Beursdagboek Trader Guy 25 september 2020, 08:30

...

Volatiliteit behoorlijk, drang omlaag blijft aanhouden

25 september 2020, 08:30 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 11 / 12 | (0)

Een zeer bewogen dag op Wall Street gis­teren waar we alle kan­ten van het spec­trum hebben gezien, de volatiliteit in bei­de richtin­gen bli­jft aan­wezig waar­door de uit­sla­gen grot­er wor­den. De indices kon­den in de plus eindi­gen maar veel over­schot was er niet op slot­ba­sis, zek­er niet na de sterke open­ing waar er even meer dan 1% winst stond.



Van­mor­gen zien we via de futures wat hogere standen maar het loopt niet over, we zullen zien welke richt­ing de markt zal kiezen in de loop van de dag. Tech­nisch bekeken zie ik nog alti­jd een omlaag gerichte markt nu alle indices onder hun 50-daags gemid­delde staan, ook is het zo dat de markt breek­baar aan het wor­den is want we zien dat de dalin­gen als die er komen heel snel gaan. Ook gis­teren was dat weer het geval, je ziet een mooie plus staan maar in no-time draait deze markt naar verkopen en staan we weer onder­aan op de grafieken waar het nu belan­grijk wordt om de laat­ste ste­un­pun­ten te verdedi­gen. Lukt dat niet, en zakken de indices onder de bodems van deze week waar niet veel voor nodig is dan staat alles er snel 1 tot 2% onder. Iets om in de gat­en te houden en om gepo­si­tion­eerd te bli­jven met posi­ties gericht in deze richting.

Bericht­en over de onder­han­delin­gen voor een nieuw ste­un­pakket om de economie in de VS te red­den bli­jven zor­gen voor grote uit­sla­gen op Wall Street, men leeft dus tussen hoop en vrees op dit moment en dat zorgt voor de volatiliteit tussendoor maar nog­maals, de markt wil eerder omlaag dan omhoog en dat betek­end dat we in een andere fase terecht zijn gekomen dan enkele weken gele­den waar er toen maar 1 richt­ing aan de orde was. Beleg­gers zien dat de prob­le­men niet opgelost ger­ak­en maar spe­len dus ook in op een berg nieuw geld dat richt­ing de markt komt. Nog­maals, op veel vlakken zie ik dat de negatieve trend zich door aan het zetten is en dat de bodems van eerder deze week onder druk komen te staan.

Dat zei ook de min­is­ter van Finan­ciën in de VS, er is een nieuw ste­un­pakket nodig, hij zet in op 2,4 biljoen dol­lar. Tot nu toe kri­jgt hij het niet voor elka­ar want de democ­ra­t­en bli­jven dwars liggen en willen het over de verkiezin­gen heen tillen merken we. Ook FED voorzit­ter Jerome Pow­ell zei nog­maals dat het waarschi­jn­lijk noodza­ke­lijk zal zijn en zek­er nu er een 2e golf van het virus gaande is en we nog alti­jd moeten wacht­en op een vaccin. 

Als we Trump dan toch moeten geloven, ‑wat we beter niet kun­nen doen‑, dan komt dat vac­cin er vol­gende week al, ten­min­ste dat zei hij pak­weg 3 weken gele­den dat het vac­cin er bin­nen 3 tot 4 weken zou zijn. Zo zie je maar weer … Overi­gens zie ik aan de bericht­en dat Trump zich zal verzetten mocht hij ver­liezen. Het wordt nog een span­nend einde van 2020 als we dat alle­maal meep­akken, de zen­ders in de VS ger­ak­en er niet over uit­gepraat en wil 80 – 85% van de media dat hij weg moet uit het Witte Huis …

Wat kun­nen we doen wat betre­ft nieuwe posi­ties:
We zit­ten in de markt met wat short posi­ties die ik met deze dal­ing nog even wil aan­houden. De maand ver­loopt tot nu toe goed en we staan over­al op winst. Er komen zek­er meer kansen aan de komende peri­ode, daar ben ik van over­tu­igd gezien het ver­loop van de markt momenteel. U kunt als lid meteen mee­doen met de posi­ties die ik uit­stu­ur, lid wor­den kan via de aan­bied­ing die loopt tot 1 DECEM­BER voor €39

Om u in te schri­jven ga meteen naar de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop en dan staat u van­daag nog op de lijst …

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.