Beursdagboek Trader Guy 20 maart 2021, 11:00

...

Sector rotatie blijft duren, AEX richting record?

20 maart 2021, 11:00 | Trader Guy | leestijd: 11 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Verdeeldheid als we naar de slotstanden van vrijdag kijken, het was dan ook een grote expiratie op Wall Street ofwel "Quadruple Witching Day" waar alle opties en futures expireren. Op zo'n dag zie je grotere volumes en wat geschuif naar andere series al is men daar al een paar dagen mee bezig. De volgende grote expiratie komt er in juni weer. De Dow moest vrijdag 234 punten inleveren, de SP 500 verloor 2,3 punten en bleef dus nagenoeg op zijn plaats. De technologie indexen lieten na de slechte sessie van donderdag wat herstel zien vrijdag, de Nasdaq won 99 punten terwijl de Nasdaq 100 een winst van 77 punten boekte. De SOX index won dan weer 35 punten.Als we naar Europa kijken dan zien we daar verlies over de gehele lijn, de AEX verloor 0,7 punten terwijl de DAX met 155 punten terug moest. De Franse CAC 40 verloor dan weer 65 punten. Zo zien we dat de AEX er het best vanaf komt juist omdat de index mede bepaald wordt door het aandeel ASML dat meer dan 20% weegt binnen de AEX (1/5e). Op zich is er bij de indices technisch nog niet zoveel aan de hand, zeker niet hier in Europa waar zowel de AEX, de DAX en de CAC 40 dicht bij hun hoogste standen van dit jaar blijven. Zowel de CAC als de DAX wisten de afgelopen week hun hoogste standen weer aan te scherpen. Om bij de AEX een nieuw record neer te zetten moeten we nog zo'n 20 punten hoger zien te geraken. Via de abonnementen heb ik daar een strategie voor in ieder geval, doe mee met de posities door lid te worden via de proef aanbieding tot 1 JUNI ...

Resultaat dit jaar 2021 verloopt naar wens:
Onderaan deze update ziet u nog een overzicht tot nu toe wat betreft de signalen die we naar de leden versturen en dat vanaf begin dit jaar. Verder ziet u de nieuwe aanbieding om mee te doen met onze signalen tot 1 JUNI. Via de site en dan de Tradershop kunt u als lid de lopende posities met alle details altijd inzien via https://www.usmarkets.nl/tradershop

Overzicht indices op weekbasis:
Op weekbasis zien we een verdeeld beeld want enkele indices gaan er goed op vooruit maar anderen en met name dan in de technologie sector verloren wat. Dat kwam door dat de markt switcht van sector naar sector hetgeen het zo moeilijk maakt momenteel en waar we al een paar weken geen brede richting in de markt zien. Vooral de bewegingen op de rentemarkt zorgen voor wat onzekerheid momenteel en dat zien we duidelijk aan het verloop.

In Europa kon de AEX de week met 4,3 punten (+0,63%) winst afsluiten terwijl de DAX 119 punten winst weet te boeken wat goed is voor een plus van 0,82%. Aan de andere kant van het spectrum zien we dat de Franse CAC een verlies boekkt van 48 punten op weekbasis (-0,8%).

Op Wall Street dan toch weer een bewogen week met zelfs 3 keer een nieuw record op de borden maar door de terugval donderdag en vrijdag moest de Dow Jones op weekbasis dan toch 150 punten verlies toelaten (-0,45%). De brede S&P 500 index verloor 30 punten (-0,75%). Beide Nasdaq indices moesten ook wat terug, de Nasdaq Composite verloor 104 punten (-0,8%) terwijl de Nasdaq 100 met 70 punten terug moest (-0,55%). Er waren op Wall Street ook 2 indices die met winst de week uitgaan, dat zijn de Dow Transport met een winst van 25 punten (+0,2%) en de Semi SOX index die er het best vanaf kwam met een plus van 46 punten (+1,55%).

Inflatie en rente:
De 10 jaar rente in de VS deed vrijdag niet zoveel en sluit op 1,73% de week af zoals u kunt zien hieronder op de afbeelding. De rente in Duitsland liep vrijdag weer wat op tot -0,288%. Eerder vorige week stond de 10 jaar rente in Duitsland nog even op -0,37% dus ook hier in Europa begint de rente te bewegen in de positieve richting.

Zou de volatiliteit bij de rente verder doorzetten de komende weken? Of hebben we al een tijdelijke top bereikt? Het is omdat het te goed gaat gezien het verloop van de beurzen en de post pandemie economie, dat zorgt hoe dan ook voor inflatie ofwel die komt er vanzelf wel als het te goed gaat. Wie weet moeten we het een beetje vergelijken met de jaren '20 van de vorige eeuw ofwel toen na de eerste wereldoorlog en de Spaanse griep er een onwaarschijnlijke groene golf kwam die afliep met de nog steeds grootste depressie die we kennen.

Het voelt allemaal zo dubbel momenteel, in de VS lijkt het niet op te kunnen de afgelopen tijd maar we mogen nog steeds helemaal niets. De vraag is natuurlijk of het allemaal wel echt zo is? Er staan nog heel wat vragen open dus ...

Indicatie markt volgende week:
Als ik het verloop van de indices bekijk dan zien we vorige week een paar sterke en een paar slechte sessies, per slot van rekening was er veel beweging maar op weekbasis zoals u in het overzicht kunt zien is er weinig verandering merkbaar. Dat wil zeggen dat de indices nog in hun opgaande beweging blijven, vooral de meer traditionele indices zoals de Dow Jones, de S&P 500, de Dow Transport en hier in Europa de DAX en de CAC 40 blijven dicht bij hun hoogste stand of records hangen zodat er maar weinig nodig is om weer wat nieuwe hoogtepunten te bereiken. Wat dat betreft kan ik niet verder dan er rekening mee te houden dat de komende week opnieuw positief kan worden.

Wat betreft de AEX zit de kans er nu weer in om die deksels 700+ even op te zoeken waar dat meer dan 20 jaar oude record wacht, nog een goeie 20 punten te gaan en we weten dat zoiets in deze fase snel kan gaan. We zijn benieuwd, het moet er een keer van komen en aangezien er weer een paar pogingen om lager te gaan werden afgeslagen groeit de kans nu echt. De DAX maakt al nieuwe records, daar kunnen er wel nog wat bijkomen net als op Wall Street. Ook wat betreft Europa maar eens weer omhoog kijken en daar heb ik met wat long posities op geanticipeerd eind vorige week.

Technische conditie markt:
Wat betreft Wall Street zien we dat de Dow Jones en de S&P 500 nog wat terug moesten vrijdag maar beiden blijven wel dicht bij hun recordstand hangen. Dat wil hoe dan ook zeggen dat het er technisch nog altijd sterk uitziet want anders blijven die nieuwe records niet binnen handbereik want pas als de indices er 2 tot 3% onder staan is het voor een tijdje over en uit. De Dow Jones, de S&P 500 blijven in ieder geval ook nog ruim boven hun 20-MA en 50-MA (MA = daags gemiddelde) en staan nu al een hele lange periode boven hun 200-MA.

De technologie indices (de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX index) zien we wel onder hun 20-MA en op en rond hun 50-MA uitkomen. Ze blijven rondom dat 50-MA heen draaien maar willen er blijkbaar ook niet van weglopen hetgeen ook voor deze indices hoop op herstel aangeeft. De tech indices proberen telkens wel weer op te krabbelen maar krijgen de belangrijke frontrunners van eerder met zich mee, niet allemaal tegelijk in ieder geval. Wel zullen deze indices volatiel blijven en grote uitslagen laten zien dus, daar zal ik waar het kan in ieder geval op proberen te handelen.

Ook Europa blijft sterk liggen, de indices die we volgen, zowel de AEX en de DAX staan ruim boven hun 20-MA en 50-MA zoals u kunt zien op de afbeelding hieronder. De DAX dicht bij de recordstand en de AEX moet nu boven de 688 punten zien te geraken om dan de oversteek richting het record rond de 702 punten te maken. Voor de AEX komt er nu mogelijk een mooie fase aan maar we gaan ASML en dus een herstel bij de technologie indices nodig hebben om dat te realiseren. Ik zou zeggen, de index wou na weer 2-3 pogingen omlaag niet doorzetten dus groeit de kans op een uitbraak. De trend bij de DAX blijft op alle fronten omhoog gericht, die bij de AEX laat een pauze zien met een lagere top maar de index staat wel op punt om uit te breken nu.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1.1905 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 64,55 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1744 dollar staat.

Resultaat dit jaar 2021 verloopt naar wens:
Onderaan deze update ziet u nog een overzicht wat betreft Trading en een aanbieding om mee te doen met onze signalen tot 1 JUNI. Via de site en dan de Tradershop kunt u de posities met alle details zien staan. https://www.usmarkets.nl/tradershop

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Inter Market overzicht op slotbasis ...

Nu lid worden tot 1 JUNI voor €39?
Blijven schakelen tussen long en short blijft belangrijk de komende weken. Ook deze maand (maart) krijgen we genoeg kansen. Doe nu in ieder geval mee met de proef aanbieding voor nieuwe leden, die loopt tot 1 JUNI en dat met een mooie korting !! ... €39 tot 1 JUNI 2021 ... en voor Polleke €49 tot 1 JUNI 2021 !!! https://www.usmarkets.nl/tradershop

Schrijf u in voor Systeem Trading (€39 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Index Trading (€39 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Guy Trading (€39 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor Polleke Trading (€49 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor de Aandelen portefeuille (€30 tot 1 JUNI)

Schrijf u in voor COMBI TRADING (€79 tot 1 JUNI)

Hieronder het resultaat tot nu toe dit jaar (2021) ...

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »