Beursdagboek Trader Guy 24 september 2020, 08:40

...

Retest 50-MA gehaald, Lagere bodems nu mogelijk

24 september 2020, 08:40 | Trader Guy | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Wall Street sluit woens­dag met een behoor­lijk ver­lies want de markt snakt naar nieuw geld dat er maar niet vol­doende komt om de cri­sis te lijf te gaan, heeft de FED zich al over­speelt tij­dens de vorige ronde stim­u­ler­ings­maa­trege­len? De dal­ing begon meteen na de open­ing vooral via de hoogvliegers die we ken­nen en bepal­end bli­jven voor de markt, Apple, Ama­zon, Net­flix, Nvidia, Microsoft en Tes­la, de zoge­naamde hotspots uit de tech­sec­tor die ik de TOP8 noem.



De rest vol­gde vanzelf waar­door ook de Dow Jones 2% ver­loor, de Nas­daq zelf ver­loor 3% ter­wi­jl de SP 500 zo’n 2,5% terug moest.

Europa deed rond het slot nog niet mee, eerst stond alles nog behoor­lijk wat hoger maar er werd winst genomen richt­ing het slot. Zo sluit de AEX 5 pun­ten hoger maar stond tussendoor wel even op +10, de DAX sluit 50 pun­ten hoger ter­wi­jl dat intra­day nog even +220 pun­ten was. De futures staan van­mor­gen in ieder geval lager, zo zou de DAX rond de 12.500 pun­ten uitkomen, de AEX rond de 539 pun­ten. Wall Street ziet het ook nog niet zit­ten, er is geen her­s­tel te zien na de dal­ing van gis­teren. De SP future staat 10 pun­ten lager, de Nas­daq future staat zo’n 50 pun­ten lager.

Wat ook opvalt is dat de euro terug­valt tot rond de 1,165 dol­lar, tegen­over 1,1672 dol­lar van­mor­gen, de dol­lar her­pakt zich dus behoor­lijk na dat we even bij­na 1,20 dol­lar hebben gezien. Het goud kwam ook in een verkoop­golf terecht de afgelopen dagen, voor een troy-ounce betaal je nu 1855 dol­lar het­geen een nieuw laagtepunt is bekeken over de laat­ste weken.

Dan nog even tech­nisch, de indices op Wall Street testen duidelijk hun 50-daags gemid­delde gis­teren het­geen als een zware weer­stand wordt gezien nu. Vooral bij de Nas­daq viel dat op. Ook de Dow deed het­zelfde en stond even ruim 200 pun­ten hoger, door de sell­off lat­er sluit de Dow de sessie 525 pun­ten lager af met als gevolg dat de index op slot­ba­sis weer ruim onder dat 200-MA staat. Bij de Nas­daq zien we het­zelfde, eerst hoger tot dat 50-MA en dan vooral via de futures voor­beurs (+90) om dan met een ver­lies van 350 pun­ten te sluiten. Een duidelijke draai dus vanaf dat 50-MA. Dat is een zeer belan­grijk sig­naal voor het ver­volg, de bodems van begin deze week kun­nen wor­den opge­zocht met als doel nieuwe bodems neer te zetten lat­er deze week. In ieder geval lijkt het erop dat we het her­s­tel hebben afgerond nu.

Azië kreeg ook te mak­en met een dal­ing van­mor­gen op slot­ba­sis. De indices daar ver­loren tussen de 1 en 2%.

Wat kun­nen we doen wat betre­ft nieuwe posi­ties:
We zit­ten in de markt met wat short posi­ties die ik met deze dal­ing nog even wil aan­houden. De maand ver­loopt tot nu toe goed en we staan over­al op winst. Er komen zek­er meer kansen aan de komende peri­ode, daar ben ik van over­tu­igd gezien het ver­loop van de markt momenteel. U kunt als lid meteen mee­doen met de posi­ties die ik uit­stu­ur, lid wor­den kan via de aan­bied­ing die loopt tot 1 DECEM­BER voor €39

Om u in te schri­jven ga meteen naar de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop en dan staat u van­daag nog op de lijst …

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.