Beursdagboek Trader Guy 21 september 2020, 08:29

...

Belangrijke week voor verdere verloop markten

21 september 2020, 08:29 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)

Na de Quadru­ple Witch­ing sessie van vri­jdag (grote expi­ratie) waar alle sep­tem­ber con­tracten afliepen en dat meteen een van de 4 druk­ste sessies van het jaar was hebben we veel druk omlaag gezien. Na dat de meeste con­tracten op opties en futures afliepen werd er richt­ing het slot nog wat her­s­tel ingezet maar alles sloot vri­jdag dan toch af met een ver­lies van rond de 1% op Wall Street.



De vol­umes lagen hoog door de grote expi­ratie, veel spec­u­lanten wer­den in hun hemd gezet door deze expi­ratie die de hoogvliegers deze keer tussen­ti­jds behoor­lijk wat lager zette. Spec­u­lanten die de afgelopen weken volop in call-opties gin­gen ver boven de koers met de hoop op een verdere sti­jging van onder andere Apple, Ama­zon, Face­book, Nvidia, Microsoft, Tes­la en Alpha­bet staan vri­jwel met lege han­den omdat deze posi­ties en dan vooral CALLS waarde­loos afliepen.

Van­daag maar eens zien hoe de markt zich zal pro­fil­eren, we zijn gewend ger­aakt aan een groene maandag, ik denk dat het nu al wel een goeie 10 keer na elka­ar gebeurde, maar als ik naar de futures kijk van­mor­gen ziet het er nog niet groen uit. Azië ligt er wat verdeeld bij van­mor­gen, Hongkong staat ruim een pro­cent lager ter­wi­jl Japan dicht bleef door een vri­je dag. De AEX zal rond de 2 – 3 pun­ten lager ope­nen, de DAX zo’n 75 pun­ten. De futures op Wall Street staan zo’n 0,6% lager vanmorgen.

Het nieuws dat beleg­gers bezig bli­jft houden is over het vac­cin, we zit­ten weer een week dichter bij de ter­mi­jn van 3 tot 4 weken dat Trump aan­gaf, dus de tijd dringt voor de Pres­i­dent om niet nog weer een leu­gen de wereld in te slin­geren. Dat het vri­jwel onmo­gelijk is weten we alle­maal wel maar aan de andere kant wacht men op nieuws erover, men wil graag vorderin­gen zien om het zo snel mogelijk in gebruik te nemen. Dus elk nieuwt­je ron­dom het vac­cin hoort men graag. Onder­zoek­ers gaven al aan dat het nog ruim een jaar zal duren voor we weer wat nor­maal kun­nen omgaan met anderen. De mensen zelf wor­den het snel moe, men wil dus sneller naar het nor­male lev­en terug. Toch zal er meer geduld voor nodig zijn zo blijkt. Wat betre­ft Trump, die wil alleen maar stem­mers naar zijn hand zetten om in het zadel te bli­jven. Maar nog­maals, nieuws ron­dom een vac­cin zal de mark­ten bli­jven beheersen, dat is iets wat duidelijk is …

Ook moeten we uitk­ijken naar een her­s­tel beweg­ing van de grote tech aan­de­len, die komt er nor­maal gezien alti­jd wel na een ste­vige terug­val. Dat was ook zo in 1999 – 2000, ik bli­jf zeggen dat ze nog veel lager zullen uitkomen dan nu maar op een gegeven moment komen de koop­jes­jagers de markt op om ze op te pakken. En nu de expi­ratie achter de rug is zie ik spec­u­lanten nieuwe posi­ties met opties ver boven de huidi­ge koers op pakken. En na enkele dagen met een dal­ing komt er vaak ook een rebound op gang, een tech­nisch her­s­tel. De Nas­daq 100 staat nu al zo’n 1600 pun­ten onder de top van pak­weg 3 weken gele­den wat meer dan 10% is. Even goed de markt in de gat­en houden dus …

Wat kun­nen we doen wat betre­ft nieuwe posi­ties:
Don­derdag wer­den de lopende posi­ties met een mooie winst ges­loten zodat we deze maand in ieder geval goed voor de dag komen. En er komen snel nieuwe mogelijkhe­den die ik zal aan­gri­jpen, er wer­den al wat kleine posi­ties opgenomen vri­jdag die u nog kunt aankopen en in de loop van van­daag kan ik mogelijk nog een posi­tie erbij pakken. U kunt dus meteen mee met de nieuwe posi­ties door lid te wor­den via de aan­bied­ing die loopt tot 1 DECEM­BER voor €39 Om u in te schri­jven ga meteen naar de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop en dan staat u van­daag nog op de lijst.

Zie hieron­der de tabel met het resul­taat na de posi­ties die deze maand al zijn ges­loten … Sys­teem Trad­ing staat nu al op €1202 winst ter­wi­jl we met Guy Trad­ing op €1864 winst uitkomen.

Mark­toverzicht vri­jdag op slotbasis:

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.