Beursdagboek Trader Guy 22 augustus 2020, 14:03

...

Weekend update: Nasdaq stoomt door, Apple bijna 500 dollar, AEX zwakjes

22 augustus 2020, 14:03 | Trader Guy | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (3)

Weer op naar een nieuwe week, de vakantieperiode loopt op zijn eind zodat er wat meer volatiliteit op de markten kan komen. Toch een vreemde sessie vrijdag want de start was alles behalve goed te noemen, het was echter opnieuw de Nasdaq onder de leiding van vooral mastodont Apple die de markt richting de plus wist te slepen.



Apple wordt zo nog een hele hap duurder, nu al ruim boven de 2 biljoen dollar aan waarde en de PE ratio bereikt de 38 na vrijdag. Apple weegt nu 7% mee op de S&P 500 en al 14% voor de Nasdaq 100 index. Best veel en een vertekend beeld nog steeds maar het stopt voorlopig nog niet blijkbaar, wel verwacht ik dat dit soort aandelen en dus ook de rest die aan deze waarderingen worden verhandeld een enorme correctie tegemoet kunnen zien zodra de verkoopgolf op gang komt. En nogmaals, hoe hoger ze staan des te dieper ze terug zullen moeten.

De AEX deed gisteren op slotbasis niet zoveel, een verlies van 1 punt, de DAX kon net in het groen de sessie afronden, een winst vrijdag van 21 punten. Op weekbasis zien we dat alles er wat minder goed bijligt, de AEX verloor de afgelopen week 9,5 punten (-1,7%), de DAX verloor 115 punten (-0,9%) bekeken over de gehele week. De Franse CAC 40 liet 66 punten liggen (-1,35%). Een week met twijfels hier in Europa en niet te vergelijken met bijvoorbeeld de Nasdaq die de afgelopen week weer 292 punten winst boekte (+2,65%) en zo op 11.312 punten uitkomt. De Dow Jones sluit de afgelopen week exact op dezelfde stand af als vorige week vrijdag. De S&P 500 won dan weer 24 punten ofwel 0,7% om opnieuw met een record af te sluiten, de 3400 werd zelfs even aangetikt vrijdag.

De markt verlangt echt naar een correctie maar aan de andere kant lukt het maar niet om de vraatzuchtige nieuwe groep spelers eruit te schudden, let er wel op dat het eraan zit te komen want nog NOOIT is het gelukt met wat voor een index, onderliggende waarde, valuta, grondstof of wat het ook is of was een bubbel oneindig door te laten groeien zonder dat die uiteen spatte. Velen zijn dat mogelijk al vergeten, anderen hebben het nog nooit meegemaakt en de nieuwe groep spelers weten blijkbaar niet dat het kan. We komen er steeds dichterbij nu, dat is een feit, ik zal me verder goed voorbereiden om wat te doen waar het kan voor de leden. Vrijdag heb ik al het grootste deel van de posities rond de bodem van de sessie gesloten, maandag of dinsdag zal ik proberen de posities weer op te nemen.

Volgende week dus weer kansen om te handelen met wat nieuwe posities. Meedoen kan nu tot 1 NOVEMBER via de nieuwe aanbieding, voor €39 en u krijgt de updates, de signalen en de toegang tot het besloten FORUM op de site ... Schrijf u vandaag nog in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.