Beursdagboek Trader Guy 1 april 2021, 08:30

...

Laatste beursdag van de week, divergentie opnieuw merkbaar

1 april 2021, 08:30 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Wall Street sluit dan maar weer eens verdeeld ofwel met divergentie tussen traditioneel en de tech sector. Deze keer deden de grote tech aandelen wel volop mee, de TOP 8 aandelen zoals Microsoft, Amazon, Tesla, Apple en Nvidia winnen tussen de 2% en 5% en bepalen dus vooral het verloop van de Nasdaq en de Nasdaq 100 die beiden met 1,5% omhoog gingen. De SOX index won zelfs 2,6%. Kijken we naar de Dow Jones dan verloor deze index 0,25% terwijl de SP 500 wel nog 0,35% hoger geraakte op slotbasis. Het woord wat blijft hangen momenteel op Wall Street is Rente, gisteren eerst weer behoorlijk wat hoger, nu werd er weer iets ingeleverd. Wel blijft de trend van de rente omhoog gericht zolang er nieuwe toppen komen.Bij de AEX en de DAX gebeurde er niet zoveel gisteren, de DAX blijf onveranderd net iets boven de 15.000 punten terwijl de AEX een punt moest inleveren om net onder de 700 punten te sluiten. Vandaag al de laatste dag van de beursweek, maandag blijven we in Europa ook dicht door het lange Paas weekend. Wall Street is morgen ook dicht maar op 2e Pasen wel open. De vraag is nu hoe de markten gaan sluiten vandaag en vooral hoe het zal verlopen na het lange weekend.

Resultaat dit jaar 2021 verloopt naar wens:
Enkele van de posities die open stonden werden gesloten de afgelopen dagen zodat we ook de maand maart positief kunnen afronden. Met de maand december erbij komen we nu uit op 4 maanden na elkaar dat er winst werd behaald. Deze manier van werken wil ik aanhouden, de markt krijg ik in ieder geval steeds meer onder controle en probeer met kleine posities goed voor de dag te komen en dat in beide richtingen waar dat kan. Voor de komende maand zie ik weer genoeg mogelijkheden om op te handelen. Na het Paasweekend waar we met de maand april starten heb ik een bepaalde visie waar we iets moois mee kunnen doen !!

Onderaan deze update ziet u nog een overzicht met wat we deze maand en dit jaar hebben behaald wat betreft het resultaat via de signalen die we naar onze leden versturen. Verder ziet u nog de speciale PAAS weekend aanbieding om mee te doen met onze signalen tot 1 JUNI. Via de site en dan de Tradershop kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien via https://www.usmarkets.nl/tradershop

Technische conditie Wall Street:
Wat betreft Wall Street zien we dat de Dow Jones en de S&P 500 nog altijd dicht bij hun records blijven hangen wat wil zeggen dat het er technisch nog altijd goed uitziet. Pas als de indices nu 2 tot 3% inleveren moeten we ons zorgen beginnen te maken voor het vervolg op de korte termijn. De Dow Jones en de S&P 500 blijven in ieder geval ook nog ruim boven hun 20-MA en 50-MA (MA = daags gemiddelde) en staan nu al een hele lange periode boven hun 200-MA.

De technologie indices (de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX index) blijven maar worstelen om zich verder te herpakken. Ze blijven rond dat 20-MA draaien maar willen er blijkbaar ook niet echt duidelijk van weglopen. De tech indices proberen telkens wel weer op te krabbelen maar krijgen de belangrijke frontrunners van eerder nog niet echt duidelijk mee, niet allemaal gelijktijdig in ieder geval. Gisteren (woensdag) wel weer een sterke dag en dan zie jet meteen dat het komt door die TOP-8 aandelen waar ik het altijd over heb. Nu kwamen ze wel goed op gang en zetten een sterke sessie neer. Wel op de 50-MA letten dat wat hoger uitkomt, we zien het 50-MA bij de Nasdaq rond de 13.430 punten.

Technische conditie AEX en DAX:

AEX index:
We zien zowel op de korte als op de langere termijn een uitbraak sinds vorige week vrijdag bij de AEX index, het wachten tussen de pakweg 675 en 687 punten duurde al lang genoeg want de index bleef daartussen zo'n 10 dagen hangen binnen een range van 12 punten, de top van midden februari rond de 688-690 punten doemde daar steeds op als zware hindernis. Vorige week vrijdag zijn we er eindelijk boven geraakt via de uitbraak en die was meteen behoorlijk krachtig. Je kon er ook al op wachten omdat de index in de 10 dagen binnen die genoemde range van ongeveer 12 punten geen enkele keer de intentie had om zwaar onderuit te gaan terwijl alle kansen daartoe wel aanwezig waren.

Nu de index boven die zware weerstand geraakt en die blijkbaar ook makkelijk achter zich lijkt te laten ziet er goed en sterk uit voor wat betreft de AEX. Deze week kwam er al een test van het oude record op 703 punten dat werd bereikt in 2000 ofwel maar liefst bijna 21 jaar geleden. De index geraakt nog niet boven deze zware weerstand voorlopig, er kan eerst een terugtest komen van de 688-690 punten voor er een nieuwe en mogelijk meer krachtige aanval komt op die 703 punten weerstand. Bij een uitbraak zie ik mogelijkheden richting de 712 en de 725 punten.

DAX index:
De DAX doet het nog altijd goed en blijft op slotbasis rond de hoogste stand ooit hangen, de uptrend bij de DAX blijft duidelijk, het doel rond die 15.000 punten werd behaald. De volgende richtpunten zijn nu eerst de 15.150 en de 15.250 punten mocht de index verder oplopen. Aan de andere kant zijn vrijwel alle indices, dus ook de DAX, rijp voor een grotere correctie. Steun nu rond het 20-MA dat nu rond de 14.580 punten uitkomt, later de 14.400 punten (recente bodems) en de 14.175 punten waar we het 50-MA zien uitkomen als steun. Er is zoals u merkt meer dan genoeg ruimte omlaag voor wat betreft de DAX voor dat de index in de problemen komt. Even een terugval lijkt me nu logisch, daarna kan er een nieuwe stijging op gang komen richting weer nieuwe records.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.172 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 63,1 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1712 dollar staat.

Resultaat dit jaar 2021 verloopt naar wens:
Onderaan deze update ziet u nog een overzicht wat betreft Trading met een mooie Paasweekend aanbieding om mee te doen met onze signalen tot 1 JUNI. Via de site en dan de Tradershop kunt u de posities met alle details zien staan. https://www.usmarkets.nl/tradershop

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Inter Market overzicht op slotbasis ...

Nu lid worden tot 1 JUNI voor €29?
Blijven schakelen tussen long en short blijft belangrijk de komende weken. Ook deze maand (maart) krijgen we genoeg kansen. Doe nu in ieder geval mee met de proef aanbieding voor nieuwe leden, die loopt tot 1 JUNI en dat met een mooie korting !! ... €29 tot 1 JUNI 2021 ... en voor Polleke €39 tot 1 JUNI 2021 !!! https://www.usmarkets.nl/tradershop

Schrijf u in voor Systeem Trading (€29 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Index Trading (€29 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Guy Trading (€29 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Polleke Trading (€39 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor de Aandelen portefeuille (€30 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor COMBI TRADING (€50 tot 1 JUNI)

Hieronder de resultaten deze maand en dit jaar (2021) ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »