Beursdagboek Trader Guy 14 augustus 2020, 08:10

...

Overdrijving blijft aanhouden, Europa haakt even af

14 augustus 2020, 08:10 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (1)

Wat wordt de volgende fase voor wat betreft de aandelenmarkt? De S&P 500 kan de top van begin dit jaar niet overtreffen tot nu toe, ook niet via de FAANG aandelen die er een schepje bovenop doen momenteel want we zien dat door sector rotatie andere sectoren wat beginnen in te leveren.



En zo blijft het al een tijdje, niet veel duidelijkheid, geen echte drang naar nog hogere standen op dit moment en zoals we al dagen, zelfs weken zien een markt die hopt tussen diverse sectoren om een daling in de algemene zin tegen te houden. Dat wil wel zeggen dat de TOP-5 ofwel de FAANG groep de markt stabiel moet zien te houden. Op zich is dat vrij makkelijk omdat deze groep meer dan 25% van de waarde van de S&P 500 voor zich neemt en binnen de Nasdaq 100 zelfs richting de helft aan het oplopen is, zeker als we er Nvidia nog bijzetten ...

Kijk, het gaat er niet om wanneer het zal draaien maar eerder door wat en vooral door wie. Dat die TOP-5 in een BUBBEL zit lijkt me meer dan duidelijk, als daar het grote moment komt dat het over en uit is, de BUBBEL uiteen spat, dan gaan we zien waar de echte waarde uit gaat komen. Let wel, die hoogvlieger kunnen makkelijk, en ik ben er van overtuigd dat ze ZEER makkelijk 15-20% of zelfs 25% omlaag kunnen, zelfs een halvering van de koers zou kunnen. En dan met aandelen die 25% van de S&P 500 en bijna 50% van de Nasdaq 100 omvatten, in beurswaarde wel te verstaan, dan moet u eens zien wat er met deze indexen gaat gebeuren ... Ik zeg het maar, alleen kan ik niet zeggen wanneer dit zich zal voordoen, ik weet alleen dat het elke dag, elke week wordt ingekort dat moment. Wat ik wel wil is in de markt zitten op dat moment en voor een tijdje ... Hoe dan ook, let op want dit gaat hoe dan ook niet goed aflopen.

Europa zit zoals ik eerder al aangaf niet zo met dat probleem, hier krijgen we wel normale sessies op een uitzondering na, hier zien we niet van dit soort hoogvliegers die de markt in de greep houden. Wel is het zo dat de AEX een tijdje in de greep van ASML zat maar dat aandeel begint al een tijdje af te koelen. Verder zien we binnen de AEX nog genoeg bedrijven die toe zijn aan een correctie, aan de andere kant zijn er nog bedrijven die vanaf de bodem in maart niks zijn opgeschoten. Denk aan Unibail, Shell en nog een paar ... Ook de DAX blijft al een tijdje hangen, wel afgewisseld met goeie en mindere dagen maar geen nieuwe toppen meer voorlopig. Alles zal dus afhangen van wat er op Wall Street zal gebeuren, wat de TOP-5 nog in petto heeft, hoe de FAANG aandelen zullen verlopen de komende periode.

Frappant detail ter afsluiting, Apple heeft voor miljarden aan nieuwe obligaties uitgegeven die werden opgekocht door de FED, Apple bulkt van de CASH, is super rijk en toch slurpen ze nog een boel geld uit de buidel van de Amerikaanse overheid, van de FED. Geld dat eigenlijk bedoeld was voor Main Street, voor mensen zonder werk, gelukkig zijn die niet echt bekwaam genoeg om het te begrijpen want anders zouden er een soort revolutie komen door het volk in de VS. Het wordt hoog tijd om te veranderen en dat merkt Trump ook want hij wordt behoorlijk bang van het kamp Biden-Harris gezien zijn Tweets met alleen maar verwijten in hun richting.

Verder, ik blijf voorlopig rustig met de posities afwachten, de markt komt wel naar ons toe en dan is het belangrijk om de grote move mee te pakken. Wie nog geen lid is kan nog mee met de posities door lid te worden, dat kan tot 1 OKTOBER voor €39 ...

Inschrijven kan via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan kunt u meteen mee met de posities ... Denk eraan dat als er een grote move komt we erbij zullen zijn en ook dan ben ik van plan om wat langer in de markt te blijven zodat we voor een mooie winst gaan ... Wordt dus vandaag nog lid en neem de lopende posities op ...

Tot straks ... Guy


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.