Beursdagboek Trader Guy 27 maart 2021, 11:23

...

Dan toch nog records vrijdag bij de Dow, DAX en SP 500

27 maart 2021, 11:23 | Trader Guy | leestijd: 12 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Vrijdag was er opnieuw genoeg beweging te zien op de beurzen want alles begon vlak tot iets hoger maar vooral na de opening van Wall Street kwam er een rally op gang via de Dow Jones die op slotbasis met 453 punten winst de sessie afsloot met een nieuw record op slotbasis, het hoogste slot ooit staat nu op 33.072,88 punten. Ook de SP 500-index won met 65 punten fors en zet op slotbasis ook een nieuw record neer op 3.974,54 punten.De Nasdaq Composite won vrijdag ook 161 punten om op 13.138 punten af te sluiten, de index stond gedurende de sessie wel even op 12.878 punten en dus even in het rood terecht kwam. In Europa lag de AEX er heel sterk bij, de index won 11,3 punten vrijdag, de DAX won ook en komt zo op een fractie van het record uit, de DAX won 127 punten vrijdag.

Om bij de AEX een nieuw record neer te zetten moeten we nog zo'n 6 punten hoger zien te geraken, we zijn er dus bijna want vorige week was dat nog ruim 20 punten. Via de abonnementen heb ik daar een strategie voor opgezet en die loopt naar wens, en er komen nog best veel mooie nieuwe kansen om op te handelen. Dat zal zowel LONG als SHORT zijn ... Doe mee met de posities door lid te worden via de proef aanbieding tot 1 JUNI ...

Wat dreef de markt vrijdag?
Aandelen deden het nogal wisselend de afgelopen weken en dat kwam vooral door het geworstel met de sectoren waar men wel of juist niet in wil beleggen. Een sprinkhanen markt dus en dat deed de oudere aandelen opleven terwijl er bij de nieuwe tech bedrijven wat schade werd aangericht maar zeker nog niet onherstelbaar. Sterker nog, het begint weer een beetje naar elkaar toe te komen nu. We zijn er nog niet, de tech indices laten wel nog wat schade zien als we het technisch bekijken. Analisten schrijven deze recente periode van volatiliteit en sector rotatie grotendeels toe aan het herstel van het evenwicht wat uit elkaar liep de afgelopen maanden en waar de technologie het opmerkelijk beter deed dan juist die oude bedrijven. Zie het zo dat aan het einde van het eerste kwartaal van 2021 de grote beleggers zich aan het herschikken zijn. De vraag is nu wat ze van plan zijn tijdens het 2e kwartaal want het eerste kwartaal verliep als we naar de markten kijken zeer goed.

Ook een van de drijfveren is dat de stijging van het rendement op obligaties fors toe aan het nemen is, dat geeft aan dat de verwachting zo is dat de economie een krachtiger herstel zal laten zien dan eerder werd verwachten door de nasleep van het fiscale stimuleringspakket van 1,9 biljoen dollar door de regering-Biden. Dat zal de inflatie stuwen verwacht men en om dat te temperen zal men de rente hoe dan ook moeten verhogen. Er komt plots veel te veel geld op de markten en dus ook in de economie dat zoiets niet ongestraft kan verlopen. Opletten met de rente dus, en uiteraard ook voor het vervolg van de markten.

Nu de bull markt bij de obligaties in het gedrang komt voelen grote beleggers zich genoodzaakt om meer activa met een oplopende rente te kopen naarmate de obligatiekoersen dalen.

Volgende week:
Door Goede vrijdag is er volgende week een korte week want alles in de gehele wereld blijft dicht aankomende vrijdag. Wat echter ongebruikelijk is, vrijdag komt er wel een belangrijk rapport naar buiten over werkgelegenheid midden in de pandemie. Dat wil zeggen dat er WEL cijfers komen terwijl alle beurzen dicht zijn. Dat komt omdat Goede Vrijdag 2 april geen federale feestdag is. Door dat Pasen elk jaar op een ander tijdstip komt is het maar zelden het geval dat er op Goede Vrijdag zulke belangrijke cijfers worden gepresenteerd, sinds 1980 nog maar 12 keer. De laatste keer was dat zo in 2015, daarvoor ook in 2012 en 2010.

Resultaat dit jaar 2021 verloopt naar wens:
Er staan wat posities open op wat indices en die doen het meer dan goed, in de loop van de komende week zal ik winst nemen en zo verwacht ik ook de 3e maand van dit jaar met winst te sluiten. Met de maand december erbij komen we op 4 maanden met winst na elkaar. Ik wil die reeks doorzetten en heb zeker weer plannen voor de komende maand (april), ik heb er een visie op waar we iets moois mee kunnen doen !!

Onderaan deze update ziet u nog een overzicht tot nu toe wat betreft de signalen die we naar de leden versturen en dat vanaf begin dit jaar. Verder ziet u de nieuwe aanbieding om mee te doen met onze signalen tot 1 JUNI. Via de site en dan de Tradershop kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien via https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht indices op weekbasis:
Op weekbasis zien we vrijwel overal winst, zowel op Wall Street als in Europa winnen de indices op weekbasis.

Voor de week behaalde de Dow Jones een plus van 1,4%, de S&P 500 won met 1,6% iets meer terwijl ook de Nasdaq 100 met een plus van 0,95% de week uitging. De SOX index won nog het meest met 3.15% terwijl we bij de Dow Transport een plus van 3% zien. Alleen de Nasdaq Composite verloor wat, de index sloot 0,6% lager.

In Europa zien we dat de AEX de week met een winst van 15 punten (+2,2%) afsluit en zo gestaag oploopt richting de hoogste stand ooit. De DAX kende ook een sterke week met een winst van 128 punten (+0,9%) en zo dicht bij een nieuw record uikomt. Alleen de Franse CAC 40 verloor wat, de index sluit de week met een verlies van 9 punten (-0,15%) af.

Inflatie en rente:
De 10 jaar rente in de VS deed de afgelopen dagen niet zoveel en sluit de week af op 1,674% zoals u kunt zien hieronder op de afbeelding. De rente in Duitsland liep vrijdag weer wat op tot -0,342% maar blijft negatief nog altijd en dat kan nog wel even zo blijven. Wel kruipen de rentes de afgelopen weken wat omhoog, dat is duidelijk merkbaar.

De vraag is en blijft natuurlijk of de rente nog verder zal oplopen de komende weken? Of werd er al een tijdelijke top bereikt? Het is omdat men het wel heel goed verwacht na de pandemie met de economie in de VS en ook over de gehele wereld. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat de inflatie zal toenemen.

Het voelt wel allemaal zo dubbel momenteel, in de VS lijkt het niet op te kunnen de afgelopen tijd maar we mogen nog steeds helemaal niets. De vraag is natuurlijk of het allemaal wel echt zo is? Er staan nog heel wat vragen open ...

Indicatie markt volgende week:
Als ik het verloop van de indices bekijk dan zien we vorige week een paar sterke en een paar mindere sessies maar per slot van rekening sluiten vrijwel alle indices in de plus. Dat wil zeggen dat de indices nog in hun opgaande beweging blijven, vooral de meer traditionele indices zoals de Dow Jones, de S&P 500, de Dow Transport zetten op Wall Street een nieuw record neer op slotbasis. De verwachting is dat Wall Street volgende week in ieder geval zal proberen om de records nog wat aan te scherpen, de tech indices kunnen nu ook volgen zo te zien en dat kan de markt in ieder geval tot donderdag helpen.

Hier in Europa de AEX en de DAX staan nu heel dicht bij hun hoogste stand ooit ofwel nieuwe records komen eraan. Wat dat betreft kan ik niet verder dan er rekening mee te houden dat de komende week opnieuw positief zal worden.

Technische conditie Wall Street:
Wat betreft Wall Street zien we dat de Dow Jones en de S&P 500 op een nieuw record terecht komen wat wil zeggen dat het er technisch nog altijd behoorlijk sterk uitziet want komen er geen nieuwe records tot stand. Pas als de indices er 2 tot 3% onder hun recordstand uitkomen moeten we ons meer zorgen gaan maken en kan het voor een tijdje over en uit zijn. De Dow Jones en de S&P 500 blijven in ieder geval ook nog ruim boven hun 20-MA en 50-MA (MA = daags gemiddelde) en staan nu al een hele lange periode boven hun 200-MA.

Dat de technologie indices (de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX index) het moeilijker hebben zien we door dat ze nog onder hun 20-MA en op en rond hun 50-MA uitkomen. Ze blijven rondom dat 50-MA heen draaien maar willen er blijkbaar ook niet echt duidelijk van weglopen hetgeen ook voor deze indices hoop op herstel aangeeft. De tech indices proberen telkens wel weer op te krabbelen maar krijgen de belangrijke frontrunners van eerder nog niet echt duidelijk met zich mee, niet allemaal tegelijk in ieder geval. Wel verwacht ik dat deze indices volatiel zullen blijven en met die grote uitslagen gaan blijven zitten. Daar zal ik waar het kan in ieder geval op proberen te handelen.

Technische conditie AEX en DAX:
Ook Europa blijft sterk liggen, de indices die we volgen, zowel de AEX en de DAX staan ruim boven hun 20-MA en 50-MA zoals u kunt zien op de afbeelding hieronder. De DAX staat heel dicht bij de recordstand en de AEX moet nu boven de 702-703 punten zien te geraken om dan uiteindelijk na bijna 20 jaar uit te breken om op zoek te gaan naar nieuwe records.

De trend bij de AEX en de DAX blijft op alle fronten omhoog gericht, richting de Pasen verwacht ik de uitbraak in ieder geval.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.1795 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 64,4 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1731 dollar staat.

Resultaat dit jaar 2021 verloopt naar wens:
Onderaan deze update ziet u nog een overzicht wat betreft Trading en een aanbieding om mee te doen met onze signalen tot 1 JUNI. Via de site en dan de Tradershop kunt u de posities met alle details zien staan. https://www.usmarkets.nl/tradershop

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Inter Market overzicht op slotbasis ...

Nu lid worden tot 1 JUNI voor €39?
Blijven schakelen tussen long en short blijft belangrijk de komende weken. Ook deze maand (maart) krijgen we genoeg kansen. Doe nu in ieder geval mee met de proef aanbieding voor nieuwe leden, die loopt tot 1 JUNI en dat met een mooie korting !! ... €39 tot 1 JUNI 2021 ... en voor Polleke €49 tot 1 JUNI 2021 !!! https://www.usmarkets.nl/tradershop

Schrijf u in voor Systeem Trading (€39 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Index Trading (€39 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Guy Trading (€39 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Polleke Trading (€49 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor de Aandelen portefeuille (€30 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor COMBI TRADING (€79 tot 1 JUNI)

Hieronder het resultaat tot nu toe dit jaar (2021) ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »