Beursdagboek Trader Guy 17 april 2021, 10:53

...

DAX breekt uit, records op Wall Street

17 april 2021, 10:53 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Europa laat via de AEX en de DAX nieuwe records optekenen, Wall Street doet hetzelfde want zowel de Dow Jones, de SP 500 en de Nasdaq 100 zetten een nieuw hoogste slot ooit neer. De Dow Transport geraakt niet meer mee in het geweld omhoog, de SOX index blijft ook duidelijk achter de afgelopen week.De markt momenteel:
Op weekbasis winst voor de AEX, de DAX en de CAC 40. De AEX won 3,5 punten (+0,5%) terwijl de DAX vooral door de uitbraak van vrijdag 225 punten (+1,5%) hoger de week afsluit. In Europa een hele sterke week voor de CAC 40 want deze index won 117 punten (+1,9%). De indices zetten ook weer nieuwe records neer in Europa.

Op Wall Street ook winst de afgelopen week met 152 punten winst voor de Nasdaq (+1,1%) terwijl de Nasdaq 100 het met een winst van 197 punten nog iets beter deed (+1,45%). De Nasdaq 100 zet een nieuw record neer, de Nasdaq geraakt daar nog net niet. Verder een nieuw record en een mooie weekwinst voor de S&P 500 index, de index wint 57 punten (+1,4%) terwijl we de Dow Jones met 400 punten (+1,2%) winst ook een nieuw record neer zien zetten.

Veel records afgelopen vrijdag zoals u merkt maar ik zie ook wat zaken die echt opvallen, de Dow Transport index wint op weekbasis slechts 1 punt (+0,01%) terwijl de net zo belangrijke index binnen een cyclus de SOX (semi-conductor index) 42 punten verlies (-1,25%) moet toestaan de afgelopen week.

Aan de andere kant is het ook zo dat we op Wall Street en ook tussen de verschillende regio's enorme divergenties zien en dat nu toch al een lange tijd na elkaar. Hieronder ziet u via een grafiek dat het niet vaak voorkomt maar als het voorkomt (vanaf begin jaren '70) iedere keer voorkwam net voor dat er een grote correctie kwam. De situatie wordt met de dag gevaarlijker als je het mij vraagt. We zien dat er niveaus worden bereikt die er ook waren in 2000-2001, u weet wel, net voor dat de Nasdaq met 85% omlaag moest nadien.

Het gaat om de divergentie tussen de Dow Jones en de Nasdaq ofwel tussen de traditionele en de nieuwe economie.

Resultaat dit jaar 2021 verloopt naar wens:
De eerste 3 maanden dit jaar werden positief afgerond en met december erbij komen we nu uit op 4 maanden na elkaar dat er winst werd behaald via de signalen. Dat moest voorzichtig gebeuren want ik hou in het achterhoofd rekening met het scenario wat ik net aangaf, over een aanstaande grote correctie over de gehele markt. Niettemin blijf ik rustig verder opbouwen wat betreft de posities.

Deze manier van werken wil ik hoe dan ook proberen aan te houden, het handelen onder de huidige omstandigheden krijg ik steeds beter onder controle en ik probeer met kleine posities zo als goed mogelijk te werken voor de leden. Onderaan deze update ziet u nog een overzicht met hoe de maand maart werd afgerond en hoe we er dit jaar voor staan wat betreft het resultaat via de signalen die we naar onze leden versturen.

LET OP !! Vanaf vandaag een nieuwe aanbieding die loopt vanaf nu tot 1 JULI voor €39 (Polleke Trading €49) ... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Technische conditie Wall Street:
Wat betreft Wall Street nieuwe record bij de S&P 500, de Dow Jones en de Nasdaq 100. Voor de Nasdaq zat er net geen nieuw record in maar komt nu wel heel dicht bij de hoogste stand ooit. Aan de andere kant zien we de SOX index en de Dow Transport al een paar dagen twijfelen over het vervolg.

De indices op Wall Street blijven dus dicht bij hun toppen of zetten zoals u ziet nog nieuwe toppen neer, technisch blijft alles dus op recordjacht zodat de korte, mid-lange en lange termijn trend positief blijft. Aan de andere kant staan de indicatoren zeer hoog. We merken dat er weinig kopers overblijven maar er zijn dus ook weinig verkopers te vinden momenteel.

Wel blijven letten op de gemiddelde waardering, bij de S&P 500 zitten we nu al op 42.6 keer de winst (gemiddeld).

Technische conditie AEX en DAX:

AEX index:
Bij de AEX blijft hangen boven de oude top maar krijgt toch wat moeite om echt fors door te trekken omhoog. Weerstand voor de AEX index nu eerst de 718 punten. Verder mocht de bull markt het op de heupen krijgen doelen rond de 725 en de 735 punten al dat ligt nu een behoorlijk stuk verder weg na de recente terugval.

Steun nu eerst de zone 708-710 punten, later blijft de oude top rond de 702-703 punten uiteraard een doel. Een beter beeld krijg ik rond de laatste echte top van de index die we rond de 688-690 punten zien uitkomen. We blijven vooral verder kijken naar de ontwikkelingen op Wall Street waar nu de eerste kwartaalcijfers binnen stromen, nu maar eens zien hoe de markten daar verder op gaan reageren de komende 2-3 weken want er komen nu ook een paar kanonnen voorbij volgende week.

DAX index:
De DAX deed het goed vrijdag en wist uit te breken boven die lange reeks vlakke toppen. Er moest hoe dan ook snel een uitbraak komen, dat is logisch alleen wisten we niet of dat omhoog of omlaag zou zijn? De spike omhoog van vrijdag kan natuurlijk een "BULL TRAP" worden, dat zien we begin volgende week wel.

De volgende richtpunten omhoog worden nu de 15.500 punten, de 15.700 en de 15.850 punten. Vrijwel alle indices, dus ook de DAX, blijven hoe dan ook rijp voor een grotere correctie alleen is het wachten op het moment dat die op gang komt. Steun zien we nu rond de 15.300, de 15.150-15.200 punten. Het 20- en 50-MA liggen nu wel heel ver onder de koers, ook de indicatoren blijven zeer hoog nu.

Er is zoals u merkt meer dan genoeg ruimte omlaag voor wat betreft de DAX voor dat de index echt in de problemen komt.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.1985 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 66,7 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1777 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Inter Market overzicht op slotbasis ...

LET OP !! Vanaf vandaag een nieuwe aanbieding die loopt vanaf nu tot 1 JULI voor €39 (Polleke Trading €49) ... Via de site en dan de Tradershop kunt zich inschrijven en daar kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien. Ga naar de Tradershop en schrijf u meteen in ... https://www.usmarkets.nl/tradershop

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »