Beursdagboek Trader Guy 22 september 2020, 08:00

...

Markt fors onderuit, Nasdaq in de plus

22 september 2020, 08:00 | Trader Guy | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Wat er opvalt is dat de indices die achterbleven op de tech zwaargewicht­en het nu lat­en afweten, dat zien we aan het ver­loop van de DAX en de Dow Jones. Gis­teren ver­loren bei­den fors, de Dow even bij­na 1000 pun­ten al kwam er een ste­vig slot offen­sief op Wall Street waar de Nas­daq 100 zelfs nog in de plus wist te eindi­gen al was het maar een fractie.



Dat kwam vooral door die zwaargewicht­en, de TOP8 zoals we die noe­men de afgelopen peri­ode al deden er 2 niet mee (Alpha­bet en Face­book). De rest en dat zijn Microsoft, Apple, Ama­zon, Tes­la, Net­flix en Nvidia kon­den alle 6 een redelijk ver­lies ombuigen naar een winst van tussen de 0,5 en 4%. Een duidelijk her­s­tel intra­day en vooral het op pakken van de win­ners van enkele weken geleden. 

Of dat nu door spec­u­lanten komt of niet, al deze aan­de­len bli­jven in een moeil­ijke fase zit­ten. De vraag is dan ook of de grote jon­gens die blijk­baar aan het dumpen zijn dit zullen toe­lat­en want er zit behoor­lijk wat druk op de markt en dat kan nog wel een tijd­je zo blijven.

In Europa was het vooral bij de DAX pri­js deze keer, de index ver­loor ruim 4% en kwam in een soort sell­off terecht. De 13.000 werd meteen door­bro­ken met ver­vol­gens de 12.750 en zelfs de 12.500 pun­ten die werd aangetikt om er net boven te sluiten. Ook de AEX die er al min­der goed bij lag de voor­bi­je weken kreeg het heel moeil­ijk en ver­loor 15 pun­ten om onder de 540 te sluiten, de vol­gende ste­un zie ik rond de 528 en de 520 pun­ten. Lat­er kan de AEX bij grotere verkoop­druk zelfs terug tot rond de 490 pun­ten maar dat zien we lat­er wel. De DAX kan richt­ing de 12.200 pun­ten waar we ste­un zien door het 200-MA en een eerdere bodem. De markt bli­jft vanaf nu zek­er kwetsbaar.

Wat kun­nen we doen wat betre­ft nieuwe posi­ties:
Daar ik vri­jdag op een dip had ingezet op een nieuwe groene maandag, want die kre­gen we de afgelopen weken vri­jwel alti­jd, heb ik de kleine long posi­ties met wat ver­lies ges­loten. Er komen snel weer nieuwe mogelijkhe­den waar ik op ga han­de­len, de trend kan wel aan­houden met tussen­ti­jds wat rebounds dus over het alge­meen zal ik voor shorts moeten kiezen. U kunt dus meteen mee met de nieuwe posi­ties door lid te wor­den via de aan­bied­ing die loopt tot 1 DECEM­BER voor €39 Om u in te schri­jven ga meteen naar de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop en dan staat u van­daag nog op de lijst.

Zie hieron­der de tabel met het resul­taat na de posi­ties die deze maand al zijn ges­loten … Sys­teem Trad­ing staat nu al op €1202 winst ter­wi­jl we met Guy Trad­ing op €1864 winst uitkomen.

Tabel resul­taat maand september:



Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.