Beursdagboek Trader Guy 7 april 2021, 08:30

...

AEX en DAX met record, Wall Street stapje terug

7 april 2021, 08:30 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Alle indices op Wall Street leveren iets in, niet veel want alle indices blijven dicht bij hun recordstand van maandag. De Dow verloor 0,25% terwijl de SP 500 met 0,05% amper verloor. De Dow Transport index sloot 0,35% lager terwijl de SOX index 1,2% verloor. De tech aandelen sluiten ook lager maar de schade bleef beperkt tot 0,05% bij Nasdaq en 0,15% bij de Nasdaq 100. Na de sterke start van de week maandag even een pas op de plaats zo te zien. Europa dat gisteren pas open ging na het lange weekend liet wel winst zien, de AEX en de DAX sluiten beiden 0,7% hoger met op slotbasis een nieuw record voor beide indices.Indicatie markt vandaag:
De AEX en de DAX kunnen iets lager starten maar veel zal afhangen van wat er vanmiddag op Wall Street gaat gebeuren. De AEX kan rond die 710 punten draaien, de DAX rond de 15.200-15.300 punten waar de index gisteren al even boven wist te geraken. Let wel, zowel de AEX als de DAX blijven dicht bij hun record standen, een nieuw record kan er ook vandaag in zitten als de markt zich nog een keer kan opmaken voor hogere niveaus. Wel is het zo dat hoe verder we doorstijgen des te gevaarlijker het wordt. Steun voor de AEX ligt ook niet zo ver weg, de 702-703 punten wordt dan zeer belangrijk omdat daar de oude top uitkomt. De DAX heeft op zich veel meer ruimte omlaag tot er een belangrijke steun komt, dan zie ik de 14.700 punten als steun (20-MA).

Ook Wall Street doet via de futures nog niet zoveel maar records zijn niet ver weg. Aan de ene kant dus opletten voor verval maar het kan ook snel weer richting nieuwe records oplopen. We gaan het zien, het lijkt typisch zo'n dag waar het beide kanten op kan.

Resultaat dit jaar 2021 verloopt naar wens:
De maand maart werd in ieder geval positief afgerond en met december erbij komen we nu uit op 4 maanden na elkaar dat er winst werd behaald via de signalen die we naar de leden versturen. Deze manier van werken wil ik hoe dan ook proberen aan te houden, de markt krijg ik in ieder geval steeds beter onder controle en ik probeer met kleine posities zo als goed mogelijk te werken voor de leden, we doen dat in beide richtingen als dat kan. Voor deze maand zie ik in ieder geval weer genoeg mogelijkheden om op te handelen. We starten de maand april vanaf vandaag en ik heb wel een bepaalde visie waar we iets moois mee kunnen doen !!

Onderaan deze update ziet u nog een overzicht met hoe de maand maart werd afgerond en hoe we er dit jaar voor staan wat betreft het resultaat via de signalen die we naar onze leden versturen. Verder ziet u nog de speciale PAAS weekend aanbieding om mee te doen met onze signalen tot 1 JUNI. Via de site en dan de Tradershop kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien via https://www.usmarkets.nl/tradershop

Technische conditie Wall Street:
Wat betreft Wall Street zien we dat de Dow Jones en de S&P 500 nog altijd in de buurt van hun record blijven hangen wat wil zeggen dat het er technisch nog altijd goed en sterk uitziet tot er een definitieve top komt te staan. Pas als de indices daarna 2 tot 3% inleveren moeten we ons zorgen beginnen te maken voor het vervolg op de korte termijn. De Dow Jones en de S&P 500 blijven in ieder geval ook nog ruim boven hun 20-MA en 50-MA (MA = daags gemiddelde) en staan nu al een hele lange periode boven hun 200-MA.

De technologie indices (de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX index) herpakken zich de afgelopen dagen ook sterk maar moeten iets inleveren gisteren. Het zijn nu vooral die TOP-8 aandelen waar ik het altijd over heb die een sterke reeks wisten neer te zetten. Na een paar sterke dagen staan zowel de Nasdaq als de Nasdaq 100 weer boven hun 20- en 50-MA, nu maar eens zien of ze die stijging door kunnen zetten de komende sessies richting hun recordstand ...

Technische conditie AEX en DAX:

AEX index:
We zien zowel op de korte als op de langere termijn een uitbraak sinds vorige week bij de AEX index, het wachten tussen de pakweg 675 en 687 punten duurde blijkbaar al lang genoeg want de index bleef daar geruime tijd hangen. De top van midden februari rond de 688-690 punten doemde daar steeds op als zware hindernis. Vorige week zijn we er eindelijk boven geraakt en deze uitbraak was meteen behoorlijk krachtig. Je kon er ook al op wachten omdat dan de weg naar de top van 2000 open lag, de index breekt dus door de oude top en bereikt nu al de zone 710-715 punten.

Bij een verder positief verloop verwacht ik de index nu richting de 725 punten maar dat kan zeker ook via een terugtest van de 702-703 punten. Onder die oude top ofwel onder de 700 punten ziet het er slecht uit maar dat volgen we de komende dagen wel. Let op de 718, de 725 en de 735 als weerstand. Steun nu de 703, de 690 en de 675 punten.

DAX index:
De DAX doet het ook nog altijd goed en blijft op slotbasis nieuwe records neerzetten, de uptrend bij de DAX blijft duidelijk, het doel rond die 15.000 punten werd behaald. De volgende richtpunten zijn nu eerst de 15.300 en de 15.450 punten mocht de index verder oplopen. Aan de andere kant zijn vrijwel alle indices, dus ook de DAX, rijp voor een grotere correctie. Steun nu rond het 20-MA dat nu rond de 14.700 punten uitkomt, later de 14.450 punten (recente bodems) en de 14.250 punten waar we het 50-MA nu zien uitkomen als steun.

Er is zoals u merkt meer dan genoeg ruimte omlaag voor wat betreft de DAX voor dat de index in de problemen komt. Even een terugval lijkt me nu logisch, daarna kan er mogelijk nog een nieuwe stijging op gang komen met weer nieuwe records.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.1875 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 62,8 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1738 dollar staat.

Resultaat dit jaar 2021 verloopt naar wens:
Onderaan deze update ziet u nog een overzicht wat betreft Trading met een mooie aanbieding om mee te doen met onze signalen tot 1 JUNI voor €39. Via de site en dan de Tradershop kunt u de posities met details zien staan. https://www.usmarkets.nl/tradershop

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Inter Market overzicht op slotbasis ...

Nu lid worden tot 1 JUNI voor €39?
Blijven schakelen tussen long en short blijft belangrijk de komende weken. Ook deze maand (maart) krijgen we genoeg kansen. Doe nu in ieder geval mee met de proef aanbieding voor nieuwe leden, die loopt tot 1 JUNI en dat met een mooie korting !! ... Nu €39 tot 1 JUNI 2021 ... voor Polleke €49 tot 1 JUNI 2021 !!! Om u in te schrijven ga naar onze Tradershop https://www.usmarkets.nl/tradershop

Schrijf u in voor Systeem Trading (€29 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Index Trading (€29 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Guy Trading (€29 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Polleke Trading (€39 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor de Aandelen portefeuille (€30 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor COMBI TRADING (€50 tot 1 JUNI)

Hieronder de resultaten deze maand en dit jaar (2021) ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »