Beursdagboek Trader Guy 23 september 2020, 08:24

...

Waar zit het keerpunt deze keer?

23 september 2020, 08:24 | Trader Guy | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

De markt wist zich gis­teren met twi­jfels op te trekken op de hoop dat er betere tij­den aan zit­ten te komen maar als we naar de bericht­gev­ing kijken dan wordt alles weer slechter en lijkt men de con­t­role weer te ver­liezen op de pandemie.



Europa kri­jgt nu weer de volle laag ter­wi­jl het aan­tal besmet­tin­gen in de VS ook weer fors aan het oplopen is. Daar zijn er sinds deze week meer dan 200.000 slachtof­fers. Ik zie dan ook niet goed in waarom de mark­ten hier ergens een bodem neer zouden gaan zetten al lijkt het erop dat de Nas­daq ervan los probeert te geraken. 

Zoals het maandag was op een gegeven moment moeten we nog een keer terugzien deze week vol­gens mij, het lijkt me niet logisch dat na het ste­vige verkoopsig­naal de mark­ten weer de door­bro­ken ste­un­li­j­nen zo maar gaan herov­eren de komende dagen. Daarom bli­jft het belan­grijk om de markt de rest van de week goed te mon­i­toren en vooral de nieuwe draai omlaag niet te onderschatten.

Waar ik nu vooral op let is het 50-MA, de Nas­daq sluit rond deze belan­grijke lijn waar de index onder kwam en er al 4 sessies na elka­ar onder bleef. Tij­dens de vorige terug­val zorgde deze lijn voor een ste­vige ste­un, de kans is nu groot dat het een zware weer­stand wordt de komende dagen. De Dow Jones en de SP 500 staan ook al onder hun 50-daags gemid­delde. Bij de AEX is het zelfs al zo dat de MA-lij­nen omlaag buigen en dat het 20-MA onder het 50-MA uitkomt het­geen duidelijk aangeeft dat er een trend­breuk gaande is. De AEX staat zelfs al onder het 200-MA wat ook al een negatief sig­naal is. De kans is nu groot dat de index richt­ing de 500 pun­ten terug moet in een lat­ere fase, hou daar reken­ing mee in ieder geval. En vergeet vooral ook niet wat er maandag gebeurde bij de meeste indices, dat zegt meer dan velen denken. 

Tech­nisch ligt de markt er dus slecht bij en wat de vooruitzicht­en betre­ft moeten we reken­ing gaan houden met een nieuwe moeil­ijke economis­che fase.

Wat kun­nen we doen wat betre­ft nieuwe posi­ties:
Daar ik vri­jdag op een dip had ingezet op een nieuwe groene maandag, want die kre­gen we de afgelopen weken vri­jwel alti­jd, heb ik de kleine long posi­ties met wat ver­lies ges­loten. Er komen snel weer nieuwe mogelijkhe­den waar ik op ga han­de­len, de trend kan wel aan­houden met tussen­ti­jds wat rebounds dus over het alge­meen zal ik voor shorts moeten kiezen. U kunt dus meteen mee met de nieuwe posi­ties door lid te wor­den via de aan­bied­ing die loopt tot 1 DECEM­BER voor €39 Om u in te schri­jven ga meteen naar de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop en dan staat u van­daag nog op de lijst …

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.