Beursdagboek Trader Guy 19 augustus 2020, 08:02

...

Nasdaq gaat door, AEX weer lager

19 augustus 2020, 08:02 | Trader Guy | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)

Je zou denken dat het een keer op zal houden met de tech aandelen die al zo'n extreme rally achter de rug hebben maar het stopt voorlopig nog niet. Amazon en Tesla stomen door, Apple volgt ook gisteren en we zien dat nu ook Alphabet en Facebook samen met Netflix sterk voor de dag kwamen.



Alleen Nvidia moest inleveren maar op weekbasis staat het aandeel nog met een forse plus uiteraard na de sessie van maandag. We zien die beweging niet terug bij andere indices zo dat de markt op zijn plaats wordt gehouden door die grote 8 ofwel de aandelen die de koers van de markt blijven bepalen. Andere sectoren krijgen het wel wat moeilijker maar ik vrees dat als er een correctie komt via de grote 8, en die komt er hoe dan ook aan, de andere sectoren weer gaan aantrekken door die sector rotatie.

De AEX gaat in de tegengestelde richting dus, gisteren wel bijna een procent van de AEX af nabeurs meegerekend, de DAX moest na een redelijke start ook weer in de min om met 40 punten verlies te sluiten. Mede door de euro die weer oploopt, de euro pakt deze week alweer een cent erbij, sinds begin juli staat de euro al ruim 7 cent hoger ten opzichte van de dollar. Dat blijft wat in de weg zitten voor het verloop hier in Europa. Vanmorgen zien we dat Azië niet veel doet, vlak tot iets lager maar daar ook zeker niet het verloop dat we zien op Wall Street ...

Vandaag maar weer eens zien wat de markt zal doen, gaan we met de Nasdaq nog hoger? We bereiken trouwens al bijna de 11.200 punten, dat is nogal wat als er wordt gekeken naar de bodem van maart die op 6700 punten uitkwam. De Nasdaq 100 staat vanmorgen al bijna op 11.400 punten, de bodem van maart komt uit op 6750 punten, de index staat daar nu zo'n 70% boven. En dat in een paar maand tijd en met een economie die nog altijd niet de impact kan tonen van hoe die was net voor de grote daling begon. Nogmaals, andere indices zijn ook fors herstelt maar zeker niet in de mate waar de tech indices dat deden, de S&P 500 die ook zwaar onder invloed zit van de TOP-5 kan (23% gewicht) wel de top van voor eind februari aantikken en sluit op de hoogste stand ooit gisteren. Wat wel een feit is en blijft, we komen zo elke dag een stapje dichter bij de definitieve top die er volgens mij een tijd kan blijven staan, let dus vooral op de topvorming van die dure bedrijven, als daar zo'n 25% aan waarde vanaf moet zal de markt het goed voelen in zijn totaal. Het is en blijft onlogisch dat de markt wordt gedragen door een handjevol aandelen ...

Wat het handelen betreft, we kunnen nog weinig stappen maken door dat de markt wat blijft liggen, wel is het zo dat er een grote beweging op komst moet zijn met de indicaties die we nu zien. De posities kunnen nog worden opgenomen voor hetgeen ik ervan verwacht. Lid worden kan nu via de nieuwe aanbieding tot 1 NOVEMBER voor €39, vanaf vandaag kunt u zich daarvoor inschrijven via de Tradershop op de site.

Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop en wordt lid ...

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.