te let­ten, de bomen groeien nog steeds niet tot in de hemel en in de herf­st vallen de bladeren en vrucht­en eruit. Plots zullen de grote jon­gens de winst pakken, en mas­saal omdat de markt te duur is en als de verkoop spi­raal op gang komt velen zullen vol­gen met verkopen.

Om mee te doen tot 1 OKTO­BER kunt u een abon­nement nemen voor €39, een mooie aan­bied­ing, en u kunt alti­jd nog mee met de lopende posi­ties die nu iets in de winst staan. Maar ik verwacht er meer van, veel meer zelfs. Om u in te schri­jven kunt u naar de vol­gende link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop en dan staat u meteen op de leden­li­jst. Dan kri­jgt u de sig­nalen, toe­gang tot de Trader­shop met de overzicht­en en kunt u inloggen op het leden­fo­rum. Tot snel, we gaan er samen wat moois van mak­en de komende peri­ode, wordt dus lid !!!

Een goed week­end en tot maandag …

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.