Beursdagboek Trader Guy 26 maart 2021, 07:59

...

Diepe duik en stevig herstel, AEX op recordjacht?

26 maart 2021, 07:59 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

We merken dat de markten telkens wat prikkels geven om onderuit te gaan maar het niet kunnen doorzetten, beleggers willen in de markt blijven en dat hebben we gisteren duidelijk kunnen zien. Per sector pakt men weer wat op, eerst traditioneel of de optisch achtergebleven aandelen, daarna weer de tech aandelen die in een correctiefase zitten maar waarvan men nog niet goed weet of ze al uit bodemen momenteel. Na de correctie van zo'n 12% vanaf de top tot de bodem zou het wel zo kunnen zijn maar men blijft nog even voorzichtig. De tech aandelen blijven hoe dan ook wat betreft hun waardering zeer duur !!Dat de recordniveaus het doel blijven wordt met de dag wat duidelijker en zeker hier in Europa waar we er in feite naartoe sluipen. Ik ben dan ook zeer benieuwd tot waar de AEX zal geraken pakweg volgende week want zo dicht kwamen we sinds 2000 niet meer. Bij de DAX, de Dow Jones en de S&P 500 zijn we het al gewend en blijft ook alles op amper een paar tikken omhoog hangen. De Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX index moeten wel nog een extra inspanning leveren van pakweg 7% al kan het daar ook heel snel gaan. Nog ongeveer 1000 punten te gaan bij de Nasdaq en de Nasdaq 100.

Via de abonnementen heb ik daar een strategie voor in ieder geval, doe mee met de posities door lid te worden via de proef aanbieding tot 1 JUNI ...

Resultaat dit jaar 2021 verloopt naar wens:
Onderaan deze update ziet u nog een overzicht tot nu toe wat betreft de signalen die we naar de leden versturen en dat vanaf begin dit jaar. Verder ziet u de nieuwe aanbieding om mee te doen met onze signalen tot 1 JUNI. Via de site en dan de Tradershop kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien via https://www.usmarkets.nl/tradershop

Indicatie markt:
Ook na gisteren waar de markt even een niveau lager moest na de opening zien we kracht en herstel richting het slot. Daarom zitten de indices die we volgen nog altijd in hun opgaande trend en blijven nieuwe records haalbaar. Ik zie ook die veerkracht bij de Nasdaq nu, het zag er even slecht uit maar ook daar een herstel richting het slot wat hoopgevend is. In ieder geval over de gehele lijn eerst weer wat twijfels maar beleggers willen in de markt blijven en switchen heel makkelijk van de ene naar de andere sector.

Wat nog altijd opvalt is dat Europa niet traditioneel meer verliest bij twijfel dan Wall Street en gewoon eigen weg kiest. De AEX geraakt op slotbasis tot de jaartop en kan bij nog een sterke sessie definitief richting het record van 2000. Nu moeten we ons daar ook niet teveel op richten want toen zag de AEX er wat betreft de samenstelling TOTAAL anders uit zodat een vergelijk niet aan de orde is. Wel voor de boeken is het belangrijk.

De kon DAX zich na een verlies intraday herstellen om alsnog met een kleine plus sluiten. Ook de DAX lijkt onderweg naar een nieuw record vandaag want ook via de futures staat de index wat hoger vanmorgen. Ook de CAC 40 kon na een daling gedurende de dag net met een plusje de dag afsluiten, ook de CAC 40 kan richting een nieuwe jaartop oplopen na het testen van de steunlijn.

We zien vanmorgen dat de indices hoger willen starten via de futures, de S&P en de Nasdaq 100 futures staan hoger. Ook de AEX kan meteen rond de 688-690 punten starten waar de weerstand nu wacht, bij een uitbraak komt zoals ik al aangaf het record in zicht. De DAX future zien we rond de 14.750 punten wat net onder het record van de index is (14.805). Een mooie sessie vandaag en een traditioneel groene maandag erbij en we zijn er, daar kan ik dan winst nemen op de posities als mijn plan uitkomt !!

Technische conditie markt:
Wat betreft Wall Street ziet het er technisch nog altijd goed uit als we naar de wat langere termijn kijken, nieuwe records blijven binnen bereik. Pas als de traditionele indices 2 tot 3% onder hun record terecht komen kan het voor een tijdje over en uit zijn.

Deze moeilijke fase zien we nu vooral bij de tech indices die wel al ruim onder hun hoogste stand uitkomen en de nodige moeite vertonen om weer op stoom te komen voor een langere fase. Belangrijk hierbij zijn de belangrijke MA's want zowel de Dow Jones, de S&P 500 en de Dow Transport index staan nog steeds ruim boven hun 20-MA en 50-MA (MA = daags gemiddelde) en staan nu al een lange periode boven hun 200-MA.

De technologie indices (de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX index) halen dat niet meer, er kwam een mooie poging maandag maar werd afgeslagen gisteren (woensdag) zodat ze alle 3 weer onder hun 50-daags gemiddelde staan. Dat kan snel weer wisselen de komende dagen, we zien al een tijdje erboven of eronder in deze fase, opletten dus want de volatiliteit blijft aanhouden.

AEX en DAX:
Europa blijft zoals ik al aangaf sterk liggen, de indices die we volgen, zowel de AEX en de DAX staan nog ruim boven hun 20-MA en 50-MA. De DAX blijft ook dicht bij de recordstand terwijl de AEX nu boven die 688-690 punten moet zien te geraken om dan de oversteek richting het record rond de 702 punten te maken. Voor wat betreft de AEX index komt er nu mogelijk een mooie fase aan als de stijging door kan zetten.

Inter Market overzicht op slotbasis ...

Inflatie en rente:
De 10 jaars rente in de VS zien we vanmorgen tot rond de 1,635% en kent deze week toch een wat kalmer verloop dan de weken ervoor. De rente in Duitsland zien we vanmorgen rond de -0,38% en laat nu ook een wat kalmer verloop zien.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.178 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 62,7 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1726 dollar staat.

Nu lid worden tot 1 JUNI voor €39?
Blijven schakelen tussen long en short blijft belangrijk de komende weken. Ook deze maand (maart) krijgen we genoeg kansen. Doe nu in ieder geval mee met de proef aanbieding voor nieuwe leden, die loopt tot 1 JUNI en dat met een mooie korting !! ...

Nu tot 1 JUNI 2021 voor €39 ... en voor Polleke €49 tot 1 JUNI 2021 !!! https://www.usmarkets.nl/tradershop

Schrijf u in voor Systeem Trading (€39 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Index Trading (€39 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Guy Trading (€39 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Polleke Trading (€49 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor de Aandelen portefeuille (€30 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor COMBI TRADING (€79 tot 1 JUNI)

Hieronder het resultaat tot nu toe dit jaar (2021) ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »