Beursdagboek Trader Guy 10 april 2021, 10:21

...

Weekend update: Records op Wall Street, nu ook de Nasdaq 100 erbij

10 april 2021, 10:21 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (2)

We hebben een sterke week achter de rug, Europa bleef maandag nog dicht maar op Wall Street was er wel een volle week en vrijwel alle belangrijke indices op Wall Street zetten een nieuw record neer vrijdag. Dus op dag en weekbasis nieuwe hoogtepunten bij zowel de Dow Jones, de SP 500, de Dow Transport en de Nasdaq 100. Opvallend is wel dat de SOX index (semi conductor index) nu wat achterblijft en niet meer verder omhoog geraakt terwijl de andere tech indices er wel nog de vaart in weten te houden.De DAX en de AEX kennen een moeilijk verloop de afgelopen dagen, het lijkt erop dat er zich weerstand vormt rond de huidige niveaus en dat er een correctie op de loer ligt. Dat zal denk ik ook op Wall Street gebeuren want de S&P 500 staat nu al op 4129 punten en dat lijkt me wat teveel van het goede. De Dow Jones staat al op een zucht van de 34.000 punten op slotbasis. Het is zelfs zo dat sinds vrijdag de gemiddelde PE ratio van de S&P 500 op 42,02 uitkomt, meer dan 42 keer de winst per aandeel gemiddeld bekeken over 500 aandelen die de index bevat. Het is nogal wat en zo goed als het DUBBELE van wat normaal zou moeten zijn (20-22 keer de winst).

Vanaf volgende week komen er kwartaalcijfers binnen met zoals altijd als eerste de banken waaronder JP Morgan, Goldman Sachs, Citigroup en Morgan Stanley (de zakenbanken). Het kan al voor een indicatie zorgen, is de winst voldoende voor de torenhoge waarderingen? Of komen beleggers tot bezinning dat de markt nu wel extreem duur is? Ik denk, en verwacht, dat de kwartaalcijfers het een en ander kunnen laten merken en dat er wel hele goeie cijfers moeten komen over Q1 om de waarderingen te verantwoorden. Alleen in dat geval kan dat extreem hoge cijfer van 42 naar omlaag.

Er komen dus kansen maar ik blijf rustig en doe nog niet teveel of neem geen groot risico met de posities. Er lopen al 2 kleine posities short op indices in Europa, ik wacht al een paar dagen om er een bij te pakken op Wall Street en mogelijk ga ik naar nog eentje erbij zodat we volgende week kunnen uitbreiden naar 3 of 4 posities. We hebben echt niet zoveel nodig om dan naar winst te draaien en die even te laten oplopen. Volgende week dus een hele mooie kans om wat te doen zoals ik er nu tegenaan kijk. Zorg dat u mee bent en de signalen ontvangt, ook de 2 posities die nu lopen kunt u zeker nog aankopen ...

Resultaat dit jaar 2021 verloopt naar wens:
De maand maart werd positief afgerond en met december erbij komen we nu uit op 4 maanden na elkaar dat er winst werd behaald via de signalen die we naar de leden versturen. Deze manier van werken wil ik hoe dan ook proberen aan te houden, de markt krijg ik in ieder geval steeds beter onder controle en ik probeer met kleine posities zo als goed mogelijk te werken voor de leden, we doen dat in beide richtingen als dat kan.

Voor deze maand zie ik in ieder geval weer genoeg mogelijkheden om op te handelen. We starten de maand april al op en ik heb een bepaalde visie waar we iets moois mee kunnen doen !!

Onderaan deze update ziet u nog een overzicht met hoe de maand maart werd afgerond en hoe we er dit jaar voor staan wat betreft het resultaat via de signalen die we naar onze leden versturen. Verder ziet u nog de aanbieding tot 1 Juni om mee te doen met onze signalen.

LET OP !! Dit weekend kunt u zich eenmalig inschrijven voor Systeem Trading voor €25 tot 1 JUNI ... Via de site en dan de Tradershop kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien via https://www.usmarkets.nl/tradershop

Technische conditie Wall Street:
Wat betreft Wall Street nog steeds geen verandering ten opzichte van de afgelopen dagen, we zien dat de Dow Jones, de S&P 500, de Dow Transport en nu ook de Nasdaq 100 index een nieuw record weten neer te zetten vrijdag. Bij de SOX index lukt het nu even niet meer om nog nieuwe toppen neer te zetten.

Technisch blijft Wall Street met al dat geweld omhoog nog altijd op zoek naar nieuwe toppen tot er een definitieve top komt te staan, vanaf dat moment moeten we echt gaan opletten. Pas als de indices daarna 2 tot 3% inleveren moeten we ons zorgen beginnen te maken voor het vervolg op de korte termijn.

De Dow Jones, de S&P 500, de Transport, de Nasdaq en de Nasdaq 100 blijven in ieder geval ruim boven hun 20-MA en 50-MA (MA = daags gemiddelde) en staan nu al een hele lange periode boven hun 200-MA.

Technische conditie AEX en DAX:

AEX index:
Bij de AEX weinig verandering op dit moment, we zien zowel op de korte als op de langere termijn een uitbraak sinds vorige week maar er veranderde weinig in de loop van de korte week. De uitbraak was meteen krachtig en ging zelfs even door tot de zone 715-718 punten waar we nu weerstand kunnen verwachten. Bij een verder positief verloop verwacht ik de index nu richting de 715-718 punten en later tot rond de 725 punten.

Aan de andere kant kan er ook snel een terugtest van de 702-703 punten zone komen. Onder die oude top ofwel onder de 702 punten mogelijkheden tot de oude weerstand tussen de 688-690 punten waar de top van begin dit jaar uitkomt. Pas onder die 688 ziet het er slecht uit, in ieder geval een belangrijk niveau om in de gaten te houden de komende weken mocht de markt draaien. Let nu dus op de 718, de 725, de 735 en zelfs de 765 punten als weerstand. Steun nu de 702, de 690 en de 675 punten.

DAX index:
De DAX doet het ook nog altijd goed en blijft op slotbasis dicht ofwel rondom het record hangen nu. We zien weerstand door de lijn over de toppen vanaf november, de uptrend bij de DAX blijft nog steeds intact zoals u op de grafiek hieronder kunt zien. De volgende richtpunten omhoog zijn nu eerst de 15.300 en de 15.450 punten bij een verder positief verloop. Aan de andere kant zijn vrijwel alle indices, dus ook de DAX, rijp voor een grotere correctie. Steun nu rond het 20-MA rond de 14.810 punten uitkomt, later de 14.450 punten (recente bodems) en de 14.340 punten waar we het 50-MA nu zien uitkomen als steun.

Er is zoals u merkt meer dan genoeg ruimte omlaag voor wat betreft de DAX voor dat de index in de problemen komt. Even een terugval lijkt me nu logisch, daarna kan er mogelijk nog een nieuwe stijging op gang komen met weer nieuwe records.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.19 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 63 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1745 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Inter Market overzicht op slotbasis ...

Nu lid worden van Systeem Trading tot 1 JUNI voor €25?
Blijven schakelen tussen long en short blijft belangrijk de komende weken. Ook deze maand (maart) krijgen we genoeg kansen. Doe nu in ieder geval mee met de proef aanbieding voor nieuwe leden, die loopt tot 1 JUNI en dat met een mooie korting !! ... Nu €25 tot 1 JUNI 2021 ... Inschrijven kan via onze Tradershop https://www.usmarkets.nl/tradershop

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »