Beursdagboek Trader Guy 11 augustus 2020, 08:30

...

Dow stoomt door, Nasdaq toont wat moeite nu

11 augustus 2020, 08:30 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Sec­tor rotatie, dat is momenteel het woord wat betre­ft Wall Street, de ene index omlaag dan maar snel de andere indices oppom­pen om zo toch in de markt te zit­ten. Dat laat duidelijk zien dat beleg­gers het niet meer weten, indus­triële waar­den, trans­port, olie, banken, cyclis­che waar­den en tech­nolo­gie, daar gaat het om momenteel …


Men hopt als nooit tevoren van het een naar het andere, beleggen kun je het amper nog noe­men momenteel en dat kri­jg je wan­neer de Robin Hoods ofwel de nieuwe en dan vooral oner­varen beleg­gers met de markt bezig zijn. Het is amper te bevat­ten en moeil­ijk om te lezen voor een ervaren han­de­laar zoals velen hier op de site en ikzelf erbij uiteraard.

Kijken we naar Europa, de AEX sluit na een redelijke start toch lager, de index ver­loor 2,5 pun­ten, aan de andere kant won de DAX 12 pun­ten maar dat is ook al niet om over naar huis te schri­jven. De DAX en de AEX bli­jven laat ik het zo zeggen wat liggen momenteel. Tussen de 550 en de 565 pun­ten wat betre­ft de AEX, tussen de 12.500 en de 12.850 wat betre­ft de DAX en dat is al een aan­tal dagen het geval. De volatiliteit lijkt ook wat af te nemen, het is wacht­en op de grotere beweg­in­gen die er zek­er weer aan zit­ten te komen. Het lijkt erop alsof de markt na de eerste schrikre­ac­tie immuun aan het wor­den is voor de gevol­gen van het COVID-19 virus dat over­al weer volop terug aan het komen is. Het is dan ook heel moeil­ijk om te lezen hoe de mark­ten zich de komende dagen gaan gedra­gen, wel is het een feit dat er een enorme over­waarder­ing is bij vri­jwel alle sec­toren op Wall Street. Nog­maals, hier in Europa ook maar mijn inziens veel en veel min­der dan op Wall Street. Dat neemt natu­urlijk niet weg dat als Wall Street er plots genoeg van kri­jgt, en dat kan haast niet anders, we hier gewoon zoals alti­jd ook een klap van de molen gaan krijgen.

Let er ook op dat de euro duur bli­jft ten opzichte van de dol­lar, ook dat helpt voor wat betre­ft Europa niet echt. Dat zien we dan ook aan het ver­loop van de mark­ten en dus door de diver­gen­tie die er komt door de dol­lar. Dat neemt niet weg dat Wall Street, en dan vooral de tra­di­tionele indices, veel te hoog is opgelopen ten opzichte van het ver­schil tussen de euro en de dol­lar. De gemid­delde koers van de euro lag rond de 1,091,12 dol­lar nu zit­ten we rond de 1,18 dol­lar, hoo­gu­it een pro­cent of 7 hoger dan de range waar we al een ruime tijd mee te mak­en had­den. Maar toch, Wall Street staat vanaf de bodem al pro­cen­ten hoger dan bijvoor­beeld de AEX en de DAX en dan zek­er als we naar de afgelopen weken kijken.

Verder valt er weinig te zeggen, de indices staan via de futures weer wat hoger van­mor­gen, zo lijkt het erop dat de AEX een punt of 2 – 3 hoger kan ope­nen, de DAX rond de 50 – 75 pun­ten ter­wi­jl de Dow van­mor­gen weer 100 pun­ten hoger staat. De Nas­daq doet ook mee van­daag, een halve pro­cent hoger. Wel is het zo dat de Dow al 7 dagen op rij hoger sluit, oplet­ten dus vanaf die kant. Maar als ze de Dow verkopen gaat men denken dat de Nas­daq goed­koop is? Is niet zo maar die gedachte? Je zou er haast vanu­it gaan al mag ik daar niet naar kijken. Op een gegeven moment ziet men in dat de markt te duur is en dan kan het wel eens heel snel gaan. We gaan het zien de komende sessies …

Zelf neem ik mijn tijd, zoek ik naar kansen, waar het kan zal ik han­de­len met nog steeds kleine posi­ties door de volatiliteit die hoog bli­jft. Mogelijk neem ik in de loop van de dag, of mor­gen er nog een posi­tie bij, wat aan­de­len of nog een index of zelfs de euro. Die laat­ste bij Guy Trad­ing wel te ver­staan, index­en bij Sys­teem Trad­ing en Index Trading. 

Om mee te doen kunt u zich inschri­jven via de site en via de aan­bied­ing tot 1 okto­ber voor €39 … Dan kunt u nog de posi­ties die nu al lopen opne­men (scheelt nog niet veel met onze instap van afgelopen woens­dag) en kunt u mee met de nieuwe posi­ties. Schri­jf u dus meteen in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.